منصور جلاير روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بررسي وضعيت فعاليت، استحكام، كيفيت و وجود مشكل در آسانسورها بر عهده اداره استاندارد است و كارشناسان اين نهاد در كنار آزمايشگاه هاي همكار با حساسيت ويژه اي كيفيت آسانسورها و نحوه نصب آنها را مورد بازرسي قرار مي دهند و از كمترين مشكل در اين خصوص چشم پوشي نمي كنند زيرا اين امر به صورت مستقيم با زندگي افرادي كه از آن استفاده مي كنند در ارتباط است.
وي اظهار داشت: تمامي آسانسورهاي نصب شده بر اساس مصوبه شوراي استاندارد در سال 82 بر مبناي تاريخ صدور پروانه ساختمان تحت پوشش استاندارد ملي ايران و دستورالعملهاي آن قرار دارند و اين موضوع نيز به همه شهرداريهاي كشور جهت لحاظ در صدور پروانه و پايان كار ابلاغ شده است.
وي ادامه داد: گواهينامه كيفيت و ايمني استاندارد آسانسور بر 2 نوع است كه شامل گواهي بازرسي آسانسور براي آسانسورهاي در حال ساخت و گواهي بازرسي ادواري آسانسور براي آسانسورهاي در حال بهرهبرداري است.
جلاير بيان كرد: با وجود دقت بسيار زياد توليدكنندگان آسانسور در دنيا و نصب كنندگان اين ابزار، در برخي موارد مشكلاتي در آسانسورها ايجاد مي شود كه حتي جان مردم استفاده كننده را نيز تهديد مي كند و با توجه به اين امر، سازمان استاندارد در نزديك به يك دهه گذشته، اقدام به تدوين استانداردهاي مربوط به آسانسور، اجراي آن و بازرسي از آسانسورهاي نصب شده در قالب اين استانداردها كرده است.
وي اضافه كرد: در آذربايجان غربي نيز اين استانداردها با همراهي شركت هاي بازرسي خصوصي و اداره كل استاندارد، اجرايي مي شود و بازرسي هاي زيادي نيز در اين خصوص در طول سال انجام مي گيرد.
مديركل استاندارد آذربايجان غربي گفت: 2 هزار و 162 فقره بازديد فني از آسانسورها در استان طي سال گذشته انجام شد كه از اين تعداد، 125 فقره بازديد توسط اين اداره كل و 2 هزار و 37 فقره نيز توسط شركتهاي تاييد صلاحيت شده صورت گرفت.
جلاير افزود: تست و بازرسي فني آسانسور بايد طبق استاندارد ملي به شماره 6303-1 انجام شود و تمام مواردي كه در چك ليست بازرسي استاندارد آمده، رعايت مي شود.
به گزارش ايرنا، آسانسور از جمله پراستفاده ترين ابزارهاي دنياي امروز به شمار مي رود و روزانه دهها ميليون ها نفر از اين ابزار براي تردد در آپارتمان ها، مراكز تجاري، اداري، آسمان خراش ها و برج هاي مختلف در دنيا استفاده مي كنند.
در كشورمان ايران و به تبع آن، آذربايجان غربي نيز با احداث ساختمان هاي چندين طبقه و برج ها، استفاده از اين ابزار بسيار بيشتر شده و انواع مختلف آن نيز در ساختمان هاي مختلف با مديريت شركت هاي نصب، راه اندازي شده است.
در حال حاضر آمار دقيقي از آسانسورهاي نصب شده در آذربايجان غربي وجود ندارد ولي مي توان تعداد آن را به هزاران دستگاه تخمين زد.
8137/7129
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۴
اروميه - ايرنا - مديركل استاندارد آذربايجان غربي گفت: 923 فقره گواهينامه ايمني و كيفيت آسانسور طي سال گذشته با هدف حفظ جان شهروندان در استان صادر شد.