به گزارش ایرنا، الدستور افزود: شورای ملی فلسطین روز آزادی 'محمود بكر حجازی' اولین اسیر فلسطینی را، در اولین تبادل اسرا میان فلسطینیان و رژیم صهیونیستی (1974 میلادی)، روز اسیر فلسطینی نام گذاری كرد.
در این روز، فلسطینیان یاد اسیران خود را گرامی می دارند و جنایات و نقض حقوق های رژیم صهیونیستی را به جهانیان یادآوری می كنند و از سازمان های بین المللی می خواهند كه با فشار بر رژیم صهیونیستی، این رژیم را وادار كنند كه از اقدامات ظالمانه خود علیه اسیران دست بردارد.
این روزنامه اردنی تاكید كرد: رنج های اسرای فلسطینی حد و مرز ندارد و اعضا تندرو كنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی در صدور قوانین نژادپرستانه و ظالمانه علیه اسرای فلسطینی از هم پیشی می گیرند كه مهم ترین آن ها قانون قطع مستمری اسیران و خانواده شهدا ، اعدام اسرا ، توقف هزینه های درمان اسیران و مجروحان ، كوچ اجباری خانواده اسیران از محل سكونتشان و تصویب قانون منع آزادی زودهنگام اسرا است.
الدستور تاكید كرد: نیروهای رژیم صهیونیستی در سال گذشته میلادی 6489 فلسطینی را از تمام اقشار و گروه ها چه زن و چه مرد و چه كوچك و چه بزرگ بازداشت كرده است كه در این میان 1063 كودك ، 140 زن، 6 نماینده و 38 روزنامه نگار وجود دارد.
همچنین دادگاه رژیم صهیونیستی در سال گذشته میلادی به بازداشت اداری(حبس بدون محاكمه) 988 فلسطینی رای مثبت داد كه از این تعداد 389 رای جدید، 599 رای دیگر تمدید بازداشت های گذشته بوده است.
این روزنامه اردنی با اشاره به وضعیت سلامت اسرا افزود: نزدیك به 750 اسیر از بیماری های مختلف رنج می برند و 200 نفر از این تعداد نیاز فوری به معالجه دارند و 34 اسیر دیگر نیز دچار بیماری سرطان هستند.
این روزنامه اردنی درباره دستگیری زنان فلسطینی نوشت: دوره نخست انتفاضه فلسطین (1987 میلادی) بزرگ ترین عملیات دستگیری در حق زنان انجام شد و سه هزار زن فلسطینی در این دوره دستگیر شدند و این دستگیری ها با تصمیم ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی (سال 2017 میلادی) شدت گرفت و این موج در سال 2018 هم ادامه داشت.
از سویی دیگر هیئت امور اسرا و آزادگان در خصوص وضعیت كودكان در زندان های رژیم صهیونیستی در گزارشی تاكید كرد: مقام های رژیم اشغالگر قوانین بین المللی كودكان را رعایت نمی كنند و 250كودك فلسطینی زیر 18 سال همچنان در زندان به سر می برند و در حق آن ها انواع بی عداتی ها و شكنجه ها اعمال می شود.
این هیئت خاطر نشان كرد: نیروهای رژیم صهیونیستی از زمان انتفاضه دوم در سال (2000 میلادی) نزدیك به 10 هزار كودك فلسطینی را بازداشت كرده اند و بسیاری از آن ها در زندان ها بزرگ شده اند اما هنوز زندانی اند.
هیئت امور اسرا و آزادگان با اشاره به شیوه های وحشیانه رژیم صهیونیستی در دستگیری كودكان افزود: نظامیان صهیونیست شبانه به خانه های فلسطینیان یورش می برند و آن ها را به مراكز بازجویی منتقل می كند و آن ها را مورد ضرب و شتم قرار می دهند و تحت فشار و با تهدید از آن ها اعتراف می گیرند و حكم های غیابی علیه آن ها صادر می كنند.
الدستور ادامه داد: بازداشت فلسطینیان، نقض آشكار قوانین بین المللی بشری است و این دستگیری ها به پدیده ای روزانه و وسیله ای برای مجازات ملت فلسطین بدل شده است. صهیونیست ها با بكار گیری سیاست مجازات اجتماعی در حق فلسطینیان و به ویژه خانواده شهدا و اسیران و اعمال فشار بر اسرا تلاش می كنند تا اراده ملت فلسطین را متزلزل و آن ها را از مقابله با این رژیم بازدارند و چنین اقداماتی بهمثابه جرایم جنگ به شمار می آید.
این روزنامه اردنی در پایان تاكید كرد كه روز اسیر فلسطینی باید سرآغازی حقیقی برای مجازات اسرائیل و مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی در بازداشت بی دلیل فلسطینیان باشد و تلاش شود تمام اسیران از زندان ها آزاد شوند.
خاورم**3224**1211
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۴
تهران- ایرنا-روزنامه اردنی 'الدستور' امروز(چهارشنبه) همزمان با روز اسیر فلسطینی تاكید كرد نیروهای رژیم صهیونیستی در سال گذشته میلادی 6هزار و 489 فلسطینی را از تمام اقشار و گروه ها بازداشت كرده است.