به گزارش ايرنا از آنجا كه اين كشور تحت سرسختانه ترين تحريم ها قرار دارد و آمريكا، ژاپن و كره جنوبي به طور
تمام و كمال در كنار سازمان ملل در حال اجراي اين تحريم ها هستند، كره شمالي ظاهرا تصميم گرفته است با اقدامات اخير، آمريكا را بيشتر تحت فشار قرار داده و همزمان هشدار دهد كه اين وضعيت نمي تواند ادامه يابد.
كره شمالي كه پيش از اين بارها از وزير خارجه آمريكا به عنوان «يك گانگستر با تفكرات تند» ياد كرده بود، پس از شكست دومين دور گفت و گوهاي سران دو كشور در ويتنام، از آمريكا خواسته است تا پمپئو را از تيم مذاكرات كنار بگذارد.
اين كشور بلافاصله پس از اين درخواست و آزمايش يك سلاح تاكتيكي جديد، از «جان بولتون» مشاور امنيتي دونالد ترامپ رييس جمهوري آمريكا هم به دليل تندروي ها و راهبردهاي گستاخانه اش عليه پيونگ يانگ انتقاد كرد.
كره شمالي بار ديگر با انجام آزمايش جديد يك شرايط حساس را در منطقه شكل داده و باعث گمانه زني هاي فراوان درباره اين اسلحه جديد شده است.
انتقادهاي فزاينده اين كشور عليه آمريكا، انجام آزمايش جديد تسليحاتي و همچنين هجمه گسترده رسانه هاي كره شمالي عليه پمپئو و بولتون، نشان مي دهد اين كشور از هر ظرفيتي در حال استفاده است تا بتواند آمريكا را براي لغو دستكم پاره اي از تحريم ها تحت فشار قرار دهد و عملا باعث شود تا واشنگتن يك راهبرد جديد درپيش گيرد.
كره شمالي از زماني كه اولين ديدار سران اين كشور و آمريكا در ماه ژوئن سال قبل در سنگاپور انجام شد، از پمپئو انتقاد كرد اما اين اولين بار است كه رسما خواستار كنار گذاشتن وي از تيم مذاكرات مي شود و مي گويد «او نقش مخربي در مذاكرات دو كشور داشته است».
تحولات فراواني در كره شمالي در حال شكل گيري است كه لبه تيز و تند آن متوجه آمريكا است و ظاهرا اين كشور به نتيجه رسيده است كه با راهبرد فعلي، گفت و گوها به نتيجه نمي رسد و تحريم ها نيز ادامه مي يابد.
در ارتباط با همين تحولات بود كه كيم جونگ اون رهبر كره شمالي از آمادگي نيروي هوايي اين كشور اطلاع حاصل كرد و از يك پايگاه هوايي اين كشور بازديد كرد.
همزمان قرار است رهبر كره شمالي با ولاديمير پوتين رييس جمهور روسيه در ولادي وستك ديدار كند و ممكن است در آينده ملاقات هايي هم در چين داشته باشد اين نشان مي دهد كه صبر راهبردي رهبر كره شمالي بتدريج پايان يافته است و اگر آمريكا در راهبرد خود تغييري ندهد اين احتمال مي رود كه كره شمالي بار ديگر فعاليت هاي هسته اي نظامي، موشكي بالستيك و آزمايش هاي ذي ربط را از سر گيرد.
'كوان جونكان' مديركل ميز آمريكا در وزارت خارجه كره شمالي مي گويد: مذاكرات هانوي نشان مي دهد هر جايي كه پمپئو حضور داشته باشد، نتيجه اي حاصل نخواهد شد.
او رسما وزير خارجه آمريكا را مقصر شكست گفت و گوهاي هانوي دانسته و افزوده است تا وقتي او حضور داشته باشد ما نمي توانيم به موفقيتي دست يابيم.
در كنار همه اين اتفاقات نبايد فراموش كرد كره شمالي رسما از آمريكا خواسته است راهبرد خود را تغيير دهد اين كشور تاكيد مي كند در قبال فشارهاي اقتصادي و تحريم ها تسليم نمي شود و اگر آمريكا اين سياست را رها نكند نمي توان پيش بيني دقيقي در باره وضعيت آينده شبه جزيره كره داشت.
وزارت خارجه كره شمالي هم در بيانيه اي از آنچه اظهارات بي معنا، نادرست و گستاخانه وزير خارجه آمريكا خوانده انتقاد كرده و آورده است اصلا معلوم نيست اين فرد با انگيزه هاي خاصي اينطور رفتار مي كند و يا اينكه ندانسته اظهار نظر مي كند.
كره شمالي پس از اين هشدارها و درخواست ها نهايتا به دولت آمريكا و ترامپ فرصت داده است تا با راهبرد و پيشنهادهاي جديد تا پايان سال براي مذاكرات پيشقدم شود در غير اين صورت روند مذاكرات و تلاش هاي فعلي در كنار تحريم هاي سرسختانه باعث نخواهد شد تا اين كشور در برابر واشنگتن سر تسليم فرود آورد.
آساق**231**1904**
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۳
پكن- ايرنا- كره شمالي از آمريكا خواسته است مايك پمپئو وزير خارجه آن كشور را از مذاكرات دو كشور كنار بگذارد پيونگ يانگ با اين اقدام علاوه بر اينكه جامعه جهاني را متوجه قلدري آمريكا كرد واشنگتن را هم براي بركناري وزير خارجه و دست راستي ترامپ از اين مذاكرات، تحت فشار گذاشته است.