تهران – ايرنا- شوراي 'صلح و امنيت' اتحاديه آفريقا هشدار داد كه اگر شوراي نظامي انتقالي سودان ظرف 15 روز آينده قدرت را به دولتي مدني واگذار نكند، عضويت اين كشور در اتحاديه آفريقا به حالت تعليق در خواهد آمد.

به گزارش امروز (سه شنبه) ايرنا به نقل از روزنامه 'القدس العربي' چاپ لندن، 'بانكولي اديوه' رييس كنوني شوراي صلح و امنيت اتحاديه آفريقا ديروز (دوشنبه)در كنفرانسي مطبوعاتي پس از نشست اين شورا در 'اديس ابابا' پايتخت اتيوپي، بر ضرورت احترام به خواسته ملت سودان تاكيد كرد و گفت: ما بركناري رييس جمهور قانوني و انحلال دولت را به شدت محكوم مي كنيم و با انحلال پارلمان و انتقال قدرت به ارتش به مدت دو سال مخالف هستيم و از پيامدهاي آن بر شرايط منطقه و قاره آفريقا نگرانيم.
شوراي صلح و امنيت اتحاديه آفريقا يكي از مهم ترين بازوهاي اين اتحاديه است كه مسؤوليت حفظ صلح و ثبات را در اين قاره بر عهده دارد.
پنجشنبه گذشته (22 فروردين ماه) با بالا گرفتن اعتراضات مردمي در سودان و به منظور كنترل اوضاع، ژنرال 'عوض بن عوف' وزير دفاع و يكي از نزديك ترين چهره ها به كانون قدرت، بيانيه بركناري عمر البشير رئيس جمهوري و نيز برقراري سه ماه حالت فوق العاده و يك ماه محدوديت رفت و آمد را قرائت كرد.
ژنرال بن عوف اعلام كرد كه يك شوراي انتقالي نظامي به مدت دو سال اداره سودان را برعهده خواهد گرفت و از آن پس حكومتي مردمي بر سر كار خواهد آمد.
در ادامه اين تحولات و با توجه به تداوم اعتراض هاي عمومي به حكومت ژنرال ها، بن عوف وزير دفاع البشير از راس شوراي انتقالي نظامي كنار رفت و جاي خود را به 'عبدالفتاح البرهان' داد.
تظاهرات مردم سودان عليه البشير از دسامبر 2018 (آذر- دي 97 ) شروع و موجب شد تا رييس جمهوري اين كشور در فوريه 2019 (بهمن- اسفند 97) با انحلال دولت، به مدت يك سال وضعيت فوق العاده در سودان اعلام كند.
اعتراض ها در سودان گرچه در آغاز افزايش قيمت‌ها و كمبود مواد غذايي را هدف قرار داده بود، اما بعدها به اعتراض عليه البشير تبديل شد كه نزديك 30 سال است در اين كشور قدرت را در دست داشت.

**تماس تلفني رييس شوراي نظامي سودان با رهبران كشورهاي عربي و آفريقايي
به گزارش خبرگزاري رسمي سودان(سونا)، 'عبدالفتاح البرهان' رييس شوراي نظامي سودان تماس هايي با 'سلمان بن عبدالعزيز' پادشاه عربستان، 'تميم بن حمد آل ثاني' امير قطر، 'خليفه بن زايد آل نهيان' رييس دولت امارات، 'احمد ابي' نخست وزير اتيوپي و' ميارديت سالوا كي ير ' رييس جمهور سودان جنوبي داشته و رهبران اين كشورها با اعلام حمايت خود از شوراي نظامي براي گذار از اين مرحله مهم و تاريخي، بر ضرورت امنيت و ثبات سودان تاكيد كردند.
عربستان دو روز پيش هم بر حمايت خود از اقدامات شوراي انتقالي نظامي در سودان تاكيد و ملك سلمان دستور ارسال آنچه را كه بسته كمك هاي انسان دوستانه به سودان خوانده شده است، صادر كرد.
وزارت خارجه امارات هم پيشتر اعلام كرده بود كه ابوظبي تحولات سودان را در اين لحظه تاريخي با دقت دنبال مي كند و به توانايي ملت و ارتش سودان در پشت سرگذاشتن چالش ها براي تحقق ثبات، رفاه و توسعه اطمينان دارد.
امارات همچنين حمايت خود را از برنامه هاي شوراي انتقالي نظامي سودان در ارتباط با آنچه حفظ جان و مال مردم سودان ناميد، اعلام و ابراز اميدواري كرد كه اين موضوع به برقراري امنيت و ثبات سودان بيانجامد.
'سامح شكري' وزير خارجه مصر هم پيشتر در ديدار با همتاي لهستاني خود 'ياتسك چاپوتوويچ' تاكيد كرد كه كشورش از خواسته هاي ملت سودان حمايت مي كند و به توانايي ارتش در حفظ امنيت و ثبات اين كشور اطمينان دارد.
برخي رسانه ها اين روزها از بازي پنهان دولت هايي چون امارات و سعودي براي تداوم حاكميت نخبگان دولت البشير سخن گفته و دستگيري وي را توافقي پشت پرده ميان وي و نظاميان مي دانند. آنچه باعث تقويت اين انگاره مي شود اعلام تحويل نشدن رئيس جمهوري پيشين به دادگاه هاي بين المللي براي رسيدگي به اتهامات وي در ماجراي 'كشتار دارفور' است.

** كشته شدن 14 نفر در درگيري هاي دارفور سودان
خبرگزاري رسمي سودان ديشب (دوشنبه) اعلام كرد كه 14 نفر در درگيري هاي اردوگاه پناهندگان در منطقه دارفور جان خود را از دست دادند.
در همين راستا 'هاشم خالد' والي جنوب دارفور به سونا گفت كه هنوز علت درگيري ها مشخص نيست اما اين اردوگاه پر از اسلحه بوده و تعدادي از شورشيان ارتش آزاديبخش سودان (از گروه هاي اصلي مسلح در دارفور كه طي سال هاي گذشته با نيروهاي نظامي سودان جنگيده است) در آن ساكن بودند.
منطقه دارفور كه شامل سه استان دارفور غربي، دارفور شمالي و دارفور جنوبي واقع در غرب كشور سودان است ، 493 هزار و 180 كيلومتر مربع مساحت و حدود هفت ميليون و پانصد هزار نفر جمعيت دارد. دارفور يكي از مناطق فقير نشين سودان است كه مدت ها درگير جنگ داخلي بوده و هزاران نفر در اين منطقه بر اثر جنگ و درگيري ها كشته شده و هزاران نفر ديگر نيز آواره شده اند.
اهالي دارفور دولت مركزي را متهم مي كنند كه آنها را از نظر اقتصادي و سياسي به حاشيه رانده است و از سال 2003 تاكنون با نيروهاي دولتي درگير هستند.
دولت پيشين خارطوم در ماه ژوئن 2016 (خرداد 1395) بطور يكجانبه در اين مناطق آتش بس برقرار كرد. «عمر البشير» رئيس جمهوري مخلوع سودان،سال گذشته آتش بس برقرار شده را در مناطق درگيري ميان نيروهاي دولتي و شورشيان كه نهم تيرماه به پايان رسيد ، تمديد كرد.
رئيس جمهوري مخلوع سودان به خاطر درگيري هاي سال هاي گذشته در اين منطقه و كشته شدن شمار زيادي از مردم ، از سوي دادگاه كيفري بين المللي به ارتكاب جنايت جنگي و نسل كشي متهم شده و اكنون تحت تعقيب بين المللي است.
خاورم**3224**1508