اروميه - ايرنا - مديرعامل سازمان منطقه آزاد ماكو گفت: مجوز نهايي مرز هوايي فرودگاه اين منطقه صادر شده و پروازهاي بين المللي از اين فرودگاه قابل انجام است.

غلامرضا سليماني روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: بعد از ارزيابي كارگروه مرزهاي هوايي كشور، مجوز هوايي فرودگاه ماكو به لحاظ وجود گمرك، گذرنامه، قرنطينه بهداشت و همچنين فضا و امكانات فرودگاهي مناسب جهت پذيرش مسافران خارجي صادر شد.
وي با بيان اينكه اولويت پرواز‌هاي فرودگاه ماكو بر اساس نياز‌هاي مسافري و اقتصادي آتي منطقه خواهد بود، افزود: در برهه كنوني، در راستاي توسعه مناسبات با كشور‌هاي همسايه اولويت انجام پرواز با اين كشورها خواهد بود.
وي ادامه داد: مطالعات شهر فرودگاهي ماكو نيز در دست اجراست كه پس از نهايي شدن اين مطالعات، مجوزهاي لازم صادر مي شود.
سليماني اضافه كرد: برنامه ريزي هاي لازم جهت گردشگري تركيبي به صورت جذب مسافر از نخجوان و ايغدير تركيه براي زيارت مشهد مقدس به صورت زميني هوايي قابل برنامه ريزي است و مي‌توان از بغداد، بصره و آبادان براي سفر به تركيه به صورت هوايي جذب مسافر كرد.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد ماكو گفت: در حال حاضر فرودگاه ماكو در روزهاي شنبه، دوشنبه و چهارشنبه از تهران به ماكو به صورت رفت و برگشت به مسافران ارائه خدمات مي دهد.
به گزارش ايرنا، منطقه آزاد تجاري-صنعتي ماكو علاوه بر هم مرزي با تركيه و نخجوان، همجواري با ارمنستان و منطقه قفقاز بوده و گلوگاه كريدور زميني شمال و جنوب و نقطه اتصال آسيا و اروپا است و با توجه به اهميت مواصلاتي استراتژيكي قفقاز براي ايران، انجام عمده مبادلات و آمد و شد‌هاي تجاري سياسي بين ايران و وسيه و اروپا از اين محور مي‌باشد.
وجود چنين موقعيت ها و ظرفيت هاي بالقوه در منطقه آزاد ماكو باعث شده كه براي توسعه اين منطقه صدور مجوز مرز هوايي فرودگاه منطقه آزاد ماكو در دستور كار مسئولان منطقه آزاد ماكو قرار بگيرد.
فرودگاه منطقه آزاد ماكو در خرداد ماه سال 1393 بصورت عملياتي آغاز شد و اولين پرواز آزمايشي آن در دهه فجر سال 1394 انجام شد. اين فرودگاه در مساحتي بالغ بر 500 هكتار در داخل محدوده منطقه آزاد ماكو احداث شده و طراحي آن براي هواپيماي ايرباس 320 است.
ترمينال اصلي فرودگاه در زميني به مساحت 8000 متر مربع با طراحي منحصر به فرد احداث شده كه در كنار سالن ترمينال vip قادر به پذيرش مسافران پروازهاي داخلي و بين المللي است.
برج مراقبت اين فرودگاه به ارتفاع 32 متر و طول باند پروازي سه هزار و 270 متر و عرض باند 60 متر است.
مجوز مرزهوايي اين فرودگاه در مهرماه 97 صادرشده و پروازهاي بين المللي بزودي برقرار مي‌شود.
هفت هزار و 267 مسافر ورودي و هفت هزار و 16 مسافر خروجي سال گذشته /1397/ از اين فرودگاه جابجا شدند.
7132/2093