به گزارش ایرنا، با توجه به اهمیت ارسال اقلام بهداشتی، غذایی و پوشاك به مناطق آسیب دیده از سیل، در روزهای اخیر پویش های مردمی متنوعی در سطح اقشار مختلف برگزار شده تا هركس به فراخور توان خود نقشی در این امدادرسانی ایفا كند.
این كمك ها علاوه بر اعتبارات و اقلامی است كه دستگاه های اجرایی و امدادی برای این مناطق در نظر گرفته اند؛ برای نمونه قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: افزون بر 800 میلیارد ریال اعتبار در مرحله نخست بین استان های درگیر سیل توزیع شده است.
همچنین «حبیب الله مسعودی فرید» معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی از راه اندازی 70 مهدكودك سیار و موقت برای حمایت از كودكان در سه گلستان، لرستان و خوزستان برای حمایت های روانی و اجتماعی از كودكان سیل زده برپا شده است تا با ایجاد فضای مناسب و شاد از اضطراب های آنها كم شود.
**ارسال كتاب و هدایای فرهنگی به كودكان
در كنار آن ارسال اقلام فرهنگی نیز در دستور كار است؛ از این رو امروز پویش ملی «سیل مهربانی همكلاسی ها» به منظور جمع آوری كمك های نقدی و غیرنقدی دانش آموزان، فرهنگیان و اولیای مدارس كشور با شعار «هر مدرسه یك پایگاه همدلی» برگزار شد و دانش آموزان بیش از 110 هزار مدرسه در سراسر كشور در این پویش مشاركت كردند.
آنگونه كه «امیرعلی نعمت اللهی» قائم مقام وزیر آموزش و پرورش آمار داده، علاوه بر این فرهنگیان شاغل، بازنشسته و مدیران كل استان ها آمادگی خود را برای حضور در مناطق سیل زده برای كمك به دانش آموزان و فرهنگیان برای جبران عقب ماندگی درسی اعلام كرده اند.
همچنین در روزهای اخیر شاهد اعزام كتابخانه های سیار به اردوگاه های سیلزدگان هستیم؛ برای نمونه امروز اعلام شد سه ایستگاه سیار كتابخانه ای با استقرار در اردوگاه های سیل زده خوزستان به اجرای برنامه های فرهنگی مثل قصه گویی برای كودكان، بازی های جمعی، نمایش فیلم و اهدای كتاب می پردازد.
این كتابخانه ها كه از ورامین، شهریار، بهارستان، فیروزكوه، رباط كریم و دماوند به مناطق سیل زده خوزستان اعزام شده اند، در شهرستان های اهواز، هویزه، كارون، حمیدیه و دشت آزادگان مستقر شده اند و برای بیش از 60 كمپ اسكان در شهرستان ها و حومه آن ها فعال هستند.
حجت الاسلام سیدجلال حسینی رئیس سازمان كتابخانه ها، موزه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوی اعلام كرده است: این سازمان اقدامات خود را به منظور ترمیم و تجهیز كتابخانه های آسیب دیده ناشی از سیل اخیر در پنج استان لرستان، گلستان، مازندران، خوزستان و فارس و خراسان رضوی آغاز كرده است.
در عرصه كمك های تجهیزاتی برای ترمیم زیرساخت های استان، سیدسعید شاهرخی استاندار همدان امروز گفت: 70 دستگاه ماشین آلات سنگین اعزامی از این استان در مناطق سیلزده لرستان مستقر بوده و در شهرستان های دورود و ازنا بازسازی و بهسازی واحدهای مسكونی به استان همدان واگذار شده است.
به گفته وی، نیروهای خدمات شهری در شهرستان دوره چگنی مستقر شدند و كار پاك سازی تا فردا پنجشنبه به اتمام می رسد.
در كنار آن، كمك های استان همدان توسط تیم های مردمی در مناطق سیلزده لرستان درحال توزیع بوده و مقدار زیادی از این كمك ها در انبارهای لرستان ذخیره شده است.
همچنین اهالی شهرستان روانسر در شمال غرب كرمانشاه با راه اندازی پویش كمك های نقدی و غیرنقدی به یاری سیل زدگان شتافته و توانسته اند در مدت چهار روز فعالیت و فراخوان 2 میلیارد ریال را جمع آوری كنند.
