به گزارش ايرنا، در طب سنتي ايران امكان بروز آلرژي در افرادي كه مزاج گرم دارند يا مزاج آنها به هر علتي به سمت گرمي رفته است وجود دارد.
**پيشگيري و درمان آلرژي با طب سنتي
از مهمترين اقدامات، كاهش ميزان مصرف غذاست. در فصل بهار بايد از پرخوري اجتناب شود و بيماران مستعد از مصرف گوشتهاي سخت هضم و غذاهاي چرب تا حد امكان پرهيز كنند و تحمل گرسنگي و تشنگي و كمخوابيدن را داشته باشد تا ماده اين بيماري از بدن دفع شود و در صورت نياز به مصرف گوشت، گوشت بلدرچين و كبك را در برنامه غذايي خود بگنجاند.
بايد از مصرف سبزيجات مانند تره، پياز، شاهي و سير و تنقلاتي مانند گردو و مصرف پنير پرهيز شود.
مصرف غذاهاي شور و ترش و ميوههاي آبكي از عوامل تشديد كننده اين بيماري هستند.
در درمان آلرژي و يا حتي زماني كه فرد واكنشهاي آلرژيك را خود مشاهده نمود، ميتوان از گياهان با طبع خشك به صورت شربت، عرق و يا دمكرده مثل شربتهاي خاكشير و نارنج، آبزرشك، آبغوره، شربت آبليمو و دمكرده كاسني و يا عرق آن استفاده كند..
بيماران بايد در اين فصل بدن را به روزهداري عادت دهند و از آشهاي ساده با طعم متمايل به ترشي مثل آش آلو ، آش سركه و آشانار بهصورت هفتگي حداقل دو تا سه وعده استفاده شود.
مصرف كاهو و شربت سكنجبين كه از سنتهاي پيشينيان است در اين ايام ميتواند به رفع خشكي و خارشهاي شديد پوستي كمك كند.
از ديگر توصيههاي غذايي كه بيماران بايد رعايت كنند، عدم مصرف ادويهجات تند در اين ايام بوده و بهتر است كساني كه دچار خارش مزمن پوست هستند، غذاهايي حاوي كدو و اسفناج را بيشتر مصرف كنند.
بيماران بايد از خوابيدن در روز و در معرض باد سرد قرار گرفتن پرهيز كنند و تا حد امكان سر خود را با پوشش مناسب بپوشانند. حتي بهتر است در اين ايام هنگام خواب، سر نسبت به بدن در موقعيت بالاتري قرار بگيرد تا مواد بهراحتي از مسيرهاي خروجي دفع شده و در سر نمانند.
معمولاً با شروع آلرژي، در ابتدا ميزان آبريزش زياد است. در حد امكان با مصرف داروهاي مختلف نبايد مانع خروج ماده شد بلكه پيشنهاد ميشود بهكمك بخور با گياهاني مانند بابونه رطوبتها را رقيق كرده و به دفع ماده كمك شود.
بهتر است در ابتداي آغاز حساسيت و آلرژي كه علائم عطسه و آبريزش بيني وجود دارد، استحمام صورت نگيرد و كساني هم كه زياد دچار اين بيماري ميشوند توجه خاصي به تقويت معده و مغز داشته باشند.
در مواردي كه بيماري با خارش پوستي همراه است، مصرف غذاهايي از جمله سوپ جو، خاكشير با سكنجبين ميتواند در كاهش خارش بدن كمككننده باشد.
همچنين استفاده از گلاب بهصورت موضعي خارش را كاهش ميدهد، با اين حال نبايد از اين مسئله غافل بود كه استفاده از آب سرد براي كاهش خارش، موجب طولاني شدن بيماري ميشود.
بايد مواظب بود استفاده خودسرانه گياهان دارويي به خلاف نظر عمومي مردم كه اين گياهان ضرري ندارد داراي عوارض و تداخلات شديد مي باشند و بايد نظر اصلي و نهايي را در اين مورد پزشكان متخصص طب سنتي دهند.
7531/1662
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۷
ياسوج - ايرنا - آلرژي فصلي در تمام فصول سال ممكن است به وجود آيد ولي با شروع فصل بهار شيوع آن بيشتر شده و درصد زيادي از مردم دچار آلرژي فصلي با علائم اشك ريزي، آبريزش بيني، خارش گلو و خارشهاي پوستي ميشوند.