لندن - ايرنا - هزاران نفر از فعالان محيط ‌زيست كه طي هفته گذشته با برگزاري تجمعات اعتراضي در چندين نقطه از پايتخت انگليس اختلال گسترده‌اي را در نظم شهر ايجاد كرده و ميليون‌ها پوند به اقتصاد اين كشور خسارت زده‌اند، در نهمين روز از آغاز اين جنبش اعتراضي، در خيابان‌هاي لندن دست به راهپيمايي زدند.

به گزارش ايرنا، تظاهر كنندگان ساعت 10 صبح امروز(سه شبه) به ‌وقت محلي از مقابل ميدان مشهور «ماربل مارچ» به سمت پارلمان راهپيمايي كرده و قصد دارد تا دعوت ‌نامه شركت در نشست مردمي بحران آب و هوايي را به نمايندگان مجلس كه امروز پس از پايان تعطيلات عيد پاك به محل كار خود برمي‌گردند تحويل دهند.
'گرتا تونبرگ' دانش ‌آموز 16 ساله سوئدي نيز كه به برجسته‌ترين چهره جهاني مبارزه براي حفظ محيط‌ زيست تبديل‌ شده و براي شركت در تجمع اعتراضي به لندن سفر كرده، قرار است با 'جرمي كوربين' رهبر حزب اصلي مخالف دولت انگليس ديدار كند و اين نامه را تحويل دهد.
وي هفته گذشته هم در تظاهرات مشابهي در ايتاليا شركت و سپس با پاپ فرانسيس رهبر كاتوليك‌هاي جهان ملاقات كرد.
او دو سال پيش براي اولين بار در اعتراض به تغييرات اقليمي، در مقابل پارلمان سوئد تحصن كرد و پس‌ از آن گفته مي‌شود هر هفته نزديك به 70 هزار دانش ‌آموز در سراسر جهان در اعتراض به همين مساله دست به تظاهرات مي‌زنند.
تونبرگ امروز در گفت ‌وگو با شبكه راديويي 'بي.بي.سي 4' گفت: وضعيت آب و هوايي به مرحله بحران رسيده و براي توقف آن نبايد از هر كاري فروگذار بود. وي افزود: بحران اقليمي دهه‌ها مورد كم ‌توجهي قرار گرفته است و دولتمردان از زير بار مسئوليت آن شانه خالي كرده‌اند. اما ما مبارزه براي آينده‌اي بهتر و حفاظت از اين سياره را ادامه خواهيم داد.
اين فعال نوجوان محيط ‌زيست، بحران آب‌ وهوايي را به خانه‌اي توصيف كرد كه در آتش مي‌سوزد و در اين شرايط مجالي براي مذاكره وجود ندارد.
وي به دولتمردان توصيه كرد تا به هشدارهاي دانشمندان توجه كنند و اين بحران را جدي بگيرند.
در همين حال، پليس لندن تدابير ويژه‌اي را براي جلوگيري از ورود تظاهرات كنندگان به داخل ساختمان پارلمان در نظر گرفته است.
تعدادي از معترضان دو هفته پيش در آستانه برگزاري رأي ‌گيري نمايندگان مجلس عوام درباره نحوه خروج از اتحاديه اروپا وارد ساختمان پارلمان شده و نظم جلسه را به هم زدند.
پليس به معترضان فرصت داده تا پايان نيمه ‌شب به تظاهرات خود پايان دهند.
اين نهاد امنيتي با 200 نيروي كمكي از پاسگاه‌هاي شهرهاي اطراف لندن، طي هفته گذشته در تلاش بوده تا تظاهرات را به يك نقطه محدود و از گسترش بي‌نظمي در شهر جلوگيري كند، اما تاكنون موفق نشده است.
بر اساس آخرين گزارش‌ها تاكنون يك هزار و 65 تن به اتهام ايجاد بي‌نظمي در شهر، اخلال درحركت مترو، شكستن شيشه دفتر مركزي شركت نفتي شل و ايجاد راه‌بندان دستگيرشده‌اند.
گروه قيام عليه انقراض به‌ عنوان برگزاركننده اصلي و رهبري اين تظاهرات سه درخواست اصلي دارد: از دولت مي‌خواهد كه درباره تغييرات آب و هوايي حقيقت را بگويد؛ سطح آلايندگي‌هاي ناشي از گاز سمي دي‌اكسيد كربن تا سال 2025 ميلادي به صفر برساند و يك گروه از شهروندان نيز بر اين فرآيند نظارت كند.
آنها مي‌گويند كه تا رسيدن به درخواست‌هاي خود دست از تظاهرات نداشته و هشدار داده‌اند اگر دولت درخواست آن‌ها را اجابت نكند، دامنه تظاهرات خود را گسترش خواهند داد.
صدها تن از معترضان ديشب وارد موزه تاريخ طبيعي لندن شده و به نشان اعتراض كف ساختمان دراز كشيدند. پليس پس از نيم ساعت موفق شد تا آن‌ها را از ساختمان موزه خارج كند.
'كرسيدا ديك' رئيس پليس لندن تظاهرات اخير را يك 'اخلال عذاب‌آور' خوانده و مي‌گويد: در طول 36 سال خدمت در اداره پليس، سابقه نداشته كه تنها در يك عمليات صدها تن بازداشت شوند. اين نشان مي‌دهد كه ما تا چه اندازه مصمم هستيم اما اين وضعيت روي توان ما تأثير گذاشته و براي بسياري از مردم لندن عذاب‌آور بوده است.
دولت انگليس تاكنون واكنشي به اين حركت اعتراضي نشان نداده و دورنمايي از پايان اين نافرماني مدني وجود ندارد.
اروپام ** هـ ن ** 1071