مشهد- ايرنا- عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت:موافقان و مخالفان گروه ويژه مالي موسوم به FATF نقشه راه ندارند بايد راهي بسازيم و براي اين ام مهم نياز به زمان داريم.

محمد باقر قاليباف شامگاه سه شنبه در نشست تخصصي FATA و مسائل و چالش هاي ژئوپليتيك ايران در دانشگاه فردوسي مشهد افزود: امروز 38 كشور و اتحاديه، عضو FATA هستند و بقيه كشورها در 9 گروه كاري بعنوان همكار در اين نهاد، سازماندهي شده اند و تعداد محدودي نيز نظير ايران كشورهاي غيرهمكار هستند.
وي اضافه كرد: FATA بر همه اين كشورها نظارت و كنترل مي كند و نظمي كاملا امنيتي، سياسي و اقتصادي را از راه دنبال كردن نقدينگي و پول بر آنها تحميل مي كند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: چه به FATA جواب مثبت وچه منفي بگوييم فشارها روي ايران بيشتر خواهد شد، بنابراين موضوع بله يا خير گفتن نيست و بايد دقيق تر به اين موضوع مهم پرداخت.
قاليباف افزود:چه كساني كه به اف اي تي اف نظر مثبت و چه ان افرادي نظر منفي دارند،هيچ يك نقشه راهي براي كشور ندارند. يعني كساني كه موافق پيوستن ايران به اين سازمان هستند اذعان مي كنند كه مي خواهند بهانه را از دست آمريكا بگيرند اما مطمئن نيستند كه مشكلات حل مي شود و كساني هم كه مخالفند مي گويند با ورود به FATA تمام اطلاعات كشور را در اختيار بيگانه و دشمنان مي گذاريم.
وي ادامه داد: بايد راهي بسازيم و براي اين مهم نيازمند زمان هستيم لذا گاهي تعليق بهترين تصميم است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: به طور مثال بايد بنيه اقتصادي كشور را با تكيه بر توان داخل تقويت كنيم، مقام معظم رهبري در يك دهه گذشته روي موضوع اقتصادي تاكيد كردند ولي به آن بي توجهي شده است.
قاليباف افزود: كشور در 12 سال گذشته سالي 110 ميليارد دلار درآمد داشته است ولي تراز اقتصاد كشور منفي بوده است لذا بايد ساختار اقتصادي اصلاح شود.
وي با بيان اين كه رهبري تصميم گيري در اين موضوع را به مجمع تشخيص مصلحت واگذار كرده اند، ادامه داد: در موضوع FATA همه ي سازمان و نهادهاي، اشخاص حقيقي و حقوي ذينفع شامل همه بانك ها، مردم، نهادهاي عمومي دولتي و غيردولتي، كارشناسان، دانشگاهيان بايد درگير شوند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: FATA نه اين قدر مشروع و قانونمند است كه نتوان با آن كاري كرد و نه آن قدر ضعيف است كه بخواهيم به آن بي توجه باشيم لذا هم دستگاه هاي اجرايي هم محيط هاي دانشگاهي بايد به اين موضوع مهم بپردازند.
قاليباف افزود: FATA ،گوشه و نشانه اي از پديده و نظم بزرگ جهاني است كه در 30 سال گذشته سازماندهي سياسي جديدي را رقم زده است و همه سطوح جغرافيايي را درنورديده است و امروز با تكيه بر ابزار نوين و با هدف گذاري جديد مسير خود را طي مي كند.
وي ادامه داد: FATA تحت عنوان پولشويي و در مبارزه با مواد مخدر شكل گرفت و هميشه محوريتش را آمريكاييان و اروپاييان در دست داشته اند و تا امروز به رهبري آمريكا و كمك انگليس اداره شده است.
قاليباف ادامه داد: اف اي تي اف يك معاهده بين المللي نيست بلكه يك نهاد غير دولتي (NGO ) و به ظاهر نهادي داوطلبانه است اما در واقع مجري تحريمهاي يك جانبه آمريكااست.
دانشيار جغرافياي سياسي دانشگاه تهران گفت: FATA داراي رفتاري دوگانه است و به همه بانك ها توصيه كرده با ايران كار نكنند و مهمترين ضمانت اجرايي آن ، اين است كه به مرجع صدور گواهي سلامت بانك ها تبديل شده است و سيستم حسابرسي مجزا دارد.
قاليباف افزود: بايد بپذيريم كه در نظم جهاني تغييراتي رخ داده است و ديگر با روش و نظم قرن بيستم نمي توان كارها را دنبال كرد يعني هدف ها، ابزار، روش ها، بازيگران و محيط استراتژيك تغيير كرده اند.
وي ادامه داد: امروز عصر قدرت هوشمند است و قدرتهاي جهان و آمريكا از طريق قدرت نرم به دنبال هويت سازي، اقناع سازي، هنجارسازي و قانونگذاري اند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: بين FATA و تحريم ها رابطه وجود دارد يعني هم در تحريم هاي يك جانبه آمريكا و هم در برجام، تعدادي از افراد و شركت ها در تحريم هستند و با توجه به اقدام اخير واشنگتن در تروريست خواندن سپاه هم اينك وقت بله گفتن به FATA نيست و ما بايد در اين نقطه بايستيم تا نقشه راه داشته باشيم.
قاليباف افزود: چندين سال بود كه بحث حضور بانوان در استاديوم ها مطرح بود اما تعيين تكليف نشد تا وقتي كه فيفا به اين موضوع ورود كرد و درباره موضوعي كه ما تعيين تكليف نكرديم،تعيين تكليف كرد.
وي ادامه داد: مذاكره، روشي از مبارزه است و در مذاكره با دشمن مي نشينيم حرف مي زنيم نه اين كه فكر كنيم پاي ميز مذاكره با كدخدا صحبت مي كنيم.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: جاي مبارزه وجود دارد ولي كار، با تعارض و تضاد در كشور پيش نمي رود.
دشمنان عليه ما متحد شده اند و با هم همكاري مي كنند لذا ما هم بايد با حمايت و همكاري با هم راه برون رفت كشور از مشكلات را هموار كنيم.
اين نشست يك روزه توسط انجمن ژئوپليتيك ايران شعبه خراسان رضوي و با همكاري انديشكده ژئوپليتيك فارابي بسيج اساتيد دانشگاه فردوسي مشهد در دانشكده ادبيات اين دانشگاه برگزار شد.
شبس**1922/7505 **1917