در اين مطلب آمده است: حسن روحاني رييس جمهور ايران در آينده نزديك (چهارشنبه چهارم ارديبهشت) قرار است به استان كردستان سفر كند تا براساس برنامه ريزي انجام شده با تعريف پروژهها و اختصاص اعتبارات، روند توسعه كردستان را گامي ديگر شتاب بخشد.
روحاني در كسوت رييس جمهور 2 بار به كردستان سفر كرد، يكي در سال 94 همراه هيات دولت كه 33 طرح زيربنايي با هشت هزار و 936 ميليارد و 830 ميليون ريال براي كردستان مصوب كرد و ديگري در سال 96 كه هدف از آن به نوعي بهره برداري از چند پروژه مهم در استان كردستان بود.
اما آن 33 پروژه مصوب در سال 94 و اعتبارات مصوب شده براي آن چه سرنوشتي پيدا كرد.
بهرام نصراللهي زاده در گفتگوي اختصاصي با سيروان به اين سوال پاسخ داده و گزارشي اجمالي از روند پيشرفت پروژهها ارائه كرده است.
به گفته وي در سفر سال 94 رييس جمهور و هيات دولت هشت هزار و 936 ميليارد و 830 ميليون ريال براي 33 پروژه مصوب شد كه 11 هزار و 707 ميليارد و 910 ميليون ريال يعني معادل 131 درصد بودجه به اين پروژهها تخصيص يافته به گونهاي كه بسياري از آن پروژهها مورد بهره برداري قرار گرفته و شماري نيز روند پيشرفت قابل توجهي دارند و يا در آستانه تكميل هستند.
وي از جمله در اين خصوص به وضعيت راه هاي كردستان اشاره كرد و گفت: 320 كيلومتر از پروژه بزرگراه ارتباطي موسوم به كريدور شمالغرب به جنوب كه از مرز بازرگان تا بندر امام در خليج فارس را شامل ميشود در كردستان قرار دارد كه 2 هزار و 230 ميليارد ريال براي آن بخش در سال 94 مصوب شد و تاكنون 2 هزار و 280 ميليارد ريال به اين پروژه اختصاص يافته است.
نصراللهي زاده افزود: اين پروژه در بخش كردستان تاكنون تا حد 110 كيلومتر دو بانده شده و حدود 90 كيلومتر آن نيز مراحل اجرايي نهايي را ميگذراند و به زودي مورد بهره برداري قرار ميگيرد و ساير قطعات باقي مانده نيز به مناقصه رفته است.
وي يادآور شد: در سفر جديد رييس جمهور به كردستان تكميل اين پروژه يكي از مطالبات مسئولان و مردم است و اميدواريم اعتبار قابل قبولي براي آن بگيريم.
نصراللهي زاده افزود: جاده سنندج به مريوان نيز يكي از طرحهاي مورد توجه رييس جمهور در سفر سال 94 بود كه يك هزار ميليارد ريال براي آن تصويب شد و تاكنون يك هزار و 480 ميليارد ريال معادل 148 درصد بودجه به آن تزريق شد.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كردستان گفت: اين طرح تا سه راهي گاران تكميل شده و ادامه آن نيازمند تخصيص اعتبار است.
وي در خصوص پروژه دوبانده شدن جاده همدان به سنندج كه از ديگر مصوبات سفر رييس جمهور و هيات دولت در سال 94 بود، اظهار داشت: در آن سفر 200 ميليارد ريال براي اين طرح به تصويب رسيد تاكنون پنج هزار و 300ميليارد ريال حدود 261 درصد اعتبار به اين پروژه تخصيص يافته است.
نصراللهي زاده درخصوص پروژههاي زيربنايي مصوب در حوزه آب و آب و فاضلاب در جريان سفر رييس جمهور در سال 94 به كردستان گفت: براي ساختمان سد عباس آباد بانه، 380 ميليارد ريال مصوب شد كه تاكنون 730 ميليارد ريال معادل 190 درصد اعتبار به اين پروژه اختصاص يافته و اكنون سد آبگيري و تكميل شده است.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي اضافه كرد: براي ساختمان سد گاران و شبكه آبياري و زهكشي آن يك هزار و 320 ميليارد ريال بودجه درنظر گرفته شده بود كه تاكنون يك هزار و 730 ميليارد ريال يعني معادل 131 درصد به آن تخصيص يافته است.
