مشهد- ايرنا- عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي گفت: سيل اخير نهادينه نشدن موضوع توسعه پايدار را در كشور نشان داد و اين زنگ خطر را به صدا درآورد كه اگر توسعه پايدار به خوبي نهادينه شده بود شايد امروز دچار چنين مشكلاتي نشده بوديم.

بهروز بنيادي شامگاه چهارشنبه در 'همايش توسعه پايدار با رويكرد فرصتها و چالشهاي سرمايه گذاري در منطقه ترشيز' در كاشمر
بر لزوم حفاظت از منابع طبيعي در مسير توسعه و پايداري آن تاكيد و بيان كرد: 1.5 ميليون هكتار از جنگلهاي شمال و 1.5 ميليون هكتار از جنگلهاي لرستان را از بين برديم و همين موجب شد با اندك بارندگي سيلاب راه افتد.
وي بر نقش نخبگان و دانشگاهها در شتاب دادن به حركت در مسير توسعه پايدار تاكيد و بيان كرد: اميدواريم دانشگاهها در اين عرصه بيش از پيش جايگاه واقعي خود را پيدا كنند.
نماينده مردم كاشمر، بردسكن و خليل آباد در مجلس شوراي اسلامي افزود: در نشستهاي مختلف با روساي دانشگاهها از آنها خواسته ام تا خود را بر مديران اجرايي تحميل كنند. اگر مسئولان كاري انجام مي ‌دهند ولي چهره هاي علمي بر آنها انتقاداتي دارند بايد در فضاي آرام مطرح شود.
وي ادامه داد: مديران اجرايي كشور نيز در ارتباط با دانشگاه و پذيرش نظرات اساتيد دانشگاهي توفيقات بسيار خوبي داشته ‌اند. دانشجويان نيز بايد به سمت پايان نامه‌ هايي بروند كه بر اساس نياز و در راستاي رفع مشكلات منطقه باشد.
بنيادي گفت: در اين خصوص جهاد دانشگاهي كاشمر در رفع مشكل 'آفت پسيل پسته' به خوبي ورود كرد و توانست موفقيتهايي كسب كند.
وي همچنين انسان آموزش ديده را مهمترين ركن توسعه توصيف و بيان كرد: در راستاي دستيابي به توسعه پايدار صنعت گردشگري، كشاورزي و معادن سه سرمايه‌ و مهم در منطقه ترشيز هستند. با اين وجود كه 90 درصد ظرفيت اين منطقه كشاورزي است اما فعاليت در اين حوزه همچنان سنتي مي باشد لذا دانشگاه بايد به اين حوزه ورود كند و در ارائه آموزشهاي لازم، بهبود كيفيت محصولات و افزايش كمي توليدات همكاري لازم را داشته باشد.
فرماندار كاشمر نيز در اين همايش بر لزوم ارتباط دانشگاه با حوزه مديريت اجرايي تاكيد و بيان كرد: مي بايست براي ايجاد فرصتهاي بهتر در توسعه شهرستان دانشگاهها و مراكز آموزش كمك كنند.
محمدعلي نبي ‌پور افزود: با توجه به ماموريت مركز آموزش عالي كاشمر و ظرفيت علمي آن، اين مركز مي‌تواند براي توسعه ترشيز مثمر ثمر بوده و بسترساز توسعه پايدار منطقه باشد.
همايش ملي توسعه پايدار با رويكرد توسعه ترشيز به همت مركز آموزش عالي كاشمر با حضور شخصيتهاي كشوري، استاني و محلي در محورهاي كشاورزي و امنيت غذايي، مديريت شهري پايدار، هوشمند سازي و توسعه ديجيتال، حل و نقل پايدار، انرژيهاي تجديد پذير، گردشگري و صنايع دستي، صنعت، معدن و توسعه، آب و توسعه پايدار، مشاركت مردمي و توسعه اقتصادي و تغيير اقليم و توسعه پايدار برگزار شد.
كاشمر در فاصله 228 كيلومتري جنوب غربي مشهد قرار دارد.
7497/1858