به گزارش روز دوشنبه ايرنا از روابط عمومي قوه قضائيه، آيتالله سيدابراهيم رئيسي در نشست مشورتي با قضات دادسراي ديوان عالي كشور و دادگاه عالي انتظامي قضات در اجراي اصل 162 قانون اساسي براي انتخاب رئيس ديوان عالي كشور، خاطر نشان كرد: حيات يك سازمان نيز مانند حيات و بالندگي يك انسان در گرو تحول دائمي و مستمر است.
وي افزود: در سازمان قضايي كشور نيز از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي تا كنون گامهايي برداشته شده و افراد بزرگي در اين مجموعه فعاليت كرده اند. ما در نقطه فعلي ايستاده ايم و با وجود همه زحمات و تلاشهاي قابل تقدير، همچنان تا نقطه آرماني و مطلوب فاصله داريم.
رئيسي، قوه قضاييه را جواني برومند توصيف كرد كه اجازه هيچ آزمون و خطايي ندارد و افزود: امروز قوه قضاييه بايد چهار دهه تجربه پربار خود در كنار تلاش هاي بزرگاني از جمله شهيد آيتالله دكتر بهشتي را چراغ راه آينده كند و همه با نصبالعين قرار دادن مفاهيم عالي و والايي كه رهبر معظم انقلاب اسلامي در حكم انتصاب بنده مرقوم فرمودند، بايد در گام دوم انقلاب بتوانيم انتظار مردم را كه اجراي عدالت و احقاق حق است، برآورده سازيم.
رئيس قوه قضاييه با تاكيد بر ضرورت تقويت نظارت هاي درون دستگاهي، گفت: اقدامات بسيار ارزشمندي انجام گرفته كه لازم بوده اما كافي نيست. آنچه به آن نياز داريم، حركت تحولي است منتها اين حركت، بدون برنامه، راهبرد، چشمانداز و زمانبندي امكان پذير نيست. معتقدم كه تحول بخشنامهاي و متكي بر سخنراني، غيرقابل تحقق است. البته نوشتن و انتشار و انتقال موضوعات، در جاي خود ايرادي ندارد اما آنچه موجب تحول ميشود، اقدامات عيني و عملي است.
آيت الله رئيسي با تاكيد بر لزوم تقويت «انگيزه»، «انديشه» و «تلاش جهادي» براي ايجاد تحول در دستگاه قضايي تصريح كرد: آنچه در مسير تحول براي ما اهميت فوق العاده اي دارد و شايد بتوان گفت در بالاترين درجه اهميت است، اعتماد عمومي است.
وي افزود: امروز اعتماد مردم به نظام و كارآمدي دستگاهها، مهمترين مولفه امنيت ملي است و ارتقاي سطح امنيت و اقتدار كشور در گرو افزايش اعتماد است. همه اجزاي قوه قضاييه در مقام نظر و عمل بايد گام هايي مصمم براي افزايش اعتماد عمومي بردارند و از ارائه نظرات و پيشنهادات خود دريغ نورزند.
رئيس قوه قضاييه با بيان اينكه اصالت حكم، متعلق به ذات مقدس حضرت احديت است و به همين دليل، شأن قضاوت، شأني خطير و از اوصاف ممتاز انبياي الهي و ائمه معصومين(ع) به شمار ميآيد، آن را مصداق خلافت الهي دانست و خطاب به قضات حاضر تاكيد كرد: در اين جايگاه بايد تلاش كنيد كه حقيقتا آنچه مورد رضاي الهي است رقم بزنيد و بر همين مبنا، اولين مدعيان عليه فساد، نارسايي و كژي در قوه قضاييه بايد خود قضات شريف باشند كه قاطبه نيروهاي دستگاه قضايي را تشكيل ميدهند.
رئيسي، ضمن قدرداني از زحمات حجتالاسلام و المسلمين كريمي رئيس محترم ديوان عالي كشور گفت: در اجراي اصل 162 قانون اساسي و انتصاب رئيس جديد ديوان از قضات بزرگوار دادسراي ديوان عالي كشور ميخواهم كه نظرشان را در مورد گزينههاي پيشنهادي خود به صورت مكتوب اعلام كنند و در اولويت هاي خود، معيارهاي مدنظر رهبر معظم انقلاب در حكم انتصاب از جمله انقلابي گري را مدنظر قرار دهند. البته بايد توجه داشت كه انقلابي گري به معناي عمل بي حساب نيست بلكه عقلانيت، برنامه ريزي و آينده نگري در دل انقلابي گري وجود دارد.
اجتمام*9104*1193
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۹
تهران- ايرنا- رئيس قوه قضاييه گفت: قضات شريف كه اكثريت بدنه قوه قضاييه را تشكيل ميدهند، بايد اولين مدعيان عليه فساد و نارسايي در دستگاه قضايي باشند.