لندن – ایرنا – معترضان به جنایت‌های رژیم آل سعود به‌ویژه اقدام اخیر این كشور برای اعدام 37 نفر از شهروندان عربستانی، در مقابل سفارت ریاض در لندن تجمع كرده و شعار مرگ بر آل سعود سر دادند.

به گزارش عصر چهارشنبه ایرنا، در این حركت اعتراضی تظاهركنندگان علاوه بر دست داشتن تصاویر اعدام‌شدگان كه گفته می‌شود عمدتاً شیعه بوده‌اند شعارنوشته‌هایی را حمل می كردند كه روی آن‌ها عبارت‌هایی همچون 'آدمكش‌ها را بایكوت كنید' و 'حمایت از عربستان به معنای حمایت از جنایت است' نوشته‌شده بود.
آن‌ها همچنین شعارهایی را از قبیل 'مرگ بر آل سعود'، 'مرگ بر بن سلمان'، 'دست از حمایت تسلیحاتی عربستان بردارید' سر داده و خواستار سرنگونی دستگاه حاكم در این كشور شدند.
در ادامه این حركت اعتراضی سخنرانان در اظهاراتی سكوت جوامع غربی در مقابل نقض گسترده حقوق بشر در عربستان را محكوم كرده و بر لزوم توقف حمایت از این رژیم جنایتكار تاكید كردند.
آن‌ها در سخنان خود مرگ را مجازات افرادی خواندند كه برای اجرای عدالت و آزادی در عربستان فعالیت می‌كنند. سخنرانان همچنین رژیم آل سعود را غده‌ای سرطانی توصیف كردند كه مروج اصلی تروریسم، خشونت و بی‌ثباتی در خاورمیانه است.
سعید شهابی مدیر اندیشكده 'خانه ابرار' در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفت: عربستان در حالی دست به اعدام 37 نفر از شهروندان این كشور زد كه با پشتوانه آمریكا و اسرائیل اطمینان داشت هیچ‌كس از آن‌ها انتقاد نخواهد كرد. اما من معتقدم كه خون شهدای عربستانی به‌ویژه شیخ نمر النمر پایمال نخواهد شد و روزی انتقام خواهد گرفت.
وی افزود: تاریخ نشان داده كه هیچ حكومت ستمكاری دوام نخواهد آورد و سرزمین عربستان هم از سلطه رژیم جنایتكار و طاغوتی آل سعود رها خواهد شد. شهابی درعین‌حال به دولت‌هایی كه از این رژیم حمایت می‌كنند هشدار داد كه باید روزی حساب پس دهند.
این فعال مدنی همچنین با اشاره به حادثه تروریستی اخیر در سریلانكا كه بیش از 290 كشته برجای گذاشت عنوان كرد كه سرمنشأ این خشونت‌ها از عربستان سرچشمه می‌گیرد كه باارزش‌های جهان امروز سازگار نیست.
شهابی افزود: من امیدوارم روزی وجدان‌ها در جهان بیدار شود و این رژیم جنایتكار را به چالش بكشد.چراكه ما اعتقادداریم خون شهدا روزی تاج‌وتخت طاغوت را پایین خواهد كشید.
علی الفائز فعال سیاسی و رئیس انجمن بحرینی‌های آزادیخواه ساكن لندن هم از سكوت مجامع و رسانه‌های غربی در برابر جنایت‌های رژیم سعودی انتقاد كرد. او در حاشیه تجمع اعتراضی امروز به خبرنگار ایرنا گفت: 37 نفر از مردم عربستان كشته شدند اما هیچ‌یك از رسانه‌های انگلیس این مساله را منعكس نكردند. البته جای تعجب نیست چون این خبر با اولویت‌های آن‌ها همسو نیست.
وی عربستان را مولد داعش خواند و اعدام‌های بدون محاكمه اخیر را با آنچه فرهنگ بربریت داعش خواند مطابق دانست.
این فعال سیاسی افزود: ما به‌خوبی می‌دانیم كه افراد اعدام‌شده معترضانی بودند كه به‌صورت مسالمت‌آمیز خواستار اجرای عدالت بودند. شماری از آن‌ها زیر سن قانونی بودند اما زندانی‌شده و گردنشان زده شد.
به گزارش ایرنا، وزارت كشور عربستان روز سه‌شنبه از اعدام 37 نفر از شهروندان این كشور با عنوان آنچه اتهام تروریستی و ارتباط با تروریسم خواند، خبر داده است.
