كاشان - ایرنا - وزیر جهاد كشاورزی گفت: این وزارتخانه هیچگونه محدودیتی در تغییر كاربری زمین های كشاورزی برای انجام فعالیت های مرتبط ندارد و مشكلات احتمالی موجود مربوط به استان ها و شهرستان ها است.

به گزارش ایرنا، محمود حجتی روز پنجشنبه در نشستی با فعالان بخش كشاورزی شهرستان كاشان افزود: وزارت جهاد كشاورزی هیچ محدودیتی در تغییر كاربری زمین های كشاورزی از جمله به طرح های پرورش گیاهان گلخانه ای یا دامپروری ندارد و كشاورزان باید مانند گذشته در كنار باغ یا زمین خود به سایر فعالیت های مرتبط بپردازند.
وی بیان كرد: آیین نامه و مستندات قانونی تغییر این نوع كاربری ها پیش تر به مركز استان ها و همچنین مدیران جهاد كشاورزی شهرستان ها ابلاغ شده و اگر همچنان مشكلی وجود داشته باشد، مربوط به خود استان یا شهرستان است.
وزیر جهاد كشاورزی در ادامه نیز تولید گیاهان دارویی و گلخانه ای را جزو طرح های اقتصادی مهمی دانست كه باید مورد حمایت قرار بگیرد.
وی تصریح كرد: برای واگذاری زمین جهت تولید گیاهان دارویی و گلخانه ای هیچ محدودیتی وجود ندارد و حتی برای گسترش آن تسهیلات ارزان قمیت نیز در اختیار تولیدكنندگان قرار خواهد گرفت.
بخش كشاورزی با تولید 25 نوع محصول اصلی و به دلیل تامین 85 درصد نیازهای غذایی و 90 درصد مواد اولیه صنایع تبدیلی و دارای بودن 25 درصد سهم صادرات غیرنفتی، نقش تعیین كننده ای در اقتصاد كشور دارد.
حجتی در ادامه با اشاره به قانوان تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی عنوان كرد: برداشت از سفره های آبی مبنا و شاخصی دارد كه وزارت نیرو باید بر اساس آن و چاه های مشاهده ای، سطح ایستایی آب را كنترل كند، چون این آب برای نسل های آینده نیز می باشد.
وی، ملاك وزارت جهاد كشاورزی برای برداشت آب را كنتورهای حجمی دارای مجوز دانست و اضافه كرد: كنتورهای ساعتی و انرژی قابل قبول نیست و كشاورز می تواند از سهمیه آب خود هر زمان كه بخواهد، استفاده كند.
وزیر جهاد كشاورزی با اشاره به كمبود آب در منطقه كاشان تاكید كرد: این منطقه سازگاری با گیاهان دارویی و گلخانه ای داشته و كشاورزان نیز باید به سمت تولید این گونه گیاهان بروند.
بر اساس آمارهای وزارت نیرو، نزدیك به 90 درصد آب مصرفی در كشور مربوط به بخش كشاورزی است، در حالی كه میانگین مصرف جهانی 70 درصد می باشد.
وی همچنین به وجود 550 نفر تولید كننده ماهیان زینتی در كاشان اشاره كرد و گفت: ساخته نشدن شهرك ماهیان زینتی در این شهرستان مایه تاسف است و نباید موضوع راه اندازی این مجموعه با مشكلات زیرساخت های شهرك های صنعتی گره زده می شد.
حجتی از تولیدكنندگان نیز خواست تا زمان را از دست نداده و تا زمان پیگیری امور مربوط به راه اندازی شهرك صنعتی، با دریافت تسهیلات نسبت به ساخت سالن و كارگاه های تولید ماهیان زینتی در منطقه اقدام كنند.
وی همچنین در حاشیه این دیدار در جمع خبرنگاران با اشاره به بارش های رگباری فرودین ماه در 25 استان بیان كرد: بارندگی های شدید گرچه زیان هایی را به كشور وارد كرد اما دارای نعمت ها و بركت های زیادی نیز برای كشاورزان، محیط زیست، تقویت سفره های زیرزمینی، تالاب ها و كشت دیم در سال آبی 97-98 بود.
وزیر جهاد كشاورزی با اشاره به مصوبه های دولت برای جبران خسارت های سیل به بخش كشاورزی كشور افزود: دولت می كوشد بخشی از این زیان ها را به صورت مستقیم با پرداخت كمك های بلاعوض و تسهیلات بانكی جبران كند.
وی یادآور شد: چگونگی پرداخت این كمك ها به مدیران جهاد كشاورزی در استان های سیل زده ابلاغ شده و منابع آنها نیز برای پرداخت به آسیب دیدگان در اختیار ستاد مدیریت بحران استان قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایرنا، در ادامه این دیدار كه به میزبانی سالن اجتماعات المهدی (عج) در منطقه راوند كاشان برگزار شد، چند نفر از كشاورزان، تولیدكنندگان دام و ماهیان زینتی منطقه مشكلات خود را بیان كردند.
وزیر جهاد كشاورزی در سفر چند ساعته خود به كاشان از مجمتع پرورش ماهیان زینتی راوند و باغ گیاه شناسی دیدن كرد.
6 هزار و 300 هكتار زمین زراعی و 9 هزار هكتار باغ و گلخانه در كاشان وجود دارد و بیش از 10 هزار خانوار در بخش كشاورزی این شهرستان فعالیت دارند.
شهرستان كاشان با جمعیت افزون بر 365 هزار نفر در فاصله نزدیك به 200 كیلومتری شمال اصفهان واقع است.
6136/8123