به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمود رضا حقی فام» روز چهارشنبه در نشست خبری و در پاسخ به ایرنا افزود: با توجه به فعالیت تولیدكنندگان ارزمجازی بین المللی - از جمله تولیدكنندگان چینی - در كشور، دنبال تعیین تعرفه مجزا برای آنان هستیم.
وی با اشاره به به یارانه دار بودن برق در كشور كه عامل افزایش فعالیت این تولیدكنندگان ارز مجازی شده است، گفت: اكنون نگرانی ما حضور بیشتر تولیدكنندگان ارز مجازی بین المللی با توجه به نرخ پایین برق و استفاده بیش از حد از برق است.
حقی فام خاطرنشان ساخت: تعیین تعرفه صنعتی و یا صادراتی دو راهكار پیشنهادی است تا بتوان مصرف این مشتریان را مدیریت كرد.
معاون هماهنگی توزیع شركت توانیر گفت: با توجه به اینكه نرخ برق در سایر نقاط جهان واقعی است، تولیدكنندگان ارز مجازی تمایل دارند در كشورهایی فعالیت كنند كه نرخ برق كمتری داشته باشد تا تولید برای آنها مقرون به صرفه باشد؛ بنابر این با توجه به یارانه دار بودن برق در كشورمان احتمال می رود تعداد این تولیدكنندگان افزایش یافته و فشار بیشتری به شبكه برق وارد كنند.
حقی فام ادامه داد: مخالف فعالیت این تولیدكنندگان در كشور نیستیم اما معتقدیم باید نرخ تعرفه برای آنها بیشتر باشد و پول برق مصرفی را هم بدهند.
وی در پاسخ به این سئوال كه شركت توانیر برای حذف قبض های كاغذی و استفاده از روش های الكترونیك چه برنامه ای دارد گفت: حذف قبض های كاغذی به عنوان یكی از تكالیف امسال از سوی شركت توانیر به ستاد اقتصاد مقاومتی ارسال شده است و براین اساس به جد دنبال اجرایی كردن آن خواهیم بود.
معاون هماهنگی توزیع شركت توانیر افزود: اجرای این طرح به صورت آزمایشی در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است و تلاش می شود به زودی به سراسركشور تسری داده شود.
حقی فام در عین حال سراسری شدن این موضوع را نیازمند اخذ مجوزهایی دانست و گفت: این مجوزها هم درحال دریافت هستند تا زودتر اجرایی شود و نیز قبض كاغذی برای مشتركان همچنان صادر می شود.
* توانیر تاكید بر اخذ به موقع مطالبات خود در مناطق سیلزده ندارد
معاون هماهنگی توزیع شركت توانیر با بیان اینكه این شركت همواره و در مواقع بروز بحران های طبیعی، بخشودگی هایی برای مشتركان لحاظ كرده است گفت: با توجه به بروز سیل در برخی مناطق كشور، این شركت دنبال وارد آوردن فشار بیشتر برمردم نیست و تاكیدی هم بر دریافت به موقع مطالبات تا فراهم شدن شرایط عادی ندارد.
وی از متوقف شدن روند قرائت كنتورها در برخی مناطق سیلزده خبرداد و افزود: تا عادی شدن شرایط این مناطق تاكیدی برقرائت كنتورها نخواهیم داشت.
* تعرفه های جدید كمتر از نرخ تورم است
حقی فام به تعیین تعرفه های جدید برق اشاره كرد و میزان آنها را كمتر از نرخ تورم كشور دانست.
معاون هماهنگی توزیع شركت توانیر گفت: افزایش تعرفه های جدید برای همه مشتركان هفت درصد تعیین شده و برای مشتركان پر مصرف و با هدف تشویق آنان به مصرف بهینه، 16 درصد تعیین شده است؛ درنتیجه، تعرفه هفت درصدی خیلی در شاخص های اقتصاد كشور اثر گذار نخواهد بود.