اعدام‌های اخیر در شهرهای مكه، مدینه و ریاض و همچنین در استان عمدتاً سنی قصیم و در استان شرقیه محل سكونت اكثریت اقلیت شیعه این كشور، انجام‌شده است.
طبق گزارش سازمان عفو بین‌الملل، در سال 2018 در عربستان سعودی 149 نفر اعدام شدند. عربستان سعودی تنها كشور در جهان است كه احكام مرگ را با گردن زدن اجرا می‌كند.
فعالان شبكه‌های اجتماعی و كاربران اینترنتی عربستان سعودی می‌گویند 32 نفر از اعدام‌شدگان، از شیعیان منطقه قطیف و رجال دین و طلاب علوم دینی منطقه شرقیه هستند.
مردم شرق عربستان طی سال‌های اخیر بارها در اعتراض به اقدامات سركوبگرانه رژیم سعودی و كشتار ده‌ها معترض در شهرهای العوامیه و قطیف تظاهرات كرده‌اند، اما هر بار با سركوب شدیدتر نظامیان آل‌سعود مواجه شدند.
دولت سعودی هرساله شمار زیادی از مخالفان آل‌سعود را باهدف مقابله با آزادی بیان و به بهانه مبارزه با تروریسم به مجازات‌های سنگین و اعدام محكوم می‌كند. شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعیان عربستان یكی از برجسته‌ترین زندانیان سیاسی این كشور محسوب می‌شد كه در سال 1393 به اتهام انتقاد از آل‌سعود و اقدام علیه امنیت ملی این كشور اعدام شد.
در همین حال، فشار افكار عمومی درباره حمایت انگلیس از عربستان، پس از مرگ جمال خاشقچی روزنامه‌نگار سعودی كه در كنسولگری این كشور در تركیه به قتل رسید بالاگرفته است.
انگلیس از زمان آغاز جنگ یمن كه علاوه بر آمار بالای تلفات، ده‌ها هزار زخمی و ویرانی در این كشور مسلمان به‌جای گذاشته، مجوز فروش حدود پنج میلیارد پوند سلاح به عربستان سعودی را صادر كرده و در آموزش نیروهای سعودی نقش جدی داشته است.
این كشور همچنین دو سال قبل پیش‌نویس قرارداد فروش 48 جنگنده تایفون را در جریان سفر محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی به لندن امضاء كرده است.
تازه‌ترین نظرسنجی صورت گرفته از سوی كارزار علیه تجارت اسلحه نشان می‌دهد كه اكثر مردم انگلیس با همكاری تسلیحاتی كشورشان با ریاض مخالف هستند. بر اساس این نظرسنجی تنها 6 درصد مردم انگلیس حامی همكاری‌های تسلیحاتی لندن با ریاض بوده و مابقی یعنی 94 درصد به‌شدت با این همكاری مخالف‌ هستند.
رهبران احزاب سیاسی مخالف دولت انگلیس ماه گذشته در نامه‌ای به وزیر امور خارجه این كشور خواستار قطع همكاری‌های تسلیحاتی لندن با ریاض شدند.
در این نامه كه از سوی رهبران احزاب كارگر، لیبرال دمكرات، پلیدكمرو، حزب سبز و حزب ملی اسكاتلند به امضاء رسید، آمده است كه دولت انگلیس از تمام ابزاری كه در اختیار دارد برای واردكردن فشار بر دولت عربستان استفاده نكرده تا این كشور به قوانین ابتدایی حقوق بشر احترام بگذارد.
نویسندگان این نامه با اشاره به این مطلب كه آلمان، اسپانیا، دانمارك، كانادا، كنگره آمریكا، شورای حقوق بشر سازمان ملل و اتحادیه اروپا، همكاری‌های تسلیحاتی خود با ریاض را قطع كرده‌اند، می‌افزاید: دولت انگلیس به لحاظ اخلاقی شایسته سرزنش است كه سیاست خود را در این رابطه تغییر نداده و در عوض به‌صورت فعالانه با سایر كشورهای خارجی لابی می‌كند، تا همكاری‌های تسلیحاتی خود با ریاض را از سر گیرند.
در این نامه رفتار عربستان در یمن بی مسئولانه و وحشیانه خوانده و تأكید شده است كه همكاری‌های تسلیحاتی با عربستان تا انجام تحقیقات كامل درباره جنایات جنگی صورت گرفته بایستی تعلیق شود.
شبك**اروپام ** هـ ن **1708