بندرعباس- ايرنا- استاندار هرمزگان گفت: به منظور پيشگيري از بروز تخلف هاي احتمالي در ساخت و سازها و افزايش ايمني واحدهاي مسكوني، بايد نظارت ها بر اين بخش در استان كاملا دقيق و جدي باشد .

به گزارش ايرنا، فريدون همتي شامگاه چهارشنبه در نشست ستاد بازآفريني شهري هرمزگان اظهار داشت: علاوه بر نظارت سختگيرانه در ساخت و سازها، بايد از احداث ساختمان هاي مسكوني غيرمجاز در سطح استان و به ويژه شهر بندرعباس جلوگيري كرد.
وي با تاكيد بر تعيين تكليف واحدهاي مسكوني آسيب پذير، گفت: وجود ساختمان هاي مسكوني غيرمجاز جان مردم را به خطر مي اندازد و بايد روند جابجايي افراد از اين گونه مكان ها در اولويت قرار گيرد.
استاندار هرمزگان با تاكيد بر اينكه بر سر منافع مردم با هيچ كس معامله نخواهم كرد، گفت: منافع مردم بايد در اولويت كار مديران قرار گيرد و با مديراني كه اين اولويت مهم را رعايت نكنند، با قاطعيت و طبق قانون برخورد مي شود.
همتي اضافه كرد: مديران بايد با خلاقيت و نوآوري راه هاي استفاده از ظرفيت هاي راكد دولتي در مسير تكميل پروژه هاي نيمه تمام عام المنفعه را ارائه دهند و بتوانند با حداقل امكانات حداكثر بهره وري براي مردم را داشته باشند.
وي با اشاره به طرح مناسب سازي محله چاهستاني هاي بندرعباس، افزود: بايد اولويت در مناسب سازي بافت فرسوده اين محله، منازل مسكوني مردم و تعيين تكليف واحدهاي آسيب پذير باشد.
همتي بيان داشت: به منظور جابه جايي مردم از مناطق آسيب پذير و غيرقابل سكونت بافت فرسوده، 350 هكتار در شهر بندرعباس به عنوان بانك زمين در نظر گرفته شده و زمين هاي اين منطقه به اهالي محله چاهستاني ها كه در واحدهاي مسكوني غيرمجاز و فرسوده قرار دارند، واگذار خواهد شد.
وي تاكيد كرد: بايد با استفاده از ظرفيت بخش خصوصي، ساختمان هاي مقاوم و مناسب براي مردم در بافت هاي فرسوده، با حداقل هزينه و با پرداخت تسهيلات احداث شود.
استاندار هرمزگان پرهيز از تزريق اخبار نااميد كننده در جامعه را ضروري دانست و گفت: مردم در شرايط موجود نيازمند خبرهاي اميدبخش هستند و بايد از تزريق شبانه روزي خبرهاي بد و نااميد كننده در جامعه پرهيز كرد.
به گزارش ايرنا، از دهه هاي پيش به واسطه فقر و بيكاري، نبود امكانات اوليه همچون آب و برق، راه، نداشتن مهارت لازم؛ مهاجرت هاي بي رويه اي از روستاهاي دور و نزديك به بندرعباس مركز استان هرمزگان صورت گرفته و اين امر در حاشيه اين شهر منجر به ساخت بناهاي بي ضابطه و سست به شكل خيلي ابتدايي شده است.
در اين سال ها محله هاي مختلفي چون محله چاهستاني ها، آيت الله غفاري (شهناز قديم)، شهرك توحيد (شغو)، چه چهكور، كمربندي، دوهزار، اسلام آباد، حسين آباد و طلا بند در بندرعباس شكل گرفت كه هم اكنون به عنوان مناطق حاشيه نشيني و بافت فرسوده شناخته مي شوند.
ساكنان اين محله هاي شهر بندرعباس از داشتن زيرساخت هاي اوليه از جمله خيابان و كوچه هاي مناسب محروم بوده و تا اصلاحات هندسي و جانمايي صورت نگيرد، ايجاد امكانات شهري مانند فضاي سبز، فضاي آموزشي، ورزشي و فرهنگي نيز امكان پذيرنيست.
اجراي طرح بازآفريني شهري در هرمزگان به منظور نوسازي و بازسازي بافت هاي فرسوده از سال 96 بنا به دستور رئيس جمهوري و وزير راه و شهرسازي از شهر بندرعباس و محله چاهستاني ها آغاز شده است.
7198/6048