مصطفی كناركوهی سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تیمهای دامپزشكی استان های خوزستان ، بوشهر، فارس، هرمزگان، تهران،مركزی، كهگیلویه و بویراحمد و كرمان در راستای امدادرسانی به دامداران تاكنون 16 هزار و 200 راس دام سبك ، سنگین و 20 هزار قطعه طیور را درمان كرده و جایگاه های 22 هزار راس دام را نیز با هدف جلوگیری از بیماری های انگلی سمپاشی كردند.
وی گفت: استقرار تیمهای دامپزشكی سایر استان ها در قالب همكاری های بین استانی و به منظور خدمت رسانی بهتر و بیشتر به دامداران و روستاییان آسیب دیده از سیل اخیر و به درخواست اداره كل دامپزشكی استان خوزستان صورت گرفت.
مدیركل دامپزشكی استان خوزستان گفت: جلوگیری از شیوع و بروز بیماری های قابل انتقال از دام به انسان كه در نهایت منجر به خطرافتادن سلامت می شود ، از دیگر ماموریت های این تیمهای اعزامی ازاستان های معین است.
كناركوهی افزود: از شروع بحران سیلاب تاكنون 30 تیم در استان خوزستان به امر درمان ، واكسیناسیون ، سمپاشی ، پایش و مراقبت برای ممانعت از شیوع و اپیدمی بیماریهای دامی و همچنین بیماریهای مشترك بین انسان و دام پرداختند و هم اكنون 45 اكیپ شامل تیمهای داخل استانی و اعزامی از سایر استانها به صورت شبانه روزی و با بكارگیری همه توان و امكانات در زمینه كنترل و پیشگیری ، درمان در حوزه دامی ، آموزش و ترویج ،اطلاع رسانی و همكاری در تامین بهداشت عمومی جامعه در شهرستان های سیل زده و در معرض سیل از جمله هویزه، باوی، شوشتر، اهواز، دشت آزادگان، دزفول ، شوش ، شادگان ، آبادان ، خرمشهر ، كارون فعال هستند.
وی همچنین از دفن بهداشتی لاشه 450 راس دام سبك و سنگین و 23هزار قطعه مرغ مناطق سیل زده خوزستان با نظارت ماموران دامپزشكی خبر داد.
بر اساس آمار رسمی دامپزشكی خوزستان هم اكنون حدود 400 هزار راس دام سنگین و2.5 میلیون راس دام سبك به ارزش 120هزار میلیارد ریال در خوزستان وجود دارد.
چندی پیش وزیر جهادكشاورزی و رییس سازمان دامپزشكی كشور در بازدید از مناطق سیل زده شمال ، مركز و غرب خوزستان بر رسیدگی هرچه بهتر و سریع تر به بهداشت و درمان دام ساكنان مناطق روستایی تاكید كرد.
هنوز از میزان دقیق خسارات وارده سیلاب مهیب اخیر به بخش دام خوزستان اعلام نشده است.
6065/6002
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۵
اهواز - ایرنا - مدیركل دامپزشكی خوزستان گفت: عملیات ایمن سازی دام های سبك و سنگین در برابر بیماری های شایع در مناطق سیل زده استان با مشاركت تیمهای استان های معین انجام شد.