ايلام - ايرنا - معاون سياسي، امنيتي استاندار ايلام گفت: ميانگين كشوري طلاق از 3.5 واقعه ازدواج يك مورد به طلاق منجر مي شود و اين ميانگين در ايلام از 5.1 واقعه ازدواج يك مورد به طلاق منجر مي شود.

محمد نوذري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: طلاق در استان ايلام رتبه 30 كشور را دارد كه در اين راستا كلاس هاي مشاوره پيش از ازدواج و توانمندسازي متقاضيان طلاق از اقدامات مهم در اين زمينه است.
وي در خصوص آسيب اجتماعي خودكشي در استان ايلام افزود: در راستاي كاهش آسيب هاي اجتماعي سال گذشته برنامه هايي در غالب نشاط اجتماعي در سطح استان صورت گرفت كه نتيجه آن كاهش 11 درصدي خودكشي در ايلام است.
نوذري مهم ترين اقدامات در زمينه پيشگيري از اين آسيب را برگزاري كارگاه هاي پيشگيري از خودكشي، استفاده از ظرفيت سمن ها، انجام طرح هاي پژوهشي، تشكيل ستاد پيشگيري از خودكشي، تدوين سند توسعه اجتماعي و فرهنگي، برگزاري نشست هاي تخصصي، تشكيل اتاق هاي انديشه ورز و تشكيل 6 كميته پيشگيري از خودكشي و 16 كارگاه آموزشي پيشگيري از خودكشي عنوان كرد.
وي با بيان اينكه براي كاهش خودكشي در سطح استان سند توسعه اجتماعي استان تدوين شد، گفت: اين سند در سه محور كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت تدوين شده و تلاش كرديم سال گذشته در برنامه هاي كوتاه مدت بتوانيم بين هشت تا 12 درصد آمار خودكشي را كاهش دهيم كه 11 درصد آن محقق شد.
نوذري به برنامه ميان مدت اشاره كرد و افزود: دومين محور سند توسعه اجتماعي برنامه هاي ميان مدت است كه در سال 98 آغاز مي شود و داراي برنامه هاي مختلفي براي كاهش آسيب هاي اجتماعي است و برنامه هاي بلند مدت آن نيز پنج ساله هستند.
معاون سياسي، امنيتي استاندار ايلام با بيان اينكه نگاه به مسائل اجتماعي و فرهنگي خاص است، تصريح كرد: جامعه ما نيازمند نشاط و تنوع در مسائل اجتماعي است و از آنجا كه آسيب هاي اجتماعي چند وجهي هستند بايد ظرفيت هاي مختلف را با ايجاد كارگاه هاي آموزشي در سطح استان و نقاط آسيب پذير و داراي بحران بكار ببريم.
وي در خصوص حوزه ازدواج جوانان نيز گفت: ازدواج نيز موضوعي چند وجهي است كه با شغل،مسكن، نيازهاي اجتماعي، اقتصادي، سياسي و حتي رواني مرتبط است كه براي تسهيل آن با ايجاد مشوق ها و پرداخت تسهيلات بخصوص ورود خانواده ها آن را تسهيل كنيم.
نوذري تاكيد كرد: نگاه به ازدواج نبايد دولتي باشد و دولت صرفا زمينه آن را فراهم كند بلكه بايد با تغيير نگاه به اين مقوله و پايين آمدن سطح توقع خانواده ها و براي اجراي سنت الهي دولت نيز از پرداخت تسهيلات و مشوق دريغ نمي كند.
وي تاكيد كرد: يكي از مشكلات جامعه ما سپردن همه امور به دولت است اما هميشه شاهد هستيم هر جا كه مردم مشاركت كنند امور بهتر و موفق تر حل مي شوند.
به گفته معاون سياسي، امنيتي استاندار ايلام در بحث ازدواج بايد با استفاده از ظرفيت هاي مختلف اجتماعي و حضور مردم، بزرگان و روحانيون اين سنت را قوي تر كنيم.
7180/6034