به گفته وي، براي سد چراغ ويس در سفر سال 94، مبلغ 550 ميليارد ريال مصوب شد كه حدود 770 ميليارد ريال معادل 140 درصد بودجه به اين طرح تزريق شده و براي ادامه نيازمند تخصيص اعتبار است.
وي افزود: براي سد سيازاخ 550 ميليارد ريال اعتبار در نظر گرفته شده بود كه تاكنون مبلغ 670 ميليارد ريال معادل 123 درصد تخصيص يافته است.
مصوبه تكميل ساختمان سد و شبكه سد زيويه كامياران نيز در سفر رييس جمهور در سال 94 حدود 340 ميليارد ريال بود كه به گفته نصراللهي زاده 435 ميليارد ريال معادل 148 درصد بودجه به آن تخصيص يافته است.
نصراللهي زاده همچنين آبرساني به شهر سقز با 320 ميليارد ريال اعتبار را از ديگر مصوبات سفر رييس جمهور در سال 94 به كردستان اعلام كرد و گفت: تاكنون مبلغ 310 ميليارد ريال به آن تخصيص يافته است.
براي طرحهاي آبرساني به شهرهاي ديواندره و بانه مبلغ 55 ميليارد ريال در نظر گرفته شده بود كه تاكنون مبلغ 485 ميليارد ريال آن تخصيص يافته است.
همچنين براي ساختمان و شبكه آبياري و زهكشي سد سورال 35 ميليارد ريال درنظر گرفته شده بود كه مبلغ 41 ميليارد ريال به آن تخصيص يافته است.
وي همچنين با اشاره به مصوبه دولت در سال 94 براي تاسيس شبكه فاضلاب شهرهاي بيجار، سريش آباد، حسن آباد ياسوكند، مريوان و كامياران گفت: مجموعا 440 ميليارد ريال مصوب شد كه 115 درصد شامل 500 ميليارد ريال اعتبار به اين پروژهها تخصيص يافته است.
در حوزه وزارت جهاد كشاورزي نيز براي توسعه آبياري تحت فشار، توسعه باغات در اراضي شيبدار، توسعه و صيانت از جنگلهاي زاگرس جمعا مبلغ 440 ميليارد ريال مصوب شده بود كه به گفته نصراللهي زاده تاكنون اعتباري معادل يك هزار و 30 ميليارد ريال به اين حوزه تخصيص يافته است.
وي درخصوص بيمارستان 235 تختخوابي سقز و مصوبه 20 ميليارد ريال براي اين پروژه در سفر رييس جمهور در سال 94 به كردستان افزود: تاكنون 297 ميليارد ريال به اين پروژه تخصيص داده شده و اميدواريم به زودي مورد بهره برداري قرار گيرد.
نصراللهي زاده همچنين در خصوص مصوبه 60 ميليارد ريالي دولت در سال 94 براي سالن شش هزار نفري سرپوشيده سنندج گفت: تاكنون 140 ميليارد ريال يعني معادل 241 درصد مصوبه، به اين طرح اعتبار تخصيص يافته است.
به گفته وي، خوابگاه 300 نفري علوم پزشكي سنندج كه اكنون مورد بهره برداري است 85 ميليارد ريال بودجه گرفته كه معادل 107 درصد اعتبارات مصوب است.
نصراللهي زاده در پايان ابراز اميدواري كرد كه سفر جديد رييس جمهور و هيات دولت به كردستان به مثابه موتور محركه بتواند روند توسعه كردستان را شتاب بخشد.
منبع: هفته نامه سيروان
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۹
هفته نامه سيروان در شماره 1030 شنبه 30 فروردين سال 98 خود در مطلبي نوشت: در سفر سال 1394 رئيس جمهوري به كردستان 33 طرح اساسي با هشت هزار و 936 ميليارد و 830 ميليون ريال مصوب شد كه تاكنون 131 درصد بودجه به آنها اختصاص يافته است.