وی به وجود نظام پله ای در تعیین تعرفه های برق اشاره كرد و افزود: براساس این نظام تعیین تعرفه ها براساس مصرف انجام می شود و مشتركانی كه بیشتر از حد الگوی طراحی شده مصرف كنند باید 16درصد اضافه بر آن تعرفه پله ای پرداخت كنند.
حقی فام تاكید كرد: اگر مشتركان بیشتر از الگوی طراحی شده مصرف كنند، تعرفه 16 درصدی برای تشویق آنان به برگشت به الگوی مصرف اعمال خواهد شد.
* مشكلی در تامین برق در خوزستان نداریم
معاون هماهنگی توزیع شركت توانیر افزود: به دلیل آنكه هنوز آب در بسیاری از بخش های خوزستان راكد است، پایه های شبكه های فوق توزیع و انتقال برق در آب فرورفته اند و احتمال ایجاد مشكل برای آنها وجود دارد؛ اكنون در مجموع برای تامین برق مشتركان هیچ مشكلی ندارد.
وی خاطرنشان ساخت: در مناطقی كه خاموشی اعمال شده، آن منطق یا خالی از سنكه بوده و یا با هدف حفظ ایمنی مشتركان انجام شده است.
حقی فام نگرانی فعلی توانیر را پایداری مكانیكی پایه های باقی مانده در آب برشمرد و گفت: تلاش می شود با فروكش كردن آب نسبت به ایمن سازی های لازم اقدام شود.
معاون هماهنگی توزیع شركت توانیر از آغاز پایدارسازی شبكه های توزیع در استان گلستان خبرداد و تاكید كرد: در استان خوزستان هم با فروكش كردن آب و تثبیت وضعیت اینكار آغاز خواهد شد.
وی گفت: اكنون شرایط بحرانی در برق نداریم اما مراقبت های لازم در زمینه پایداری شبكه هم درحال انجام است تا مشكل سازه ای ایجاد نشود.
*خسارت 652 میلیاردتومانی صنعت برق از سیل
حقی فام با بیان اینكه برآورد میزان خسارت ها در طول زمان درحال تغییر است، افزود: عددی كه آخرین برآوردها نشان می دهد 652 میلیارد تومان است كه امكان افزایش هم خواهد داشت.
معاون هماهنگی توزیع شركت توانیر از تشكیل كمیته ای خبر داد كه به محض فروكش كردن آب در هر منطقه، در آن نقطه حضور یافته و برای برآورد میزان خسارت ها اقدام می كند. این كمیته علل بروز حادثه را بررسی می كند.
* افزایش توان تولید برق در نیروگاه های برق آبی
وی درباره توان تولید برق توسط نیروگاه های برق آبی، خاطرنشان ساخت: در زمان اوج مصرف پارسال، چهار هزار و 500 تا پنج هزار مگاوات برق در نیروگاه های برق آبی تولید می شد؛ این درحالی است كه قدرت نصب شده آنها بیش از 11 هزارمگاوات است و به دلیل كمبود آب، از این ظرفیت ها استفاده نمی شود.
حقی فام افزود: امسال به دلیل افزایش بارندگی ها تراز آب سدها به حد زیاد رسیده است؛ بنابراین بیشترین توان تولید از این نیروگاه ها دریافت خواهد شد.
معاون هماهنگی توزیع شركت توانیر گفت: امسال نیروگاه های برق آبی 9 هزار تا 10 هزارمگاوات برق توان تولید خواهند داشت و به این ترتیب پنج هزارمگاوات به قدرت تولید اضافه خواهند كرد.
اقتصام**2078**9189
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۴
تهران-ایرنا- معاون هماهنگی توزیع شركت توانیر به فعالیت تولیدكنندگان بین المللی ارزهای مجازی در كشور اشاره كرد و گفت: پایین بودن تعرفه برق در ایران، موجب استقبال این تولیدكنندگان شده است.