بلگراد - ايرنا - اولين انتخابات رياست جمهوري در مقدونيه شمالي پس از امضاي توافق نامه با يونان بر سر نام اين كشور روز يكشنبه برگزار شد.

به گزارش ايرنا، 'استوو پنداروفسكي' از طرف ائتلاف حاكم سوسيال دمكراتيك و حزب اقليت آلبانيايي تباران به نام اتحاديه دمكراتيك و 'گوردانا سيليانوفسكي داوكوو' از طرف اپوزيسيون و همچنين 'بليريم ركا' از طرف حزب مخالف «بسه» و «پيمان براي آلبانيايي تباران» در اين رقابت انتخاباتي نامزد هستند.
پنا بر آخرين نظر سنجي هاي انجام شده انتظار مي رود كه پنداروفسكي از طرف ائتلاف حاكم و سيليانوفسكي داوكوو از سوي اپوزيسيون بيشترين آراي مردم را در انتخابات امروز رياست جمهوري در مقدونيه شمالي بدست آورند.
در صورتي كه در دور اول انتخابات رياست جمهوري در مقدونيه شمالي هيچ كدام از نامزدهاي انتخاباتي موفق به كسب اكثريت آرا نشوند، در آن صورت انتخابات به دور دوم كشيده خواهد شد كه قرار است در صورت نياز 5 ماه مي مصادف با 15 ارديبهشت ماه جاري برگزار شود.
اين انتخابات در همين حال امتحاني براي بقاي دولت زوران زائف نيز هست كه اختلاف نظر بين مردم در خصوص دولت وي زياد است.
وظايف رئيس جمهوري در مقدونيه شمالي به شكل كلي تشريفاتي است و رياست بر نيروهاي مسلح و امضاي قوانين تصويب شده در مجلس از جمله وظايف رئيس جمهوري در اين كشور هستند.
پارلمان مقدونيه شامگاه جمعه 21 دي ماه 1397 براي تأمين نظر يونان و امكان عضويت اين كشور در ناتو، به لايحه اصلاح قانون اساسي به منظور تغيير نام اين كشور به «جمهوري مقدونيه شمالي» رأي مثبت داد.
اين لايحه با 81 رأي موافق از مجموع 120 رأي مجلس به تصويب رسيد.
اسكوپيه و آتن 27 خرداد 1397 موافقتنامه تاريخي را در منطقه ساحلي پرسپا در سواحل شمالي يونان در مورد حل اختلافات دو كشور بر سر نام مقدونيه امضا كردند.
اين كشور از سال 2008 ميلادي داراي شرايط عضويت در ناتو بود اما به دليل وجود اختلافات با يونان، نتوانست موافقت اين كشور را به عنوان عضو ناتو براي ورود به اين سازمان همكاري هاي نظامي به دست آورد.
جمهوري مقدونيه شمالي با جمعيت حدود دو ميليون و 46 هزار تن ؛ مساحتي نزديك به 25 هزار و 713 كيلومتر مربع دارد و در شبه جزيره بالكان در جنوب شرقي اروپا قرار دارد و مانند ديگر كشورهاي برآمده از يوگسلاوي سابق با معضلات اقتصادي فراواني مواجه است.
با توجه به اين كه تقريباً يك چهارم جمعيت مقدونيه بيكار هستند، اين كشور تلاش مي كند با عضويت در اتحاديه اروپا، تا حدودي مشكلات خود را حل كند.
از زمان اعلام استقلال مقدونيه در سال 1991 تا امضاي توافقنامه با يونان، نام اين كشور به علت داشتن شباهت با نام يكي از استان‌هاي يونان همواره محل اختلاف با آتن بوده و همين مسأله مانع الحاق مقدونيه به نهاد‌هايي همچون ناتو شده است.
دولت آتن به دليل اينكه مقدونيه قديم، بخش بسيار بزرگي از خاك يونان را شامل مي‌شد، نگران بود كه دولت مقدونيه بعدها ادعايي درباره اين بخش از يونان را مطرح كند و به همين دليل خواهان تغيير نام جمهوري مقدونيه بود.
اروپام**463**1104**