رم - ايرنا - 'جوزپه كونته' نخست وزير ايتاليا نسبت به خطر بروز جنگ داخلي و بحران انساني در ليبي هشدار داد و گفت: هيچ گونه منافع اقتصادي و يا ژئوپليتيكي نمي ‌تواند ميانبرهاي نظامي و خطر ايجاد جنگ داخلي در ليبي را توجيه كند.

به گزارش عصر جمعه ايرنا، 'جوزپه كونته' نخست وزير ايتاليا در گزارشي به پارلمان اين كشور با محور بحران ليبي و خطر بروز جنگ داخلي و بحران انساني در اين كشور، افزود: تحولات اخير در ليبي موجب نگراني عميق ايتاليا، اروپا و جامعه بين‌المللي شده و خطر تشديد فعاليت‌هاي تروريستي نيز وجود دارد و ما از طريق سرويس هاي اطلاعات و امنيتي خود، وضعيت را دنبال مي كنيم.
كونته به حوادث خونبار ليبي اشاره كرد و ادامه داد كه خشونت، خشونت به بار آورده و اِعمال آن در جهت منافع مردم ليبي، جامعه بين‌المللي و مسلما ايتاليا نيز نيست.
وي يادآورشدكه اين بحران نه تنها ثمره ضعف‌هاي ساختاري در ليبي بوده بلكه از نفوذ خارجي برخي كشورها كه در مسير ايجاد صلح اعمال نمي‌شود نيز ناشي گرديده است.
كونته با بيان اينكه راه حل سياسي تنها مسير براي برون رفت از بحران است درباره پيامدهاي ناشي از بحران جاري در زمينه مهاجرت هاي غيرقانوني، گفت: فارغ از اعداد و ارقامي كه در روزهاي اخير مطرح و منتشر شده، بر اساس اطلاعاتي كه در دست داريم، اكنون خطر فوري و جدي در اين خصوص متوجه ايتاليا و اروپا نيست.
نخست وزير ايتاليا با يادآوري اينكه به طور مداوم با رهبران ساير كشورها در تماس است، توضيح داد: روز گذشته يك گفت وگوي تلفني با ترامپ داشتم و وي هم مراتب نگراني عميق خود از تشديد درگيري‌هاي نظامي در ليبي و احتمال بروز بحران انساني در اين كشور را ابراز كرد. مركل صدر اعظم آلمان نيز بر لزوم ترك فوري هرگونه مخاصمه و آغاز گفت وگو ها براي يافتن راه حل سياسي تاكيد دارد.
كونته يادآورشد كه در مورد ليبي چندين بار با مكرون هم صحبت كرده ام. يك ليبيِ بي ثبات در جهت منافع مليِ هيچ كشوري نيست، هرگونه اختلاف بر سر اين موضوع نه تنها غير منطقي، بلكه غير قابل قبول تلقي مي شود.
نخست وزير ايتاليا همچنين افزود: سفارت ما در طرابلس تاكنون به طور كامل به فعاليت‌هاي خود ادامه داده و پرسنل نظامي مان در ليبي كه فعاليت شان بر حمايت از بيمارستان مصراته و گارد ساحلي متمركز است به كشور بازگردانده نشده اند.
در پي تشديد بحران ليبي و هشدار 'فائز سراج' نخست وزير دولت وحدت ملي ليبي اين كشور مبني بر 'امكان مهاجرت 800 هزار آواره از ليبي به ايتاليا و اروپا' و امكان نفوذ عناصر تروريستي در ميان مهاجران و آوارگان، 'متئو سالويني' معاون نخست وزير و وزير كشور ايتاليا با ارسال بخشنامه اي با استناد به اينكه فعاليت كشتي هاي امدادرسان ممكن است خطر ورود عناصر تروريستي براي نظم و امنيت عمومي را افزايش دهد، از آنها خواست تا به امدادرسانان كشتي غيردولتي 'ايوني' (كه در حال حركت به سوي آب هاي ليبي به منظور نجات جان مهاجران در درياي مديترانه است)، اجازه نزديك شدن به سواحل ايتاليا را ندهند.
سالويني افزود: اين امر صحت دارد كه در زندان هاي ليبي صدها تروريست داعشي نيز وجود دارد و بديهي است كه اين تروريست هاي بالقوه و يا بهتر بگوييم بالفعل آماده حركت به سوي ايتاليا هستند، لذا كساني كه خواهان بنادر باز به روي مهاجران غيرقانوني مي باشند، در مقطع حاضر به ايتاليا و اروپا آسيب مي رسانند.
با تشديد درگيري هاي نظامي جاري در ليبي تنش در درون دولت ايتاليا بر سر مديريت بحران احتمالي انساني در ليبي بالا گرفته و 'آلفونسو بونافده' وزير دادگستري اين كشور در مورد خط مشي وزير كشور توضيح داد: پديده مهاجرت هاي غيرقانوني نمي تواند تنها روي دوش ايتاليايي ها سنگيني كند، اروپا بايد اين مسئله را مديريت كند.
'دانيلو تونينلي' وزير امور زيربنايي و حمل و نقل ايتاليا نيز اظهار كرد: اگر قرار باشد هزاران پناهجو به سواحل ايتاليا برسند، رويكرد بنادر بسته كافي نخواهد بود.
'لوئيجي دي مايو' معاون نخست وزير ايتاليا نيز گفت: اگر با مشكل 800 هزار آواره در سواحل جنوبي كشور مواجه شويم، مسلماً صدور يك بخشنامه نمي تواند كارساز باشد. اگر واقعاً قصد داريم به ايتاليا كمك كنيم، بايد كشورهاي اروپايي كه مهاجر نمي پذيرند را رها كرده و با آنها متحد نشويم.
شبد**اروپام**461**1455**