تهران- ايرنا- معاون علمي و فناوري رييس جمهوري گفت: حضور «فين‌تك‌ها»در بازارهاي بانكي، بيمه و سرمايه‌‍اي، رونق را به ارمغان آورده و تحول نوآورانه اين حوزه در دستان خلاق اين كسب‌وكارها جاي دارد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دوازدهمين نمايشگاه بين المللي بورس بانك و بيمه در دومين روز ارديبهشت ماه امسال ميزبان سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رييس‌جمهوري و فرهاد دژپسند وزير امور اقتصادي و دارايي بود تا نخستين روز فعاليتش را آغاز كند.
ستاري در اين آئين در سخناني حوزه مالي و بيمه را مثالي برجسته از تحول بزرگ دانست كه به مدد شركت‌هاي دانش بنيان استارتاپ‌ها رخ داده است و در ادامه اظهار كرد: شكل و شيوه فين‌تك ها نگاهمان به بازار مالي و سرمايه را دگرگون كرده است.
وي افزود: استارتاپ‌هاي حوزه بانكي و بيمه‌اي با رشد قابل توجهي، چهره‌اي تازه از خدمات اين حوزه‌ها به نمايش گذاشته اند، به طور مثال سال گذشته استارتاپ‌هاي حوزه فين‌تك، گردش مالي چندصدهزار ميليارد توماني و چندين ميليارد توماني روزانه را با نرم‌افزارهاي بومي و طراحي شده به دست جوانان خلاق مديريت كردند.
ستاري از اقبال نهادهاي مالي به استارتاپ‌ها و نوآوري گفت و ادامه داد: بانك‌ها به دنبال اين هستد كه فين‌تك خريداري كنند و پا به ميدان استارتاپي بگذارند. بدون ترديد بانك‌ها در آينده‌اي نزديك متحول خواهند شد، شمايل بانكداري آينده با آن‌چه امروز شاهديم متفاوت خواهد بود.
به گزارش ايرنا، فين‌تك يا فناوري مالي به معناي كاربرد نوآورانه فناوري در ارائه خدمات مالي است. فين‌تك (FinTech) صنعتي در فضاي اقتصادي است و به كمپاني‌هايي اشاره دارد كه با كاربرد تكنولوژي تلاش مي‌كنند خدمات مالي را كارآمدتر كنند. شركت‌هاي فعال در زمينه فناوري‌هاي مالي عموما استارت‌آپ‌هايي هستند كه تلاش مي‌كنند خودشان را در سيستم‌هاي مالي جا بيندازند و شركت‌هاي سنتي را به چالش بكشند.

** روي آوردن به نوآوري استارتاپ ها، رمز ماندگاري در ميدان پيشرفت
ستاري در ادامه با تأكيد بر اين كه تحول جامعه در گرو روي آوردن به نوآوري استارتاپ‌ها و رمز ماندگاري در ميدان پيشرفت است، ادامه داد: بايد ساختار فكري و زيرساختي به سوي نوآوري محوري حركت كند و در همين راستا يك سري كتاب منتشر كرديم كه ايده هاي نوآورانه و استارتاپي را در تمامي حوزه ها از جمله بيمه و بانكي در اختيار افراد علاقه مند و مشتاق به راه‌اندازي كسب و كار يا سرمايه‌گذاري روي اين حوزه‌ها قرار داده است.
وي دوام حركت نهادهاي مالي از جمله بانك‌ها را تلفيق با نوآوري كسب و كارهاي دانش‌بنيان و استارتاپي دانست و گفت: شركت هاي بزرگ، نوآوري هاي كوچك‌ را به خود تزريق كنند تا ضمن توسعه سرمايه رونق اشتغال نيروي انساني به واقعيت نزديك شود، براي پيروز شدن در اين ميدان بايد همراه استارتاپها بود كه حداقل هفته اي 10 درصد رشد دارند و مي توانند به درآمدهاي ميلياردي برسند.
ستاري تأكيد كرد: بايد فرش فعاليت صندوق هاي سرمايه گذاري خطرپذير بيش از اين گسترده شود؛ زيرا زيست‌بوم كارآفريني و نوآوري با اين شيوه سرمايه‌گذاري بالنده مي شود.
