لندن- ایرنا- فعالان محیط زیست كه با برگزاری تجمعات اعتراضی در چندین نقطه از پایتخت انگلیس اختلال گسترده‌ای ایجاد كرده و میلیون‌ها پوند به اقتصاد این كشور خسارت زده‌اند، در یازدهمین روز از آغاز این جنبش، موج تازه ای را در شرق لندن به راه انداختند.

به گزارش ایرنا، روز پنجشنبه در این حركت اعتراضی هفت معترض با گرفتن دست یكدیگر، خود را به ساختمان بورس لندن چسبانده و فعالیت این مركز بزرگ تجاری را مختل كردند. هم‌زمان پنج معترض از قطاری در شهر لندن بالا رفته و شعارنوشته 'ادامه زندگی سابق = مرگ' و 'مردم را زندانی نكنید' را در دست گرفتند. یكی دیگر از معترضان نیز خود را با چسب به قطار چسباند و مانع حركت آن شد.
گروه «قیام علیه انقراض» كه رهبری معترضان را بر عهده دارد، هشدار داده كه امروز اخلال‌گری‌های مشابهی را در حوزه مراكز تجاری لندن صورت خواهد داد. شرق لندن، مركز بسیاری از شركت‌های تجاری، بانك‌ها، مراكز و مؤسسات مالی است.
هزاران نفر از فعالان محیط ‌زیست از دوشنبه هفته گذشته چند نقطه پرتردد پایتخت انگلیس ازجمله مقابل پارلمان را قرق كرده و دورنمایی از پایان این حركت اعتراضی وجود ندارد.
پلیس لندن با 200 نیروی كمكی از پاسگاه‌های شهرهای اطراف لندن، در تلاش است تظاهرات را به یك نقطه محدود و از گسترش بی‌نظمی در شهر جلوگیری كند اما تاكنون موفق نبوده است.
برخی تصاویر منتشر شده در رسانه‌ها نشان می‌دهد كه مأموران پلیس، دست و پای معترضان را گرفته و با خشونت به داخل خودروهای ون می‌كشانند. در همین حال، برخی گزارش‌ها از احتمال ورود ارتش برای پایان دادن زوری به تظاهرات فعالان محیط ‌زیست حكایت دارد.
بر اساس آخرین اعلام پلیس تاكنون بیش از یكهزار و 64 فعال محیط‌ زیست بازداشت‌ شده و 64 نفر محاكمه شده‌اند
«كرسیدا دیك» رییس پلیس لندن تظاهرات فعالان محیط ‌زیست را یك 'اخلال عذاب‌آور' خوانده و می‌گوید: در طول 36 سال خدمت در اداره پلیس، سابقه نداشته كه تنها در یك عملیات صدها نفر بازداشت شوند. 'این نشان می‌دهد كه ما تا چه اندازه مصمم هستیم اما این وضع روی توان ما تأثیر گذاشته و برای بسیاری از مردم لندن عذاب‌آور بوده است'.
گروه قیام علیه انقراض سه درخواست اصلی دارد: از دولت می‌خواهد كه درباره تغییرات آب و هوایی حقیقت را بگوید؛ سطح آلایندگی‌های ناشی از گاز سمی دی‌اكسید كربن تا سال 2025 میلادی به صفر برساند و یك گروه از شهروندان نیز بر این فرآیند نظارت كند.
كلیر پری معاون وزیر تجارت، انرژی و صنایع انگلیس دیروز (چهارشنبه) در اظهاراتی در پارلمان درباره سابقه اقدامات دولت لندن برای كاهش گازهای سمی توضیحاتی را ارائه داد.
وی اعلام كرده كه این كشور از سال 1990 انتشار گازهای گلخانه‌ای را تا 44 درصد كاهش داده و در تلاش است تا در 10 سال آینده خودروهای دیزلی را از خیابان‌های پایتخت حذف كند.
با این‌ حال، معترضان این میزان از اقدامات صورت گرفته را كافی نمی‌داند و می‌گویند تا رسیدن به درخواست‌های خود دست از تظاهرات بر نخواهند داشت.
شبس**اروپام**هـ ن**1613