تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: پروژه تولید آهن اسفنجی بافت (كرمان ) به عنوان كامل ترین واحد تولید آهن اسفنجی با فناوری ایرانی «پرد » بزودی به شكل رسمی افتتاح می شود.

به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی شركت ملی فولاد ایران، «خداداد غریب پور» افزود:این كارخانه یكی از مجهزترین واحدهای تولید آهن اسفنجی كشور محسوب می شود كه با مشاركت سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و بخش خصوصی ساخته شده است.
رئیس هیان عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران یادآور شد: نخستین تولید آزمایشی كارخانه یاد شده در هجدهم فروردین ماه امسال با درجه متالیزاسیون بالا انجام شد، درحالی كه قرار بود آذرماه امسال این واحد صنعتی به بهره برداری برسد و در واقع 9 ماه زودتر آماده افتتاح رسمی شد.
غریب پور گفت: طرح فولاد بافت از جمله هفت طرح استانی فولاد است كه با هدف محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در شهرستان بافت استان كرمان از سال 86 در زمینی به مساحت 612 هكتار به ظرفیت سالیانه 800 هزار تن آغاز شد.
وی گفت: براساس سیاست های كلی اصل 44 قانون اساسی به منظور تامین مالی و استفاده از توان بخش خصوصی، شركت «گسترش صنایع ماهان» و بانك صنعت و معدن با سهم 80 درصد و ایمیدرو با سهم 20 درصدی به عنوان مشاركت برای ادامه عملیات اجرایی تعیین شدند.
معاون وزیر صنعت، یادآور شد: این پروژه شامل واحد احیای یك به ظرفیت 800 هزار تن (كه به زودی افتتاح می شود)، واحد احیای 2 (به ظرفیت سالیانه 800 هزار تن تولید بریكت گرم) و واحد گندله سازی به ظرفیت 2.5 میلیون تن است.
وی خاطرنشان كرد: با تكمیل و راه اندازی كامل این پروژه ها برای حدود 2 هزار نفر بطور مستقیم و نزدیك به 10 هزار نفر غیرمستقیم اشتغالزایی می شود.
به گزارش ایرنا، یكی از مهمترین دستاوردهای كسب شده در سال های گذشته بهینه سازی فرایند تولید فولاد به روش PERSIAN REDUCTION است كه با نام تجاری پرد (PERED) توسط شركت مهندسی معادن و فلزات (MME) به عنوان نقطه عطفی در صنعت فولاد كشور معرفی شده است.
آمارهای منتشر شده گویای آن است كه در 11 ماهه پارسال 507 هزار تن صادرات آهن اسفنجی به بازارهای هدف انجام شد كه در مقایسه با دوره مشابه سال 96كه 639 هزار تن بود، كاهش 21 درصدی نشان می دهد.
بررسی آمار عملكرد شركت های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی در دوره 10 ماهه سال گذشته میزان تولید آهن اسفنجی نسبت به مدت مشابه در سال 96 رشد 27 درصدی داشت و از مرز 21 میلیون تن گذشت.
اقتصام*3065**1559