به گزارش ايرنا، از جمله اين رويدادها مي توان به سفر وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به مهاباد و ديدار با هنرمندان جنوب آذربايجان غربي، انتخاب مهاباد براي دومين سال پياپي به عنوان شهر خلاق كتاب در سطح كشور، برگزاري 15 آيين رونمايي از كتاب، برگزاري جشنواره ها و همايش هاي منطقه اي و كشوري، برپايي نمايشگاه هاي هنري و شب شعر و توليد 14 فيلم توسط سينماگران جوان اين شهرستان اشاره كرد.
يكي از مهمترين رويدادهاي فرهنگي مهاباد در سال 1397 سفر روز چهارم ديماه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به مهاباد بود كه در اين سفر اين عضو كابينه دولت تدبير و اميد در نشستي با اهالي فرهنگ و هنر و رسانه هاي جنوب استان در مهاباد شركت كرد.
اهالي فرهنگ و هنر در اين نشست درد دل هاي خود را با وزير در ميان گذاشتند و اين ديدار براي آنان از اهميت ويژه اي برخوردار بود به طوري كه تعدادي از هنرمندان جنوب استان فاصله هاي زياد شهر خود تا مهاباد را طي كرده بودند تا در اين آيين شركت كنند.
** سينماگران جوان مهاباد 14 فيلم توليد كردند
رييس انجمن سينماي جوانان مهاباد گفت: اعضاي اين انجمن طي سال 1397 در مجموع 14 فيلم كوتاه و بلند را در اين شهرستان توليد كردند.
رحيم بايزيدي افزود: از مجموع فيلم هاي توليد شده توسط اعضاي اين انجمن چهار فيلم حرفه اي و مابقي داستاني و مستند بود.
وي اضافه كرد: انجمن سينماي جوانان مهاباد سال گذشته 2 دوره آموزش فيلم سازي نيز با حضور 40 هنرجو، 12 كارگاه فيلمنامه خواني، يك كارگاه تخصصي صحنه فيلم و يك كارگاه برنامه ريزي فيلم را برگزار كرد.
وي با اشاره به برگزاري دوره هاي عكاسي در انجمن سينماي جوانان مهاباد نيز گفت: اين انجمن سال قبل 11 كارگاه تخصصي عكس، يك كارگاه آموزشي عكاسي ديجيتال، چهار نمايشگاه عكس انفرادي و مشاركتي و 2 اردوي عكاسي برگزار كرد و هنرجويان اين انجمن 9 مورد در جشنواره ها و كارگاه هاي تخصصي ايران حضور داشتند.
«بايزيدي» در خصوص نمايش فيلم در اين انجمن نيز اظهار داشت: طي سال گذشته در سالن نمايش اين انجمن نيز 12 مورد نمايش فيلم بلند و 34 مورد نمايش فيلم كوتاه شامل 170 حلقه فيلم به نمايش درآمد.
به گزارش ايرنا انجمن سينماي جوانان مهاباد يكي از انجمن هاي 60 گانه سينماي جوانان در ايران است كه از سال 1366 در اين شهرستان راه اندازي شده و تاكنون به بيش از سه هزار هنرجو در رشته هاي مختلف فيلم سازي، تدوين، عكاسي و ... آموزش داده است و هم اكنون 100 نفر عضو فعال دارد.
** هنرمند مهابادي بهترين بازيگر جشنواره فيلم مقاومت شد
«ناصر باباييان» هنرمند شايسته مهابادي توانست عنوان بهترين بازيگر جشنواره بين المللي فيلم مقاومت تهران را به خود اختصاص دهد.
اين بازيگر تواناي مهابادي در بخش فيلم هاي سينمايي ايران با بازي در فيلم «دايان» توانست در اختتاميه پانزدهمين جشنواره بين المللي فيلم مقاومت به عنوان بهترين بازيگر معرفي شود و تنديس و ديپلم افتخار اين جشنواره را كسب كند.
ارزش مقام كسب شده توسط اين هنرمند مهابادي زماني بيشتر جلوه مي كند كه بدانيم وي در اين بخش با بازيگران سرشناسي از جمله بابك حميديان، جواد عزتي و پرويز پورحسيني به رقابت پرداخته بود.
