مسكو - ایرنا - وزیران امور خارجه روسیه و تركیه در تماس تلفنی كه به ابتكار طرف تركیه ای صورت گرفت ضمن تبادل نظر درباره بحران لیبی بر یافتن راهی برای پایان دادن به آن و آغاز به كار كمیته قانون اساسی سوریه در اسرع وقت تاكید كردند.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از وزارت امور خارجه روسیه، سرگئی لاوروف در گفت وگو با مولود چاووش اوغلو ضمن ابزار نگرانی از تشدید تنش ها در لیبی، دلیل درگیری مداوم میان گروه های مسلح مخالف در طرابلس را نتیجه مستقیم مداخله سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) در سال 2011 در این كشور خواند.
كمك به پایان دادن به خصومت ها و مصالحه طرف های متخاصم از طریق آغاز گفت وگوی سیاسی دیپلماتیك براساس برنامه عملیاتی سازمان ملل متحد راهكاری بود كه دو طرف بر سر آن توافق نظر داشتند.
گفتنی است، لیبی از زمان سقوط حكومت «معمر قذافی» در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامی است، این هرج و مرج باعث تقویت گروه های تندرو و تروریستی در این كشور شده است.
از سوی دیگر 'داعش' نیز با شكست های پیاپی در عراق و سوریه سعی در تقویت جایگاه خود در این كشور دارد.
اكنون دو دولت در لیبی وجود دارد، دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس كه مورد حمایت جامعه جهانی و «دولت طبرق» در شرق لیبی (دولت موقت) به ریاست «عبدالله الثنی» كه ژنرال حفتر از آن حمایت می كند.
در ادامه این گفت وگوی تلفنی در خصوص بحران سوریه نیز گفت وگو شد و دو طرف بر آماده سازی دور بعدی مذاكرات آستانه با مشاركت ایران تاكید كردند.
وزرای خارجه روسیه و تركیه در این گفت وگوی تلفنی بار دیگر بر ضرورت آغاز به كار كمیته قانون اساسی سوریه كه حاصل تصمیمات كنگره گفت وگوهای ملی سوریه است در اسرع وقت تاكید كردند و خواستار اجرای قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل متحد شدند.
گفتنی است، اختلافات سیاسی در سال 2012 اوضاع در سوریه را برهم زد و مداخله خارجی و تحریك مخالفان دولت و تجهیز آنان به انواع سلاح و تجهیزات، زمینه بوجود آمدن گروه های تروریستی همچون داعش را فراهم كرد.
در پی افزایش درگیری های داخلی در سوریه و قدرت گرفتن گروه های تروریستی طی هفت سال جنگ، بیش از صدها هزار نفر كشته و میلیون ها تن آواره شدند.
روسیه و ایران از جمله كشورهایی بودند كه از روز نخست خواستار حل وفصل بحران سیاسی در سوریه بدور از مداخله كشور های خارجی شدند اما در نهایت با مداخله آمریكا و افزایش قدرت گرفتن گروه های تروریستی همچون داعش و گسترش این گروه در خاك سوریه و عراق مجبور شدند برای مقابله با تروریسم بین المللی در نزدیكی خود وارد عمل شده و به كمك دولت های عراق و سوریه آیند.
در ادامه راه تركیه نیز كه از روز نخست خود را حامی مخالفان دولت قانونی سوریه معرفی می كرد با وجود تضاد منافع با ایران و روسیه در سوریه، با چندین اقدام تروریستی در شهرهای خود از سوی داعش، به خطر گسترش این گروه و همسایگی آن با خود پی برد و به ایران و روسیه پیوست تا تروئیكای آستانه شكل بگیرد.
در نتیجه تلاش های این سه كشور و اضافه شدن نماینده ویژه دبیركل سازمان ملل متحد در امور سوریه به فرمت آستانه برای اجرای قطعنامه 2254 شورای امنیت، جنگ در سوریه كم كم با تضعیف و نابودی تروریست ها به روزهای پایانی خود نزدیك شد.
در این قطعنامه از همه طرف ها خواسته می شود كه بلافاصله حملات علیه اهداف غیرنظامی را متوقف و از تمامی كشورها می خواهد از تلاش برای دست یابی به آتش بس در سوریه حمایت كنند.
ادامه اقدامات تهاجمی علیه گروه های تروریستی همچون داعش و جبهه النصره و تاكید بر تشكیل احزاب برای آغاز مذاكرات رسمی و در نهایت برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه زیر نظر سازمان ملل از دیگر خواسته های این قطعنامه است.
اروپام ** 1346 **