داریوش جودكی نماینده استاندار كرمانشاه در كمك به سیل زدگان لرستان نیز امروز اعلام كرد: مردم استان تاكنون بیش از 300 كامیون اقلام مختلف شامل، آب معدنی، البسه، پتو، مواد خوراكی، بهداشتی به سیل زدگان استان لرستان ارسال كرده اند كه بخش عمده ای از این كمك ها در همان ساعات اولیه د اختیار خانواده های سیل زده قرار گرفت
به گفته وی، مواكب، هیات ها و مساجد استان كرمانشاه روزانه بیش از 10 هزار پرس غذای گرم در مناطق سیل زده به ویژه پلدختر پخت و توزیع می كنند ضمن آنكه از همان روزهای ابتدای وقوع سیل، ماشین آلات راهداری، پالایشگاه و اصناف استان كرمانشاه به منظور كمك رسانی به مردم مناطق سیل زده لرستان مشغول به كار هستند.
وی در ادامه با بیان اینكه بیشترین كمك های كرمانشاه به سیل زدگان لرستان به صورت خودجوش جمع آوری شده است، گفت: بیشتر كمك های مردمی توسط ارتش جمع آوری و توسط سپاه در بین مردم سیل زده توزیع می شود.
محمد خامه یار دبیر ستاد قرارگاه مردمی كمك به سیل زدگان قم نیز امروز گفت: آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری به نمایندگی از جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، از مناطق سیل زده استان لرستان بازدید كرد و در جریان مشكلات سیل زدگان قرار گرفت.
نماینده جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای برنامه ریزی بیشتر حضور روحانیون در ایام خاص به ویژه ماه رمضان تاكید كرد و اظهار داشت، امیدواریم روند كمك به سیل زده ها همچنان ادامه داشته باشد و با بازسازی منازل، مردم سیل زده به آرامش برسند.
به گفته وی، نیروهای این قرارگاه مردمی تاكنون یك تیم پزشكی را در روستای كیان آبان پلدختر مستقر كرده اند؛ ضمن آنكه نیروهای راه آهن قم با استقرار در روستاهای اطراف پلدختر كار پاكسازی یك روستا را به عهده گرفتند كه در چند روز آینده به اتمام خواهد رسید.
نیروهای كمیته امداد قم نیز كار پاكسازی مناطق مختلف شهر پلدختر را بر عهده دارند به طوری كه نیروهای آتش نشانی تا شب گذشته بالغ بر یك هزار و 125 خانه را پاكسازی، شست و شو و لجن زدایی نموده اند و پاكسازی مساجد نیز توسط برخی نیروهای جهادی در حال انجام است.
بر اساس آمار، آشپرخانه قرارگاه مردمی كمك به سیل زدگان قم، روزانه پنج هزار پرس غذای گرم پخت و میان سیل زدگان توزیع می كند و یكی از خیران ساخت 2 مدرسه را به عهده گرفته است.
از سوی دیگر بیمارستان شهید رهنمون یزد از ارسال پنج تن كمك های كاركنان این مركز درمانی برای سیل زدگان كشور خبر داده كه شامل اقلامی چون تن ماهی، كنسرو، آب معدنی، نان خشك، لوازم بهداشتی، روغن مایع، مایع دستشویی، دستمال كاغذی، برنج، البسه نو، آب لیمو و پتو است.
نكته قابل تامل اینكه در جریان كمك های مردمی امروز شاهد ارسال 10 تن خوراك دام از سبزوار برای سیل زدگان لرستان بودیم كه شامل كنسانتره دامی به ارزش بیش از 500 میلیون ریال است و بناست طریق جمعیت هلال احمر بین دامداران سیل زده این استان توزیع شود.
مردم سبزوار تاكنون چهار میلیارد و 780 میلیون ریال از طریق این نهاد به سیل زدگان كمك كرده اند و همچنین 400 دستگاه چادر امدادی به ارزش حدود 10 میلیارد ریال از این شهرستان به مناطق سیلزده استان خوزستان ارسال شده است.
همچنین به تازگی كاروان كمك های غیرنقدی مردم و سازمان های دولتی استان كهگیلویه و بویراحمد به ارزش 100 میلیارد ریال و در قالب 31 كامیون به مناطق سیل زده لرستان و خوزستان ارسال شده است.
به گفته علی محمد احمدی استاندار كهگیلویه و بویراحمد، آخرین مرحله ارسال كمك ها به صورت غیر نقدی است پس از این مرحله با هماهنگی سپاه پاسداران استان، نیازهای مناطق سیل زده كشور و استان بررسی می شود كه بیشتر مربوط به وسایل و لوازم خانگی است.
