به گزارش ايرنا، رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در اين جلسه، حفظ توليد و اشتغال در استان را رويكرد اساسي سال جاري دانست و گفت: تامين مواد اوليه و نظارت بر مصرف آن پيش نياز عملياتي شدن رونق توليد است.
محمود سيجاني با بيان اينكه اجراي تكاليف دولتي به بانك ها عامل تسهيل نقدينگي و رفع مشكلات واحدهاي صنعتي است، احياي واحدهاي راكد و تعطيل، شناسايي، تلاش براي راه اندازي و افزايش ظرفيت واحدهاي نيمه فعال را از جمله اولويت هاي سال جاري عنوان كرد.
وي ادامه داد: در راستاي توانمندسازي واحدهاي توليدي؛ نوسازي و استقرار مديريت هاي علمي در واحدهاي توليدي، تعيين تكليف واحدهاي فاقد مجوز، بازسازي و نوسازي واحدها و كاهش هزينه هاي توليد مورد تاكيد مي باشد كه دستگاه هاي اجرايي اين طرح در استان تعيين شده است.
وي شناسايي قوانين مزاحم و مانع رونق توليد را از جمله راهبردهاي تسهيل رونق توليد در استان دانست و گفت: برخي قوانين موجود نه تنها كمكي به توليد نكرده بلكه مانعي در برابر توليد و اشتغال در كشور و استان شده كه بايد اين قوانين شناسايي و براي تصميم گيري به نهادهاي كشوري اعلام شود.
سيجاني، توسعه واحدهاي موجود و تكميل طرح هاي نيمه اقتصادي صنعتي، كشاورزي و گردشگري را از ديگر راهبردهاي استان در راستاي رونق توليد در سال جديد اعلام كرد و گفت: فرهنگ سازي استفاده از كالاي ايراني، ايجاد نمايشگاه هاي تخصصي، ارتقاي كيفيت محصولات داخلي قم و تقويت صادرات از جمله برنامه هاي استان در راستاي توسعه بازار فروش داخلي و خارجي محصولات توليدي است.
وي تصريح كرد: فرش، كفش، مبلمان و سوهان به عنوان صنايع شاخص استان است كه بايد با برگزاري نمايشگاه ها در راستاي معرفي اين محصولات اقدام هاي لازم صورت گيرد.
رئيس سازمان صمت قم گفت: توسعه پايدار و فرآوري مواد معدني استان از ديگر راهبردها در زمينه رونق توليد است كه توسعه و تكميل اكتشافات معادن طلا، مس و آهن، توسعه فرآوري در كنار معادن، نوسازي معدن و فعال سازي معادن كوچك و راكد برنامه ريزي شده است.
وي با تاكيد بر حمايت و جذب سرمايه گذاري جديد در استان به عنوان الزام رونق توليد گفت: برگزاري همايش معرفي ظرفيت هاي سرمايه گذاري قم، شناسايي و تكيل زنجيره توليد با نگاه خوشه سازي و ايجاد شهرك هاي صنعتي جديد از جمله برنامه ها براي رونق توليد و جذب سرمايه گذار مي باشد.
سيجاني، استفاده از ظرفيت هاي درياچه نمك را ضروري دانست و ادامه داد: استحصال شورابه هاي اين درياچه و استفاده از ظرفيت هاي گردشگري آن از جمله موضوع هاي مهمي است كه بايد با مشاركت اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشكري و ديگر دستگاه هاي اجرايي مطالعات لازم در اين زمينه انجام شود.
وي با تاكيد بر لزوم استفاده از دستگاه هاي استان براي استفاده از توليدات داخلي قم اظهار داشت: با توجه به اهميت حمايت از كالاهاي توليد داخل، ضرورت دارد تا استفاده از كالاهاي توليدي در اولويت دستگاه هاي اجرايي قم قرار گيرد.
وي در پايان با اشاره به تسهيلات رونق توليد در قم گفت: تا كنون براي يك هزار و 160 طرح به ميزان 11 هزار و 165ميليارد ريال تسهيلات پرداخت شده است.
** معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري قم نيز با اشاره به تحقق كامل سهم استان در تسهيلات رونق توليد گفت: سهم قم 9 هزار ميليارد ريال تسهيلات بود كه تا كنون 11 هزار ميليارد ريال تسهيلات پرداخت شده است.
مهرداد غضنفري با بيان اينكه ضرورت دارد تا نقش دستگاه ها و بانك هاي قم در پرداخت تسهيلات رونق توليد مشخص شود ادامه داد: قم در پرداخت تسهيلات رونق توليد موفق عمل كرد و جزو 10 استان برتر كشور در اين زمينه قرار گرفت.
7404/ 1175
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۸
قم - ايرنا - سند راهبردي رونق توليد در سال 98 با 27 برنامه كليدي، روز سه شنبه با حضور بهرام سرمت، استاندار قم در جلسه ستاد تسهيل و رفع موانع توليد استان نهايي شد و به تصويب رسيد.