به گزارش ايرنا، مرتضي حيدري روز چهارشنبه در جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان قم در سالن اجتماعات فرمانداري، با تاكيد بر توجه به مساله پيشگيري در موضوع اعتياد و مواد مخدر گفت: بايد در مساله پيشگيري؛ همه دستگاه هاي فرهنگي مانند آموزش و پرورش، سازمان تبليغات اسلامي و صدا و سيما فعاليت داشته باشند.
وي اضافه كرد: نبايد نسبت به مسائلي همچون اعتياد كه موجب آسيب به مردم مي شود، بي تفاوت باشيم و لازم است نهادهاي بخش خصوصي و دستگاه هاي دولتي در اين زمينه مشاركت و همكاري داشته باشند.
وي با بيان اين كه بيكاري تنها عامل اعتياد نيست، مساله پيشگيري را عامل مهمي در كاهش اين معضل دانست و
گفت: جلسه هاي اين شورا، بايد ماهانه برگزار شود و دستگاه هاي اجرايي بايد در زمينه پيشگيري برنامه داشته باشند.
حيدري ادامه داد: بخش ها و روستاها نيز در مساله پيشگيري از اعتياد فعال باشند و شوراهاي اسلامي روستاها در كنار مسائل عمراني و خدماتي ، در اين زمينه نيز بايد حساسيت و برنامه داشته باشند.
وي با بيان اين كه آموزش و پرورش نيز بايد در زمينه پيشگيري و آموزش دانش آموز برنامه داشته باشد، بر استفاده از ظرفيت مساجد، شهرداري ها و اتحاديه هاي اصناف در اين زمينه تاكيد كرد.
فرماندار قم، به تغيير نوع مواد مخدر در عصر حاضر اشاره و بيان كرد: لازم است با توجه به انواع مواد مخدر، آموزش هاي لازم به قشرهاي گوناگون جامعه در اين زمينه داده شود.
حيدري از اعتياد به عنوان يك بلاي همگاني نام برد و تصريح كرد: در درمان معتادان، بايد خانواده ها نيز در كنار دستگاه هاي دولتي مشاركت و همكاري هاي لازم را داشته باشند.
وي با بيان اين كه اعتياد از سيل و زلزله نيز خطرناك تر است، اظهار كرد: مساله سيل را جدي گرفتيم و توانستيم از آسيب به مردم قم جلوگيري كنيم؛ لازم است در مساله اعتياد نيز همه جدي وارد ميدان شوند.
حيدري ، با اشاره به فعاليت 9 كَمپ در زمينه ترك اعتياد در قم خاطرنشان كرد: بايد در درمان معتادان، شرايط و استانداردهاي لازم در اين كمپ ها مهيا و رعايت شود.
وي با تاكيد بر استفاده از آموزه هاي ديني در اين زمينه خاطرنشان كرد: اعتياد مربوط به باورهاي غلط در افراد است كه بايد تلاش و كوشش كنيم، آنها را در مسير درست قرار دهيم.
وي با بيان اين كه ايران در شاهراه انتقال مواد مخدر در جهان قرار دارد، تصريح كرد: اين مساله موجب شده است تا در اين زمينه صدمه به كشور وارد شود و براي مصون نگهداشتن جوانان از دام اعتياد، شهيدان بسياري در اين راه تقديم كرده ايم.
حيدري با اشاره به اين كه در مبارزه با مواد مخدر جزو كشورهاي پيشرو در دنيا هستيم، تاكيد كرد: در زمينه پيشگيري، درمان و مبارزه بايد كار كارشناسي و با برنامه ريزي مدون و منسجم انجام شود.
* از بازگشت معتادان بهبوديافته به چرخه اعتياد جلوگيري كنيم
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قم نيز در اين جلسه به فعاليت ها و كارهاي انجام شده در زمينه پيشگيري، درمان و مبارزه با اعتياد و مواد مخدر اشاره و خواستار همكاري همه نهادها و دستگاه ها در اين مساله شد.
ابوالفضل شريفي خاطرنشان كرد: در زمينه پيشگيري لازم است از همه توانمندي ها و ظرفيت هاي موجود استفاده و تلاش كنيم از بازگشت معتادان بهبوديافته به چرخه اعتياد جلوگيري به عمل آوريم.
وي با بيان اين كه براي مقابله با مواد مخدر، خطر آن بايد به جدي گرفته شود، افزود: در ايام نوروز امسال در بخش ها و روستاهاي قم، حدود يك هزار و 400 معتاد مُتِجاهِر جمع آوري و به مراكز ترك اعتياد معرفي شدند.
وي با اشاره به اثرهاي مثبت استفاده از آموزه هاي اسلامي در مساله ترك اعتياد گفت: خوشبختانه با ورود روانشناسان حوزوي در مساله اعتياد، خروجي بسيار مثبتي در برخي مركزهاي ترك اعتياد قم اتفاق افتاده است.
در اين جلسه بخشداران بخش هاي قم از برنامه ها و فعاليت هاي خود گزارشي ارائه دادند و تعدادي از اعضاي شورا نيز پيشنهادها، ديدگاه ها، نظرها و راهكارهاي خود را در زمينه پيشگيري، درمان و مبارزه با مواد مخدر بيان كردند.
استان قم داراي يك شهرستان قم و پنج بخش؛ خلجستان، جعفريه، كهك، سلفچگان و مركزي است.
7406/ 6133/
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۶
قم- ايرنا- فرماندار قم گفت: برنامه جامع در زمينه پيشگيري از اعتياد در اين شهر تدوين شود و كليه دستگاه هاي اجرايي نيز اقدامات خود را دراين زمينه ارائه دهند.