حجت الاسلام سید جلال حسینی روز سه شنبه در نشستی خبری در موزه قرآن و نفایس حرم مطهر رضوی افزود: رویكرد این سازمان این است كه در دوره جدید به یك سازمان دانش محور تبدیل شود و محل حضور دانشمندان و مولد دانش باشد.
وی با اشاره به سیاستهای اجرایی امسال سازمان كتابخانه های آستان قدس رضوی ادامه داد: كادرسازی و برگزاری دوره های آموزشی تخصصی در حوزه مرمت و نسخه شناسی، شبكه سازی و راه اندازی باشگاه اندیشه ورزان و فراهم كردن زمینه دسترسی به منابع مطالعاتی آستان قدس رضوی از طریق دیجیتال سازی و فعالیت در فضای مجازی از جمله این سیاست هاست.
رئیس سازمان كتابخانه ها، موزه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوی گفت: در راستای تحول محوری به عنوان یكی از سیاستهای این سازمان و تسهیل دسترسی محققان به منابع مطالعاتی، با ایجاد مراكز جدید فرهنگی و علمی یا پایگاههای این سازمان در 100 كشور و 31 استان، منابع مطالعاتی آستان قدس رضوی در اختیار همه محققان قرار می گیرد.
حسینی افزود: 54 كتابخانه وابسته به آستان قدس رضوی در كشور وجود دارد كه خدمات رسانی آنها یكپارچه نیست لذا امسال طرح یكپارچه سازی آنها از طریق اتصالشان به یك نرم افزار اجرا می شود تا اعضای كتابخانه ها به همه منابع مطالعاتی آستان قدس رضوی دسترسی داشته باشند.
وی ادامه داد: امسال همه منابع مطالعاتی در كتابخانه های آستان قدس رضوی دیجیتال سازی می شود و این منابع از طریق تلفن همراه در اختیار عموم قرار می گیرد.
رئیس سازمان كتابخانه ها، موزه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به راه اندازی موزه مجازی در آستان قدس رضوی گفت: با راه اندازی این موزه، علاقه مندان می توانند در بستر وب به اطلاعات همه هشت هزار و 400 شی در معرض نمایش و همه اشیاء موجود در مخازن موزه های آستان قدس رضوی دسترسی داشته باشند و آنها را تماشا كنند.
حسینی افزود: 102 هزار نسخه خطی، 60 هزار نسخه چاپ سنگی و 14 میلیون برگ سند در كتابخانه های آستان قدس رضوی وجود دارد كه از این تعداد تاكنون هفت هزار نسخه فهرست نویسی نشده است و امسال باقی نسخ هم فهرست نویسی و 10 جلد از 15 هزار نسخه خطی فهرست شده آستان قدس رضوی منتشر خواهد شد.
وی اضافه كرد: عمده منابع مطالعاتی در كتابخانه آستان قدس رضوی وقف است به عنوان مثال شیخ عباس قمی 40 عنوان كتاب كه با دستخط خود نگاشته بود را به كتابخانه آستان قدس رضوی هدیه داده است همچنین كتابخانه آستان قدس رضوی بیشترین اسناد مربوط به سادات و كاملترین آرشیو مطبوعاتی كشور را در اختیار دارد.
رئیس سازمان كتابخانه ها، موزه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوی گفت: امسال كتابخانه های آستان قدس رضوی در شهرستانها با راه اندازی كلینیكهای مشاوره، برگزاری نشستهای علمی، برپایی نمایشگاههای موضوعی، دوره های آموزش قرآن و ایستگاههای پاسخگویی به سوالات دینی از قرائتخانه به قطبهای فرهنگی در مناطق تبدیل می شوند.
حسینی افزود: سازمان كتابخانه های آستان قدس رضوی اعلام آمادگی كرده است كه می تواند در هر استانی با مشاركت خیرین یك كتابخانه یا مجتمع فرهنگی راه اندازی كند و در این راستا امسال حداقل پنج كتابخانه جدید در مراكز استانهای كشور راه اندازی می شود.
وی راه اندازی سایت وقف و اهدای منابع كتابخانه ای شخصی در سازمان، ایستگاههای مطالعه ثابت و سیار در مناطق محروم، پایگاه دیجیتالی منابع گویای رضوی برای روشندلان، راه اندازی آرشیو دیجیتال اسناد مطبوعاتی سازمان و برگزاری نشستهای تخصصی درباره اسناد موضوعی در سازمان را از دیگر برنامه های امسال سازمان كتابخانه های آستان قدس رضوی برشمرد.
رئیس سازمان كتابخانه ها، موزه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوی گفت: تاكنون تاریخ شفاهی 70 موضوع تاریخی در این سازمان توسط كارشناسان كامل شده و بناست كه امسال نشستهای تخصصی پیرامون تاریخ شفاهی در این سازمان برگزار شود.
حسینی با اشاره به محدودیت فضای مخازن این سازمان افزود: در شش ماهه نخست امسال مخازن جدیدی برای سازمان كتابخانه های آستان قدس رضوی ایجاد می شود و در این راستا اشیاء موزه ای و منابع مطالعاتی جدیدی هم در معرض دید علاقه مندان قرار می گیرد.
وی ادامه داد: ماه رمضان امسال تالاركتابخانه های آستان قدس رضوی از صبح تا سحر در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد تا بتوانند در فضایی آرام مطالعه كنند.
1922/7489
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۸
مشهد- ایرنا- رئیس سازمان كتابخانه ها، موزه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوی گفت: 30 میلیون منبع مطالعاتی از جمله كتاب، سند و فایل دیجیتالی در این سازمان وجود دارد كه می تواند زمینه ساز تبدیل آستان قدس رضوی به مرجعی علمی شود كه تحولی در این سازمان به شمار می رود.