زنجان - ایرنا - معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: هم اكنون طلب داروخانه ها از سازمان های بیمه ای به 20 هزار میلیارد ریال رسیده كه پرداخت آن از سوی سازمان ها مشكل شده است.

به گزارش ایرنا، دكتر مهدی پیر صالحی شامگاه سه شنبه در حاشیه افتتاحیه بیست و دومین سمینار دانشجویان داروسازی ایران در زنجان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای جبران مطالبات داروخانه ها از سازمان های بیمه ای از صندوق ذخیره ارزی كمك گرفته شد.
وی اظهار داشت: بر این اساس مبلغ 1800میلیارد ریال از بودجه تخصیص یافته، به شركت های داروسازی پرداخت شد اما اكنون طلب داروخانه ها بیشتر شده است.
این مسئول ادامه داد: با توجه به شرایط نقدینگی در كشور، ادامه همین روند فعالیت شركت های دارویی را با اخلال و اشكال جدی مواجه می كند كه برای رفع این معضل مذاكراتی با سازمان های بیمه ای آغاز شده است.
وی اضافه كرد: با رایزنی های انجام گرفته، بخشی از بدهی سازمان بیمه تامین اجتماعی به داروخانه ها پرداخت شده و این در حالی است كه با یك مقطع پرداخت، مشكل شركت های دارویی و داروخانه ها برطرف نمی شود.
پیر صالحی افزود: مجموع فروش بازار دارویی كشور در سال گذشته بیش از 220 هزار میلیارد ریال برآورد شد كه به طور تقریبی در ماه 20 هزار میلیارد ریال را شامل می شود و عقب ماندگی ها در این بخش بدهی ها را افزایش می دهد.
وی اظهار داشت: بر این مبنا، رایزنی هایی با شركت های بیمه ای و سازمان برنامه و بودجه برای كاهش مشكلات این حوزه در دست انجام است اما وضعیت اقتصادی كنونی به ویژه خسارت سیل مشكلات كشور را مضاعف كرده است.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ادامه داد: سال گذشته مجلس شورای اسلامی قانونی مبنی بر تفكیك ردیف بودجه دارو در بیمارستانهای دولتی تصویب كرد كه امیدواریم با تایید نهایی آن از سوی شورای نگهبان این مهم به نتیجه مثبت برسد كه با اجرای آن دیگر نهادهای دولتی به سیستم دارویی كشور بدهكار نمی شوند.
وی یادآوری كرد: امسال با توجه به تحریم ها باید بیش از گذشته به سیستم دارویی كشور كمك كرد تا بتوانند با تامین مواد اولیه مورد نیاز بدون كمبودها به خدمات رسانی لازم خود ادامه دهند.

** كمبود دارویی در كشور نداریم
این مسئول ادامه داد: با تمهیدات اتخاذ شده طی ماه های آخر سال گذشته توسط شركت های دارویی برای تولید مواد اولیه مورد نیاز و حتی وارد كنندگان دارو و گشایش های بانكی خوب در 6 ماهه اول امسال كمبود دارویی نداریم.
وی اظهار داشت: ممكن است در برخی اقلام دارویی كمبودهای در كشور وجود داشته باشد كه این امری طبیعی محسوب می شود و در زمان حاضر این تعداد 23 قلم است.
پیر صالحی افزود: این موضوع در تمامی كشورهای جهان نیز وجود دارد اما امروزه انبار دارویی كشور در پخش ها، داروخانه ها و تولید كنندگان به حدی است كه برنامه ریزی ها برای 6 ماهه دوم سال انجام خواهد شد.
وی اضافه كرد: داروی مورد نیاز بیماران خاص نیز بطور ویژه از سوی شركت های تامین كننده ' تولید و وارد كنندگان' به میزان بیشتری لحاظ شده و در این میان اداره كل دارویی وزارتخانه نظارت های جدی بر توزیع اقلام دارویی این بخش دارد.
معاون وزیرو رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ادامه داد: طی بازدید از مناطق سیل زده توزیع رایگان اقلام دارویی در تمامی كمپ های توسط پزشكان مستقر انجام گرفت.
وی اظهار داشت: در این مناطق برای كاهش مشكلات بخش خصوصی داروخانه ها از شركت های پخش درخواست شد كه پرداختی ها با تعویق و خرید داروهای جدید با مدت طولانی تری انجام شود.

