حسنعلی رحیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش بینی ها و اقدام های لازم برای هر گونه احتمال ورود ملخ های صحرایی به استان اصفهان صورت گرفته است اما تا زمان حاضر هیچ نگرانی و تهدیدی در این زمینه وجود ندارد.
وی با بیان اینكه بر اساس قانون حفظ نباتات، كنترل ملخ ها به عهده دولت است، تصریح كرد: شبكه مراقبت جهاد كشاورزی در حال ردیابی و كنترل این آفت است و به محض مشاهده، اقدام ها و كنترل لازم صورت می گیرد.
رحیمی خاطرنشان كرد: در زمان حاضر اقدام های اولیه و فوری در مبارزه با ملخ ها در استانهای جنوبی مانند هرمزگان، فارس، كرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و بوشهر در حال انجام است.
وی با اشاره به اینكه اگر تهدیدی برای اصفهان در این زمینه بوجود بیاید ممكن است بیشتر از سمت استان های یزد و كرمان به دلیل وزش باد از سمت جنوب شرقی باشد، توضیح داد: ملخ ها به سیستان و بلوچستان رسیده اند و كار كنترل و مبارزه با آنها در حال اجراست.
به گفته رحیمی اگر كنترل این حشرات در سیستان و بلوچستان موفقیت آمیز نباشد به كرمان می رسند كه احتمال آن ضعیف است.
وی با بیان اینكه این حشرات به محض ورود به هر منطقه ابتدا از مراتع برای تغذیه خود استفاده می كنند، اضافه كرد: آنها در مراحل بعد به سراغ باغ ها و مزرعه ها می روند.
مدیر حفظ نباتات جهاد كشاورزی اصفهان با اشاره به اینكه تكثیر ملخ های صحرایی در زمان كوتاه انجام می شود، ادامه داد: حمله این آفت 2 نوع انفرادی و مهاجری است كه در زمان حاضر این ملخ ها به صورت مهاجری به ایران وارد شده اند و همه محصولات را تخریب می كنند.
ملخ های صحرایی آفت هایی خطرناك برای كشاورزی محسوب می شوند كه در صورت تداوم حضور آنان می توانند امنیت غذایی را نیز مختل كنند.
بر اساس اعلام سازمان جهانی خواربار و كشاورزی (فائو) ملخ های صحرایی در 2 طرف دریای سرخ درحال تكثیر و هجوم گسترده به كشورهای شرق آفریقا و غرب آسیا هستند. برخی از گله های ملخ صحرایی در غرب آسیا اقدام به تخم گذاری كرده و در قالب گله های بسیار بزرگ به سمت كشورهایی نظیر ایران هجوم آوردند.
افزایش هجوم ملخ ها به استان های جنوبی ایران باعث شد تا سازمان فائو وضعیت ایران را از زرد به نارنجی تغییر دهد؛ این تغییر یعنی كشوری كه مورد حمله قرار گرفته احتمال خسارت به محصولات كشاورزی و حتی باغهای آن زیاد است.
استان اصفهان دارای 564 هزار هكتار اراضی كشاورزی است كه بدلیل كمبود منابع آبی در زمان حاضر حدود 200 هزار هكتار از این اراضی زیر كشت زراعی و باغی است.
بیش از 180 هزار نفر در این بخش در استان مشغول كار هستند كه 12 درصد از شاغلان كشاورزی كشور را تشكیل می دهند.
اصفهان در تولید گل شب بو، پیاز، سیب زمینی مینی تیوبر، گوشت بوقلمون، شیر خام، گوشت مرغ، ماهیان زینتی و گرمابی و جوجه بومی، گاوداری صنعتی و مبارزه با سِن گندم رتبه نخست كشور را دارد.
6022 / 3011
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۸
اصفهان - ایرنا - مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی اصفهان گفت: با توجه به عملیات مبارزه با هجوم ملخ های صحرایی در استان های جنوبی كشور، در زمان حاضر هیچگونه تهدیدی برای این استان وجود ندارد.