تهران-ایرنا- مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران اعلام كرد: در 10 سال گذشته 3.4 میلیارد دلار ضمانت نامه و بیمه نامه از سوی این صندوق برای مشتریان در عراق صادر شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی صندوق ضمانت صادرات ایران ، نشست مشترك مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با دبیر كل و اعضای اتاق مشترك ایران و عراق برگزار شد.
«افروز بهرامی» رئیس هیات مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: در 10 سال گذشته 3.4 میلیارد دلار ضمانت نامه و بیمه نامه از سوی صندوق برای مشتریان در عراق صادر شده كه در راستای حمایت از صادرات 113 میلیون دلار هم جهت جبران خسارت صادركنندگان به آن ها پرداخت شده است.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران ادامه داد: با توجه به سهم 2.5 درصدی و كوچك ایران از حجم واردات هزار میلیارد دلاری كشورهای همسایه با در نظر گرفتن محدودیت های ناشی از تحریم ها ناگزیر به توسعه تجارت با 15 كشور همسایه هستیم.
وی با اشاره به تاكید وزیر صنعت، معدن و تجارت به بررسی و ایجاد راه های توسعه صادرات به خصوص با كشورهای همسایه، اظهار كرد: یك هزار و 460 كیلومتر مرز مشترك با كشور همسایه عراق ظرفیت قابل توجهی برای توسعه صادرات خواهد بود.
به گفته بهرامی یكی از اهداف صندوق راه اندازی دفتر برای تسهیل امور مشتریان و فعالان اقتصادی در عراق است و جلسات هم اندیشی صندوق و اتاق مشترك ایران وعراق می تواند در این زمینه موثر باشد.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران یادآور شد: هدف صندوق ضمانت، حمایت از صادركنندگان است و در این راستا فرآیندهایی از قبیل اعتبارسنجی و مدیریت ریسك تعریف شده است. اقدامات لازم در راستای پوشش ریسك صادركنندگان متناسب با فرآیندهای تعریف شده انجام می شود .

**بدقولی كارفرمایان دولتی عراقی
وی همچنین یكی از موانع جدی توسعه همكاری با عراق را عدم ایفای تعهدات مالی كارفرمایان دولتی عراق در قبال پیمانكاران و صادركنندگان خدمات فنی و مهندسی ایرانی برشمرد وگفت: دولت جمهوری اسلامی ایران به منظور حمایت از شركت های خدمات فنی و مهندسی در عراق، در سال 94 مبلغ 200 میلیون دلار تسهیلات از منابع بانك مركزی با ضمانت نامه صندوق ضمانت صادرات ایران تصویب كرده كه با گذشت بیش از سه سال تاكنون تسویه نشده است.
به گفته مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات، تعیین تكلیف معوقات در توسعه همكاری ها با كشور عراق موثر خواهد بود.
سید حمید حسینی، دبیر كل اتاق مشترك ایران وعراق نیز در این جلسه با اشاره به اینكه به دنبال افزایش حجم روابط تجاری با عراق هستیم، گفت: در سال جاری صادرات ایران به كشور عراق به 9 میلیارد دلار رسید.
وی با بیان اینكه ریسك تجارت در عراق بالا نیست، افزود: می توانیم با هم افزایی و حمایت صندوق ضمانت صادرات و ایجاد راه كارهای مناسب كمك حال فعالان اقتصادی در این كشور باشیم .
دبیركل اتاق مشترك ایران وعراق با اشاره به اقدامات اتاق، اظهارداشت: حمایت و توانمندسازی اعضا، شبكه سازی، آموزش و نشست های ماهانه برای عراق شناسی در جهت مراودات اطلاعات و ارتباطات در جهت افزایش مشاركت و تسهیل امور وشناخت بهتر فعالان اقتصادی از عراق است.
حسینی با بیان اینكه برای رسیدن به تجارت 20 میلیارد دلاری با عراق نیازمند زیرساخت ها هستیم، گفت: تامین روانی صادركنندگان و دیپلماسی فعال تر دولتمردان با طرف های عراقی می تواند در جهت پیشرفت توسعه موثر باشد.
آرش شهر آئینی ، عضو هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات نیز در این جلسه با تشریح اهداف و ماموریت های صندوق گفت: عدم اعتبار سنجی شركت های عراقی و دسترسی سخت به اطلاعات شركتهای عراقی از چالش های عمده است.
وی افزود: نیازمند همكاری طرف های عراقی در ارائه ضمانت نامه های دولتی لازم برای خدمات صندوق هستیم .
طرفین دراین نشست ضمن بررسی موانع بر همكاری های مشترك به منظور ایجاد راه كارهای بهتر برای تسهیل فعالیت های فعالان اقتصادی تاكید كردند.
اقتصام**4037**9189