سنندج - ايرنا - رئيس سازمان جهاد كشاورزي كردستان گفت: در سال زراعي جاري كشت زعفران در 30 هكتار از اراضي كشاورزي استان رسيده است.

به گزارش روز پنجشنبه ايرنا، خالد جعفري در حاشيه بازديد از مزرعه يك هكتاري زعفران طيب حسين زاده در روستاي سيدان شهرستان بيجار اظهار داشت: تا پايان سال زراعي 97 - 96 در اين استان 15 هكتار زعفران كشت شده بود كه با حمايت سازمان و اشتياق كشاورزان 15 هكتار ديگر در اول سال زراعي جاري به اين سطح اضافه شد.
وي با اشاره به اينكه كشت محصولات كم آب بر با بازده اقتصادي بالا يكي از تاكيدات جهاد كشاورزي استان است، افزود: كشت زعفران به عنوان زير مجموعه گياهان دارويي داراي مزيت هاي دارويي و به عنوان يك طعم دهنده و رنگ غذا از اهميت ويژه اي برخوردار است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كردستان يادآور شد: بطور متوسط در هر هكتار مزرعه زعفران چهار تا پنج تن پياز از قرار هر كيلوگرم 50 هزار ريال براي كشت نياز است كه در اين راستا متقاضيان از سوي اين سازمان به سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي معرفي مي شوند تا نسبت به تهيه پياز مورد نياز خود اقدام كنند.
وي تاكيد كرد: براي تهيه به موقع پياز محصول زعفران به افراد متقاضي زعفران كار نيز تسهيلات دولتي 300 تا 400 ميليون ريالي به ازاي هر هكتار پرداخت مي شود.
جعفري با اشاره به اينكه گياه زعفران به لحاظ مصرف آب بسيار كم توقع و توسعه كاشت آن جز برنامه توسعه كشاورزي در شرق استان است، گفت: فصل كاشت زعفران از اواسط تير تا شهريور است و اولين زمان آبياري در زعفران بسيار اساسي و حائز اهميت است.
وي اظهار داشت: از هر هكتار مزارع بارور بطور متوسط سه تا چهار كيلوگرم كلاله گل يا همان زعفران برداشت مي شود.
به گزارش ايرنا، بيشترين سطح زير كشت زعفران در شهرستان بيجار با 6 هكتار است و در ساير شهرستان ها از جمله دهگلان، بانه و سنندج نيز اين محصول كشت مي شود.
به گفته كارشناسان زراعت، كردستان يكي از خواستگاه هاي قديمي زعفران در كشور است حتي گونه هاي وحشي از زعفران در مناطق مختلف اين استان رويش پيدا مي كند.
زعفران كه از آن به عنوان طلاي سرخ ياد مي شود، علاوه بر سودآوري خوبي كه براي كشاورزان دارد، مي تواند پاي ديگر صنايع تبديلي و تكميلي وابسته به خود را به كردستان باز كند و از طرفي ديگر وابستگي كشاورزي استان را به منابع آبي كاهش دهد.
كشت زعفران به عنوان يك محصول جديد و ناآشنا براي كشاورزان كردستاني نيازمند حمايت ها و راهنمايي هاي كارشناسان اين حوزه است و مسئولان بايد ضمن شناسايي كشاورزان پيشرو زمينه را براي گسترش سطح زيركشت زعفران افزايش دهند.
3034/9102