بنیاد بركت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) امروز اعلام كرد یك هزار بسته لوازم خانگی برای سیل زدگان شهرك سعدی شیراز در نظر گرفته شده است و كار آماده سازی، ارسال و تحویل این بستهها به استانداری فارس تا یك ماه آینده صورت خواهد گرفت.
به گفته سید امیرحسین مدنی مدیرعامل این بنیاد، قرار است یك هزار بسته لوازم خانگی، 2 هزار بسته نوشت افزار و 2 هزار تخته پتو به خانواده های خسارت دیده از سیل شیراز اهدا شود؛ همچنین بنیاد متعهد شد 200 شغل اجتماع محور در مناطق سیل زده شیراز ایجاد كند.
مردم هرمزگان كه این هفته شاهد بارش های شدید در استان بودند، به گفته جلیل تراهی قائم مقام كمیته امداد امام خمینی (ره) هرمزگان تاكنون 10 میلیارد و460 میلیون ریال به مناطق سیل زده كشور كمك كردند كه از این رقم هشت میلیارد ریال به صورت نقدی و 2 میلیارد و 460 میلیون ریال نیز به صورت كالایی بوده است.
مواد خوراكی، آب معدنی، البسه، كفش، پتو، كنسروجات و حبوبات از جمله كمك های اهدایی مردم هرمزگان به مناطق سیل زده كشور است.
از خوزستان خبر می رسد كه گروه جهادی خادمان شهدای منطقه حضرت زهرا(س) تهران از 20 فروردین ماه در شهرستان شوش مستقر شده و هفت دستگاه كامیون به وزن تقریبی 45 تن انواع برنج، روغن، حبوبات، ظروف یكبارمصرف، آب معدنی، پتو، انواع كفش و دمپایی و لوازم بهداشتی و پوشاك بچه بین سیل زدگان توزیع كرده است كه ارزش ریالی این اقلام 2 میلیارد و 760 میلیون ریال برآورد می شود.
همچنین در پی تهدید سیلاب و آبگرفتگی، امروز 2 هزار نیروی بسیجی برای كمك به مردم شادگان اعزام شدند تا در ساخت سیل بندها و تامین امنیت منازل سیل زدگان مشاركت كنند.
اكنون به علت افزایش و طغیان آب رودخانه ها حدود هشت روستای دارخوین، سه روستای حسینی و 20 روستای دیگر در معرض خطر سیل قرار دارند كه نیروهای سپاه شادگان برای كمك رسانی به مردم به این مناطق اعزام شده اند.
امروز علی خدادادی مدیر عامل جمعیت هلال احمر خوزستان امروز اعلام كرد: 170 هزار و 584 نفر سیل زده از چهارم فروردین ماه تاكنون در خوزستان توسط این جمعیت امدادرسانی شدند.
اكنون 209 تیم امداد و نجات هلال احمر در حال امدادرسانی به سیل زدگان خوزستان هستند كه تاكنون 90 اردوگاه اسكان توسط هلال احمر در خوزستان راه اندازی شده و 123 هزار و 652 نفر در این اردوگاه ها اسكان داده شدند.
بر اساس آخرین اخبار از خوزستان، شهرستان های بهبهان، لالی، گتوند، ایذه، شوشتر، باغملك ، هفتكل، آبادان، شادگان، هویزه، رامهرمز، اندیمشك، اندیكا، باوی، مسجدسلیمان، دزفول، شوش، اهواز، دشت آزادگان و كارون دچار سیلاب شده اند و مناطقی همچون شوشتر، اهواز، دشت آزادگان، شوش، باوی، حمیدیه و كارون بیشترین آسیب را دیدند.
اردوگاه های اسكان هلال احمر در باوی، شوشتر، اهواز، منطقه الهایی از توابع اهواز، شوش، دشت آزادگان، هویزه، شادگان، كارون، بستان، حمیدیه، هفتكل، دزفول و رامهرمز برپا شده است.
سیلاب ناشی از طغیان رودخانه های دز، كارون و كرخه به بسیاری از مناطق خوزستان خسارت زده و تاكنون دستور تخلیه 270 روستای این استان صادر شده است.
2025
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۷
استانها- ایرنا- با فروكش كردن بارش ها و شدت سیلاب ها، اكنون نوبت به امدادرسانی و بازسازی مناطق سیل زده فرا رسیده و از این رو مردم نیز همپای دستگاهها و نهادهای مسئول كمك های نقدی و غیرنقدی خود را از هموطنان گرفتار دریغ نمی كنند.