فيلم كردي «دايان» با كارگرداني و نويسندگي بهروز نوراني پور، عليرضا آرايش طراح صحنه و لباس، سامان لطفيان مدير فيلمبرداري، بهنام شيخ احمدي صدابردار و ايمان توكلي به عنوان برنامه ريز تهيه شد و ناصر باباييان نقش اول اين فيلم را برعهده دارد.
به گزارش ايرنا «باباييان» /متولد 1330 مهاباد/ بيش از 40 سال در زمينه تئاتر و سينما فعاليت دارد و در هفت فيلم سينمايي ايراني از جمله برفراز مهر، كاني، بربال باور و بادبادك ها ايفاي نقش كرده است.
وي همچنين سابقه 20 سال همكاري با صدا و سيماي مركز مهاباد بعنوان بازيگر و دوبلور را در كارنامه دارد.
**دوماهنامه «به يان» به نشريات مهاباد اضافه شد
نخستين شماره دوماهنامه نامه فرهنگي، اجتماعي «بەيان» در مهاباد به زبان هاي فارسي و كُردي در اين شهرستان به روي دكه رفت.
صاحب امتياز اين نشريه «اسماعيل مصطفي نژاد» بوده و بخش كُردي آن به سه لهجه شامل «كرمانجي ژورو»، «كرمانجي نيوراست» و «هورامي» است؛ طي سال 1397 سه شماره از آن منتشر شد.
اين دوماهنامه داراي بخش هاي مختلف فرهنگي، اجتماعي، ادبي، هنري و خبري است و مطالب با توجه به اهميت موضوعي و با توجه به ساختار ماهنامه منتشر مي شود.
اين نشريه در استان هاي آذربايجان غربي، كرمانشاه، كردستان و ايلام براي علاقه مندان قابل دسترس است و تيراژ آن 2 هزار و 500 نسخه و در شماره نخست داراي 50 صفحه با تركيب رنگي و سياه و سفيد منتشر شد كه در شماره هاي بعدي تعداد صفحات تا 80 صفحه افزايش يافت.
به گزارش اينا در شهرستان مهاباد 2 هفته نامه، 2 دوهفته نامه، يك ماهنامه و 2 فصلنامه هم اكنون مجوز فعاليت دارد.
**معرفي به عنوان شهر خلاق كشور در زمينه كتاب
آيين اختتاميه انتخاب و معرفي پنجمين پايتخت كتاب ايران چهارم اسفند با حضور معاون اول رييس جمهوري، جمعي از مسوولان فرهنگي كشوري و اهالي قلم و فرهنگ در سالن همايش هاي بين المللي كتابخانه ملي ايران برگزار شد و اين شهرستان توانست عنوان شهر خلاق كتاب را براي دومين سال متوالي از آن خود كند.
مهاباد در سال 1397 نيز در ميان پنج نامزد نهايي براي كسب عنوان شهر خلاق كتاب و جزء 20 شهر راه يافته به مرحله نهايي كسب عنوان پايتخت كتاب قرار گرفت.
به همين مناسبت لوح افتخار وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و كميسيون ملي يونسكو به همراه جوايز حمايتي مالي و معنوي به منظور توسعه زيرساختهاي كتابخواني به شهرستان مهاباد تعلق گرفت.
**هنرمند فولكلور مهابادي دار فاني را وداع گفت
«رسول نادري» هنرمند موسيقي فولكلور و طنزپرداز مهابادي دار فاني را وداع گفت و در زادگاهش به خاك سپرده شد.
پيكر مرحوم اين هنرمند با حضور تعداد زيادي از علاقه مندان به موسيقي، فرهنگ و هنر كردي در مقبره الشعراي اين شهرستان تشييع و به خاك سپرده شد.
«رسول نادري» از هنرمندان حوزه فولكلور بود كه به مدت 2 ماه در بيمارستان بستري شد و به دليل كهولت سن در 85 سالگي دارفاني را وداع گفت.
اين هنرمند معروف در محضر بزرگاني چون حسن زيرك، محمد ماملي و همراه با چهره هاي برجسته فرهنگ عامه، استاداني چون علي خندان، ملاحسين عبدالله زاده و ديگر هنرمندان بزرگ اين حوزه، انواع نغمه و آواي فولكلور كردي را آموخته بود.
