تهران- ایرنا- تنی چند از اعضای مجلس نمایندگان آمریكا در نامه ای به وزیر خارجه این كشور با انتقاد از تهدیدهای دولت ترامپ علیه دیوان بین المللی كیفری و قضات آن، خواستار احترام به نهادهای بین المللی نظیر این دیوان شدند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، شش تن از اعضای دمكرات مجلس نمایندگان آمریكا در نامه ای به مایك پمپئو وزیر خارجه این كشور از تهدید برای اعمال محدودیت روادید برای قضات دیوان بین المللی كیفری و اعمال تحریم علیه آن ها اعلام نگرانی شدید كردند.
براساس متنی كه در صفحه رسمی ایلهان عمر نماینده زن مسلمان آمریكایی در تارنمای رسمی مجلس نمایندگان این كشور منتشر شده، نویسندگان نامه از ابطال روادید «فاتو بنسوده» دادستان كل دیوان بین المللی كیفری ابراز تاسف كردند.
در این نامه آمده است: ما نگرانیم كه سیاست جدید دولت (آمریكا) در بدنام و تنبه كردن كاركنان دیوان بین المللی كیفری كه زندگی خود را وقف ائتلای عدالت كرده اند... ایالات متحده را در كنار مجرمانی قرار دهد كه شنیع ترین و فجیع ترین جنایت های جهان را مرتكب شده اند.
نمایندگان كنگره آمریكا همچنین با اشاره به اینكه دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری این كشور آن دسته از قضات دیوان را كه در تحقیقاتی كه نارضایتی متحدان واشنگتن را به همراه داشته باشد، مشاركت كنند، تهدید كرده، از این موضوع ابراز نگرانی كردند.
این نامه همچنین با اشاره به تهدید پمپئو علیه قضات دیوان بین المللی كیفری برای پیشگیری از تحقیقات درباره جنایت های آمریكا در افغانستان، تاكید كرد اگر واشنگتن خود تحقیقاتی در این زمینه انجام داده و مقصران را مجازات كرده، چرا باید نگران تحقیقات دیوان باشد!
نمایندگان دمكرات آمریكایی همچنین با تعیین مهلتی 60 روزه از پمپئو خواستند تعداد و نام كاركنان دیون بین المللی كیفری كه هدف تحریم واشنگتن قرار گرفته اند، احتمال لغو ابطال ویزای آن ها، نام های آن دسته از كاركنان وزارت خارجه كه در اقدام جدید علیه دیوان نقش داشته اند و همچنین توجیه قانونی این وزارتخانه برای این اقدامات را به كنگره شرح دهد.
به گزارش ایرنا، اقدام تهدید آمیز دولت آمریكا سبب شد هفته گذشته پرونده تحقیقات پیرامون جنایات نیروهای نظامی آمریكا در افغانستان كه در دیوان بین‌المللی كیفری موسوم به لاهه تشكیل شده بود، به‌ طور موقت بسته شود.
دولت آمریكا با مطرح كردن عدم صلاحیت قضایی دیوان بین‌المللی كیفری برای تحقیقات پیرامون جنایات نظامیانش در جنگ افغانستان، و تهدید به عدم صدور روادید برای قضات پرونده، سرانجام توانست با فشار سیاسی پرونده جنایات خود در افغانستان را مسدود كند.
قضات دیوان بین‌المللی كیفری می‌گویند مبنای قانونی برای پیگیری ارتكاب جرائم وجود دارد اما كمبود همكاری از سوی ایالات‌ متحده، مقامات افغانی و گروه طالبان شانس پیگرد قانونی این پرونده را از بین برده است.
از زمان حمله آمریكا به افغانستان در سال 2001 میلادی تاكنون جامعه بین المللی شاهد كشتار غیرنظامیان در این كشور طی عملیات متعدد نیروهای آمریكایی بوده است.
سوزاندن و مُثله كردن اجساد غیرنظامیان و گرفتن عكس یادگاری با آنها، ایجاد زندان‌های مخفی و حمله به مجالس عروسی تنها بخشی از جنایات نیروهای آمریكایی در افغانستان است.
همچنین استفاده از روش‌های بازجویی ضدبشری مانند غرق مصنوعی، اجبار به ایستادن برای ساعت های طولانی، جلوگیری از خوابیدن زندانیان به مدت یك هفته و تهدید اعضای خانواده زندانیان از دیگر رفتارهای غیر انسانی نیروهای آمریكایی برابر شهروندان افغانستان بوده است.
كمیته بین المللی صلیب سرخ طی گزارشی در این خصوص اعلام كرد كه زندانیان افغان در بازداشتگاه های سیا در تاریكی كامل نگهداری می‌شوند، به ‌طور مداوم در سلول‌های انفرادی موسیقی و اصوات ناخوشایند با صدای بلند پخش می شود و نبود سیستم گرمایشی نیز موجب مرگ زندانیان شده است.
شبد**9416**1010