** این سازمان برنامه برای داروخانه های زنجیره ای ندارد
پیر صالحی افزود: سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی برنامه ای برای ایجاد داروخانه های زنجیره ای یا صدور مجوز برای چنین داروخانه هایی را ندارد.
وی اضافه كرد: این سازمان در مقطعی بحث زنجیره داروخانه را مطرح كرد، یعنی از داروخانه های موجود كشور زنجیره ای را تشكیل دهند، كه با توجه به مهیا نشدن شرایط لازم این بحث خارج و به انجمن های داروسازی واگذار شد.
معاون وزیرو رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ادامه داد: این سازمان آمادگی دارد با تدوین آئین نامه ها و ضوابط برای ایجاد زنجیره های دارو سازی یعنی زنجیره ای از داروخانه ها نه داروخانه های زنجیرهای به صورت شركتی اقدام كند.
وی اظهار داشت: در صورتی كه داروخانه ها بخواهند بصورت زنجیره ای فعالیت كنند این سازمان آمادگی دارد، آئین نامه های مربوطه را تدوین كند كه این مهم با درخواست انجمن داروسازان و داروخانه ها كشور انجام می شود كه تاكنون درخواستی اعلام و حتی در برنامه گنجانده نشده است.

** نسخه نویسی الكترونیكی شهریور امسال سراسری می شود
پیرصالحی افزود: بخشی از پرونده های الكترونیكی سلامت به بحث نسخه الكترونیكی باز می گردد كه نسخه نویسی و نسخه پیچی الكترونیكی را شامل می شود.
وی اضافه كرد: اصلی ترین كار برای بحث نسخه الكترونیكی كدینگ و نامگذاری یكسان داروها و تجهیزات پزشكی است كه خوشبختانه این مهم در سازمان غذا و دارو انجام شده است.
این مسئول ادامه داد: 2 سازمان بیمه ای پای كار هستند كه تا پایان اردیبهشت در چند استان كشور بصورت نمونه اجرا و تا پایان شهریور در سراسر كشور انجام می شود.
پیر صالحی افزود: این سازمان بر مواد غذایی خوراكی فراوری و بسته بندی شده نظارت می كند و در این راستا نصب برچسب سلامت باید از سوی شركت های مجوزدار رعایت شود.
وی اضافه كرد: لیبل رنگی یا چراغ راهنما میزان مواد مضر را تعیین می كند و خریداران به برچسب سلامت، تغذیه و ارزش تغذیه ای و كد رهگیری توجه جدی داشته باشند.
این مسئول ادامه داد: هم اكنون برچسب رنگی در اغلب شركت های غذایی كشور مورد استفاده قرار می گیرد و كارخانه های تولیدی نیز تا پایان امسال سامانه ردیاب و رهگیری را اجرایی می كنند.
وی خاطرنشان كرد: افزایش قیمت دارو در كشور رخ نداده اما باتوجه به فعالیت شركت های دارویی برای ادامه فعالیت و برای كاهش زیان دهی، قیمت ها اصلاح می شود.
پیر صالحی افزود: حتی در صورت افزایش قیمت دارو این مهم بیش از نرخ تورم به وقوع نخواهد پیوست كه در صورت افزایش برای رونق تولید این كار انجام می شود.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی خاطرنشان كرد: تا كنون هیچ داروی چینی وارد كشور نشده است و در این میان فقط مواد اولیه مورد نیاز از كشورهای چین و هند كه جز بزرگترین تولید كنندگان جهانی هستند، مورد مصرف قرار می گیرد.
9646/6085