وي جدا از نغمه سرايي و تبحر در انواع ژانرهاي آواز و ترانه كردي، لطيفه خواني و نقل خاطرات، اتفاق هاي روزمره زندگي خود و اطرافيانش را نيز با رويكردي طنزآميز بيان مي كرد كه اين جنبه بيشترين تاثير را در شهرت و محبوبيت اين هنرمند داشت و اين هنرمند فقيد در سال 1347 شمسي به اتهام مبارزه عليه رژيم طاغوت دستگير شد و به مدت سه سال در زندان بود.
نادري متولد سال 1312 در روستاي «اوزونتاش» از توابع روستاي بخش مركزي مهاباد چشم به جهان گشود و پس از نيم قرن فعاليت در حوزه هاي موسيقي و هنر در سن 85 سالگي در بيمارستان امام خميني (ره) مهاباد از دنيا رفت.
** برگزاري 15 آيين رونمايي كتاب
30 كتاب جديد از پژوهشگران و نويسندگان اين شهرستان طي سال گذشته چاپ و در 15 آيين رونمايي شد؛ اين كتاب ها با برگزاري 10 آيين مختلف و با حضور دوستداران كتاب و كتابخواني رونمايي و سپس وارد بازار فروش شد.
سال 1397 سال خوبي براي حوزه كتاب مهاباد بود بطوري كه تعداد كتاب هاي رونمايي شده در اين سال در مقايسه با سال قبل 2 برابر شد.
در سال گذشته همچنين دوره هاي آموزشي براي مربيان 40 باشگاه كتابخواني در اين شهرستان برگزار و با استقبال گسترده اي روبرو شد؛ طرح تشكيل باشگاه هاي كتاب و كتابخواني در دستور كار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي قرار گرفته كه وظيفه اصلي آن زمينه سازي براي جذب كودكان و نوجوانان به مطالعه با روش هاي متفاوت است.
به گفته رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مهاباد، باشگاه هاي كتابخواني بهترين فرصت براي كودكان و نوجوانان است كه علاوه بر يادگيري و آشنايي بيشتر با حوزه كتاب، بتوانند در آينده براي پيشرفت زندگي خود در اجتماع به آگاهي و اطلاعات مطلوبي دست پيدا كنند.
رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مهاباد در خصوص ساير برنامه هاي فرهنگي اين شهرستان در سال گذشته نيز گفت: طي اين سال چندين برنامه شعرخواني (ئيواره شيعر)، اجراي تئاتر، داستان خواني، برپايي 6 نمايشگاه هاي عكس، خوشنويسي و نقاشي، همايش سالانه علمي ماموستا هه ژار، مجوز 15 كنسرت هنري، آيين جشن انقلاب و جنگ شادي و محفل انس با قرآن كريم برگزار شد.
به گزارش ايرنا بسياري مهاباد را به عنوان شهر دوستدار فرهنگ و هنر مي شناسند و مردم اين شهر از گذشته هاي دور از جمله شهرهاي پيشرو در زمينه كتاب و نويسندگي بودند؛ گواه اين امر وجود شاعران و نويسندگان برجسته اي چون ميرزا عبدالرحيم سابلاغي مشهور به وفايي، عبدالرحمن شرفكندي متخلص به هه ژار، محمدامين شيخالاسلامي متخلص به هيمن، محمد قاضي ملقب به پدر ترجمه ايران، احمد قاضي، ناصر آغابرا و ... است.
با تمام اين اوصاف سال 1397 سال پر رونق و شكوفايي فرهنگ و هنر در مهاباد بود و اميد است سال 1398 نيز مسوولان فرهنگي و اصحاب فرهنگ و هنر در اين شهرستان بتوانند، در اين عرصه همچنان به فعاليت درخشان خود ادامه دهند.
3020/6185/3072
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۶
مهاباد - ايرنا - سال 1397 سال شكوفايي فرهنگ و هنر در مهاباد بود و در طول اين سال رويدادهاي فرهنگ و هنري ارزشمندي در اين شهرستان ثبت شد كه در نوع خود بي نظير بود.