رشت - ايرنا - رئيس سازمان جهاد كشاورزي گيلان گفت: خسارت‌هاي آب‌گرفتگي خزانه هاي برنج استان در دست بررسي است و تا چند روز آينده اعلام مي شود.

علي در جاني روز پنجشنبه در گفت وگو با ايرنا اظهار داشت: بارش شديد باران طي روزهاي گذشته به برخي از خزانه‌هاي برنج در شاليزارهاي شهرستان ها از جمله تالش خسارت زده كه ميزان خسارت‌ در دست بررسي است.
وي ادامه داد: بارش باران موجب تغذيه آب‌بندان‌ها و آب هاي زيرزميني استان شده و در صورت شرايط جوي مناسب در ماه هاي آينده، امسال سال آبي خوبي را براي بخش كشاورزي به خصوص توليد برنج گيلان خواهيم داشت.
درجاني با اشاره به اينكه بيمه كردن شاليزارها مي‌تواند كمك موثري به برنجكاران در زمان بروز حوادث طبيعي باشد، تصريح‌ كرد: استقبال كشاورزان از بيمه شاليزارها نسبت به سال گذشته بهبود يافته اما هنوز كم است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي گفت: تاكنون بالغ بر 401 هزار هكتار از شاليزارهاي گيلان بيمه شده‌اند.
طبق تقويم زراعي اعلام شده از سوي جهاد كشاورزي گيلان، نشاء كاري از هفتم ارديبهشت ماه به بعد توصيه شده است.
گيلان 238 هزار هكتار زمين شاليزار و 300 هزار شاليكار دارد و بيشترين سطح زيركشت برنج در استان در شهرستان‌هاي رشت و صومعه سراست.
از مجموع اراضي شاليكاري گيلان، 180 هزار هكتار از طريق كانال هاي آبرساني از آب سد سفيدرود آبياري مي شوند و بقيه نيز از آب بندان ها و رودخانه هاي داخلي استان استفاده مي كنند.
براي انجام كشت برنج در گيلان ابتدا دو مرحله شخم (زمستانه و بهاره) از ابتداي دي ماه در زمين هاي شاليزاري تا اواخر فروردين ماه انجام مي شود. پس از انجام اين مرحله شخم، عمليات خزانه گيري از فروردين ماه آغاز مي شود و از پنجم تا هفتم ارديبهشت ماه به بعد نيز زمان انتقال نشاء برنج به زمين هاي آب تخت شده است. از اين مرحله تا نيمه دوم تيرماه نيز زمان داشت برنج است و از اين زمان تا نيمه شهريورماه ، كار برداشت محصول برنج انجام مي شود.
هر سال حدود 750 تا 850 هزار تن برنج سفيد در استان به دست مي آيد؛ ارقام هاشمي، علي كاظمي، صدري، حسني و ديلماني جزو رقم هاي كيفي و ارقام گوهر و سپيدرود جزو رقم هاي پرمحصول است كه در شاليزارهاي گيلان كشت مي شود. بيشترين رقم هاي كشت شده برنج در اين استان، رقم هاي كيفي هاشمي و علي كاظمي است كه افزون بر 85 درصد محصول برنج گيلان را شامل مي شود.
7296/2007