به گزارش ايرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، حميد صمدزاده روز سه شنبه درباره ارائه خدمات دندانپزشكي به مردم مناطق سيل زده افزود: خدمات دهان و دندان گران هستند و تهيه مواد مصرفي آن سخت است، ولي اين خدمات رايگان با قوت به مردم مناطق سيل زده ارائه مي شود.
وي ادامه داد: همچنين با كمك خيرين منطقه پك هاي بهداشتي همچون مسواك و خمير دندان بين سيل زدگان توزيع شد. در استان لرستان حجم خرابي ها و دسترسي به مناطق از استان گلستان متفاوت تر است و از آنجا كه كلينيك هاي سيار بايد به جاده دسترسي داشته باشند، خدمت رساني كمي با مشكل مواجه شد.
وي بيان كرد: با وجود اينكه هنوز به برخي از مناطق سيل زده استان هاي آسيب ديده از سيل، به ويژه لرستان دسترسي سختي داريم تاكنون بالغ بر 10 هزار خدمت بهداشت دهان و دندان به مردم آسيب ديده از سيل ارئه شده است. همچنين توزيع اقلام بهداشتي در اين مناطق در دستور كار بوده كه تاكنون 20 هزار قلم خميردندان و مسواك بين آسيب ديدگان از سيل در كمپ ها توزيع شده است.
صمدزاده ادامه داد: تاكنون هزينه خدمات بهداشت دهان و دندان ارائه شده به مردم سيل زده در چهار استان خوزستان، گلستان، لرستان و ايلام 10 ميليارد ريال بوده است.
رئيس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت اظهار داشت: هنگام وقوع سيل همه مشغول اقدامات اوليه همچون نجات آسيب ديدگان هستند، اما پس از آن مسائلي همچون بهداشت دهان و دندان افراد تبديل به نياز مبرم سيل زدگان مي شود كه به دليل از بين رفتن وسايل زندگي آنان طبعاً مسواك و خميردندان ندارند و توزيع اين اقلام بهداشتي از اهميت خاصي برخوردار است.
وي افزود: رفع گل ولاي از مراكز، بازسازي و تجهيز برخي از مراكزي كه در سيل اخير دچار آسيب شده اند يكي از مهم ترين كارهاي ما پس از سيل است كه در حال انجام آن هستيم.
صمدزاده گفت: دو مركز بهداشت دهان و دندان و تجهيزات آنان در سيل آق قلا از بين رفت كه با هماهنگي دانشگاه هاي علوم پزشكي خراسان شمالي و گلستان سه يونيت سيار دندانپزشكي و نيروهاي مربوطه به منطقه اعزام شدند.
رئيس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت بيان كرد: تعدادي آمبولانس دندانپزشكي و يونيت سيار هم در اختيار دانشگاه ها از قبل قرار داشت كه اكنون در مناطق سيل زده مورد بهره برداري قرار مي گيرند. يونيت هاي سيار به صورت چمداني است و مي توانند با خود به مناطق حمل كنند.
وي افزود: خوشبختانه دانشگاه هاي علوم پزشكي دزفول و آبادان در استان خوزستان از آمبولانس هاي دندانپزشكي به خوبي بهره برده و سرويس هاي خيلي خوبي به جمعيت تحت پوشش خود داده اند.
صمدزاده اظهار داشت: چهار مركز بهداشت دهان و دندان در استان هاي سيل زده آسيب ديده و بقيه مراكز سالم هستند، مراكز آسيب ديده نيز بعد از پاكسازي از گل و لاي و برآورد تخريب، ساماندهي خواهند شد.
اجتمام*9482
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۴
تهران- ايرنا- رئيس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: 8 دستگاه كلينيك سيار و آمبولانس دندانپزشكي به همراه مراكزي كه آسيب نديده اند در مناطق سيل زده مشغول به فعاليت هستند و تمام خدمات دندانپزشكي به مردم اين مناطق به صورت رايگان ارائه شده است.