شهركرد- ايرنا- معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال وبختياري گفت: قرق دشت لاله شهرستان كوهرنگ به منظور كاهش در بهره برداري ها و ممنوعيت ورود خودرو از سال آينده در اين دشت اجرا مي شود.

غلامحسين نصيري روز سه شنبه در جلسه هماهنگي و برنامه ريزي دشت لاله هاي واژگون با تاكيد بر اينكه مديريت گردشگري در اين خطه وجود ندارد، افزود: گونه هاي نادر اين دشت به دليل گردشگر پذير بودن و نبود امكانات و زيرساخت هاي لازم، در حال تخريب است.
وي اظهار داشت: عدم تخصيص اعتبارات خاص براي حفاظت و حراست از اين منطقه و چراي دام و بوته كني گونه هاي نادر از ديگر عوامل تخريب اين زيستگاه طبيعي است.
نصيري با اشاره به اينكه گل دهي لاله ها در سالهاي مختلف براساس وضعيت آب و هوايي متغيير است، افزود: امسال با توجه به بارش هاي اخير، گل دهي اين گونه از اوايل ارديبهشت ماه آغاز و تا 2 هفته ادامه دارد.
وي يكي از راه هاي جلوگيري از تخريب و انقراض اين گونه نادر را تكثير پيازچه اين گل از سوي دانشگاه، مركز تحقيقات و منابع طبيعي و در اختيار گردشگران قراردادن به منظور جلوگيري از ريشه كني اين گونه عنوان كرد.
وي گفت: اين دشت در 12 كيلومتري شهر چلگرد در منطقه بنواستكي شهرستان كوهرنگ در مساحتي بيش از 3 هزار و 600 هكتار پراكنده است.
وي اظهار داشت: اين دشت هنور به عنوان يك اثر طبيعي ملي ثبت نشده كه مي توان با ثبت اين اثر از تخريب آن جلوگيري كرد.
به گزارش ايرنا، از يك ميليون و 400 هزار هكتار سطح جنگل ها و مراتع چهارمحال و بختياري، حدود 59 هزار هكتار جنگل و 270 هزار هكتار مرتع در اين شهرستان قرار گرفته است.
كوهرنگ در 90 كيلومتري شهركرد واقع است و دشت لاله هاي آن در بهار ميزبان گردشگران داخلي و خارجي است.
دشت لاله هاي واژگون حدود سه هزار هكتار وسعت دارد كه 250 هكتار آن محل رويش گل هاي لاله است.
7360/6021