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري ادامه داد: حمايت از كسب‌وكارهاي دانش بنيان و استارتاپي، صرفاً به معناي وام و سرمايه‌گذاري دولتي نيست، بلكه حضور سرمايه‌گذار بخش خصوصي در اين ميدان با شناختي خوبي كه از خواست جامعه و نياز بازار دارد، موفقيت اين حوزه را عينيت مي‌بخشد.
رييس ستاد فرهنگسازي اقتصاد دانش‌بنيان با بيان اين‌كه بازيگران سنتي براي ماندگاري و حضور در ميدان رقابت بايد سرمايه‌گذاري را با يك نگاه تازه آغاز كنند، گفت: درآمدزايي چندين هزار ميليارد توماني استارتاپ‌ها و شركت هاي دانش بنيان، ارمغان سرمايه‌گذاري در اين حوزه است و خوشحالم مي‌بينيم يكي از شركت‌هاي بزرگ بيمه‌اي در كارخانه نوآوري آزادي حضور دارد و استارتاپ‌هاي بيمه را حمايت و هدايت مي‌كند.
ستاري همچنين توصيه‌اي براي فعالان دانش‌بنيان و استارتاپي داشت و گفت: هميشه گفته‌ام اگر به جايي رسيديد كه مقابل شما ايستادند و با شما مقابله كردند، پيروز شده‌ايد و قاعده حوزه سرمايه و بيمه هم اين‌گونه است؛ استارتاپ با ايده نواورانه اي كه دارد حمايت جامعه را بهره مي‌جويد و پيروز ميدان مي شود.

** پرچم برافراشته VCها در فرابورس
ستاري همچنين به آغاز فرآيند ميدان‌دادن به نوآوري دانش‌بنيان و استارتاپ‌ها با عزم جدي دولت اشاره كرد و گفت: خوشبختانه با كمك دولت‌هاي يازدهم و دوازدهم در اين مسير گام برداشته ايم و اكنون چهار هزار و 300 شركت دانش بنيان و بيش از شش هزار استارتاپ پرچم اقتصاد دانش‌بنيان و توانمند از خلاقيت نيروي انساني را به اهتزاز درآورده است.
به گفته رييس ستاد توسعه فناوري‌هاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي، حضور شركت‌هاي دانش بنيان در تابلوي بورس اوراق بهادار، پررنگ و فعال است و به همين ترتيب، با حضور صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري خطرپذير (VC) در فرابورس، كسب‌وكارهاي دانش‌بنيان و استارتاپي، تكيه گاه قابل اطميناني براي حمايت‌هاي مالي دارند.
به اعتقاد ستاري، رشد فزاينده كسب و كارهاي فين تك حاصل ابتكار و همراهي بانك مركزي الگويي از يك حركت نوآورانه براي همراهي با زيست بوم كارآفريني و نوآوري است. اين‌كه هر روز يك فين‌تك جديد با ايده خلاقانه در فضاي سرمايه كشور جوشش مي كند حاصل وجود يك زيرساخت صحيح است.
رييس بنياد ملي نخبگان با بيان اين‌كه خواست جامعه و نوآوري استارتاپ ها مسير موفقيت را نمايان مي‌كند، اظهار كرد: ما خدمات را تا پيش از اين گران ارائه مي كرديم و آن را هم در دسترس قرار نمي داديم كاري كه استارتاپ ها مي كنند اين است كه اين راه را سد مي كنند و خدمت را در دسترس و ارزان در اختيار مردم مي گذارند. اين خدمات و محصولات به آساني دسترس باشد، رونق اقتصاد و اشتغال هم دست‌يافتني است.
دوازدهمين نمايشگاه بين‌المللي بورس، بانك و بيمه (فاينكس 2019) «مشاركت بيش تر اقتصاد بهتر» را شعار امسال خود قرار داده و از امروز در نمايشگاه بين‌المللي تهران با حضور فين‌تك‌ها و شركت‌هاي مالي و بيمه‌اي ميزبان مردم است.
علمي ** 1836 ** 1055