تهران - ایرنا - معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: با توجه به اینكه وظیفه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به عهده بنیاد شهید و نهادهای متولی است، این نهاد تلاش می كند تا كتاب های حوزه ایثار و شهادت الكترونیكی شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حسن كاویانی راد روز چهارشنبه در مراسم تبادل تفاهم نامه همكاری بین بنیاد شهید و نهاد كتابخانه های عمومی كشور افزود: تلاش برای تولید كتاب های الكترونیكی با موضوع ایثار و شهادت از جمله برنامه های بنیاد شهید است تا بتوانیم كتاب هایی الكترونیكی تولید و مابقی كتاب های موجود را نیز به سمت الكترونیكی كردن پیش ببریم.
وی گفت: همچنین سعی می شود مجموعه آثار تولیدی در زمینه ایثار و شهادت نیز به روز شود و حتی هیچ آثار یا تولیدی در این باره از قلم نیفتد.
كاویانی راد افزود: ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت باید مجموعه نظام آن را دنبال كنند، چون بنیاد شهید در ابعاد مختلف تلاش كرده است تا این مسئولیت را به سر منزل مقصود برساند كه معتقدیم یكی از بهترین وسایل برای ترویج، كتاب است. اكنون یك هزار و 690 عنوان كتاب حاصل عملكرد بنیادشهید است كه این عدد قابل توجه است.
وی اضافه كرد: با توسعه آگاهی و احساس مسئولیت شاهد هستیم كه دستگاه های مختلف توجه شان به ایثار و شهادت جلب شده است، امروز شاهدیم كه در حوزه های مختلف صدها عنوان كتاب و آثار مكتوب در حال تولید است. البته رسیدن به مردمی شدن فرهنگ ایثار و شهادت برای بهتر جلوه دادن این فرهنگ در جامعه گام بعدی است.
وی اشاره ای هم به تفاهم نامه كرد و گفت: اولین قدم ما تمركز زدایی مجموعه فعالیت های بنیادشهید در قالب واگذاری امكانات به نهاد كتابخانه است. به همین منظور ما خودمان را مكلف می كنیم از طریق مشاركت فعال، موضوع ترویج را در قالب رقابتی هدفمند و نظام مند به نتیجه برسانیم.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیادشهید گفت: انتظار داریم در كتابخانه های عمومی بخش ایثار و شهادت وجود داشته باشد تا مردم دسترسی بیشتر به كتاب ها داشته باشند، البته بنیادشهید غنی سازی منابع، به روز رسانی كتاب ها، حمایت و پرورش افراد فعال در حوزه ایثارگر، استعداد یابی نیروی ادبی از برنامه های در دست اقدام است.

*نهاد كتابخانه می تواند در مسیر ایثار و شهادت نقش داشته باشد
علیرضا مختارپور مدیر كل نهاد كتابخانه های عمومی كشور نیز در این مراسم گفت: نهاد كتابخانه می تواند در مسیر ایثار و شهادت نقش داشته باشد، امروز سلیقه مردم و جوانان برای كتاب و كتابخوانی با قبل متفاوت شده است و بازار عرضه متعدد و متكثر شده است، به همین دلیل، كثرت اشتغال، تقلیل گرایی در مخاطب به وجود آورده است.
وی افزود: سالانه 90 هزار جلد كتاب در كشور چاپ می شود و هزاران مورد در فضای مجازی نشر می یابد. اكنون حدود 6 هزار كتابدار در كشور فعالیت دارند. فضای مجازی یك حفره بزرگ را در جامعه جبران كرده است و آن این است كه همه دسترسی راحت به فضای مجازی دارند.

*استفاده از ظرفیت كتاب های تخصصی ایثار و شهادت
رحیم نریمانی مدیركل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز گفت: با توجه به اینكه اشتراك زیادی در حوزه كتاب در دو نهاد بنیادشهید و كتابخانه های عمومی وجود دارد، خلا چنین تفاهم نامه ای احساس می شد. با توجه به اینكه در بنیادشهید كتابخانه های زیادی وجود دارد و یك هزار و 100 عنوان كتاب تخصصی ایثار و شهادت در آنها موجود است، می توان از این ظرفیت ها به خوبی استفاده كرد.
مراسم تبادل تفاهم نامه همكاری بین حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حسن كاویانی راد معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران و علیرضا مختار پور مدیر كل نهاد كتابخانه های عمومی كشور امروز چهارشنبه در محل بنیاد شهید برگزار شد.
همچنین در این مراسم از سامانه شاهد الكترونیك به آدرس اینترنتی mag.navideshahed.com برای دسترسی بهتر مردم به مجلات شاهد كودك، نوجوان، جوان و یاران رونمایی شد.
اجتمام* ٧٢6٨*9105