يزد- ايرنا- منطقه ييلاقي دره گاهان تفت كه در اصطلاح محلي به آن 'درگوون' مي گويند اين روزها حال و هواي ديگري دارد.

بارش هاي اخير در استان يزد و شهرستان تفت موجب شد تا اين منطقه مفرح و چشم نواز با آبشار زيباي خود، جاني تازه بگيرد و مردم را از اقصي نقاط استان به سوي خود جذب كند.
طي روزهاي پنجشنبه و جمعه، عازم اين منطقه زيبا شدم و دقايقي را با خانواده در كنار آن اتراق كردم؛ دره گاهان ديگر آن دره گاهان سالهاي اخير نيست، آنچنان آبدار و زيبا شده كه رفتن به آنجا اجتناب ناپذير و دل كندن از آن سخت مي شود.
آب از دل كوهها به سمت آبشار اين منطقه سرازير و از آنجا در هر نقطه كه روزنه اي پيدا كرده به سمت منطقه دره گاهان روان شده و مردم را به دور خود جمع كرده است.
كارهاي خوبي در اين منطقه توسط مسولان و دستگاههاي ذيربط در شهرستان تفت انجام شده اما هنوز جاي كار بسيار دارد.
امكانات رفاهي خوبي مثل نصب آلاچيق ها و سكوهاي نشيمن از جمله خدماتيست كه به شهروندان استان ارائه شده اما كافي نيست.

***بهسازي جاده خاكي، فوري ترين نياز دره گاهان
از ابتداي جاده اصلي يزد به شيراز تا پاي آبشار دره گاهان، حدود 9 كيلومتر مسافت دارد كه بخشي از آن از ابتداي جاده، آسفالت شده اما بخش اعظمي از آن تا آبشار، هنوز خاكي و سنگلاخ است.
جاده خاكي ياد شده هم سنگلاخي و نامطلوب و هم بسيار كم عرض است بطوريكه در برخي از نقاط آن رد شدن 2 خودرو در كنار هم به سختي امكان پذير است.
وقتي استقبال بي نظير مردم استان از اين منطقه را در 2 روز گذشته ديدم افسوس خوردم كه چرا وقتي استان يزد از نعمت بي بديلي همچون دره گاهان برخوردار است بايد از نبود امكانات و همچنين جاده اي اين چنين نامطلوب، در رنج باشد.
لازم است مسوولان شهرستان و همچنين استان يزد و بويژه شخص استاندار محترم، توجه ويژه اي به اين منطقه داشته باشند و از هر محلي كه امكان دارد بودجه لازم براي بهسازي جاده خاكي و بسيار نامطلوب آن را فراهم كنند.
مبلغ ورودي براي ورود به دره گاهان براي هر خودرو 30 هزار ريال است؛ لازم است اين مبلغ به حداقل 50 هزار ريال افزايش يابد و در آمد آن صرف بهسازي و تجهيز اين مكان و مخصوصا جاده آن شود.
قطعا بهسازي اين نقطه مي تواند امكانات رفاهي بهتري را در اختيار مردم قرار دهد پس لازم است كه مردم هم در اين بازسازي مشاركت داشته باشند.
حضور ماموران پليس، آتش نشاني و اورژانس هم در منطقه دره گاهان خوب بود و البته لازم است كه اين حضور بويژه از سوي پليس استان، بيشتر شود.

***لزوم توجه ويژه فرمانداري و شوراي شهر به دره گاهان
ارگان هاي ذيربطي كه لازم است در راس توجه بيشتر به اين منطقه باشند فرمانداري، شوراي شهر و شهرداري تفت است.
شخص فرماندار بايد با همكاري و همدلي اعضاي شوراي شهر و شهردار، نسبت به فراهم كردن امكانات رفاهي لازم و بويژه آسفالت جاده اين مسير كه ضروري ترين نياز دره گاهان است اقدام كنند و از مسوولان استان نيز كمك بخواهند.
دره گاهان، فقط متعلق به شهر تفت نيست، نه فقط از سراسر استان يزد بلكه ديديم كه طي اين 2 روز از نقاط ديگر كشور و حتي شمال در اين منطقه حضور داشتند.
يكي از كارهاي خوب مسوولان شهرستان تفت، ساخت سد خاكي در انتهاي مسير آبشار درگاهان هست كه منجر به جمع شدن آب در پشت اين سد شده و علاوه بر ايجاد درياچه اي زيبا و چشم نواز، موجب استفاده بهينه از آب آن و جلوگيري از هدر رفت اين نعمت الهي شده كه جاي تقدير دارد.

*** رسانه هاي محلي، منصفانه برخورد كنند
روز جمعه كه از محل ورودي دره گاهان وارد شدم يكي از متصدياني كه در آنجا مبلغ ورودي را دريافت مي كرد وقتي پي برد خبرنگار هستم با كنايه گفت 'الان همكارتون آقاي... اينجا بوده و زود هم رفته و...'؛ ميشد حدس زد كه از برخي اطلاع رساني ها در اين زمينه گله دارد.
پيشنهاد بدهيم، انتقاد سازنده هم داشته باشيم، مشكلات را مطرح كنيم و از مسولان مطالبه كنيم اما نه كسي يا دستگاهي را تخريب كنيم و نه انتظار معجزه داشته باشيم.
اگر ضعف ها و مشكلات منطقه را ديديم، كارهاي انجام شده را هم ببينيم و منصفانه و عادلانه با مسائل برخورد كنيم؛ هدف رسانه هاي محلي و كاربران شبكه هاي اجتماعي در شهرستان تفت، اصلاح و بهينه شدن شرايط باشد و نه مچ گيري!.
اما كلام آخر اينكه آنهايي كه هنور به دره گاهان نرفتند اين روزها بهترين زمان براي بازديد از اين مكان خدادادي و زيباست و البته اگر مي خواهند گرفتار شلوغي و جاده خاكي، كم عرض و بسيار نامطلوب آن نشوند بهتر است در يكي از روزهاي وسط هفته به اين مكان عزيمت كنند.
منتظر خبرهاي خوش مسوولان از بهسازي دره گاهان و بويژه جاده كم عرض و خاكي آن هستيم .
6197 *خبرنگار ايرنا يزد