مراغه - ایرنا - رئیس سازمان پدافند غیرعامل كشور با تاكید بر لزوم توجه به توانمندی های داخلی در زمینه دفاع سایبری گفت: ملی و بومی سازی زیرساخت های سایبری راهبرد اساسی برای مقابله با تهدیدات است.

به گزارش ایرنا، سردار غلامرضا جلالی روز پنجشنبه در دومین كنفرانس ملی پدافند سایبری در دانشگاه آزاد اسلامی مراغه افزود: برای پیشگیری از آسیب های ناشی از تهدیدهای سایبری، نیازمند راهبردهای علمی و تخصصی در زمینه توسعه زیرساخت ها هستیم.
وی ادامه داد: برای بومی سازی زیرساخت های پدافند سایبری باید به دنبال راهكارهای علمی و دانش بنیان بود از این رو قراردادهای همكاری علمی و پژوهشی با دانشگاه های كشور بسته شده و یا در حال انجام است.
وی اضافه كرد: تركیب فضای سایبری با فناوری های روز، ضرورت كار علمی و پژوهشی را بیش از پیش كرده و باید در این زمینه توجه بیشتری شود.
جلالی با بیان اینكه شبكه های اجتماعی از ضرورت های كنونی جامعه هستند گفت: با وجود نیاز به این شبكه ها، باید شبكه ای در داخل كشور با زیرساخت های داخلی ایجاد شود تا در برابر تهدیدات خارجی مصون باشیم.
وی افزود: با توجه به رشد شبكه های اجتماعی، نیازمند نظارت بیشتری هستیم در غیر این صورت، این فضا و شبكه ها از كنترل خارج خواهد شد.
جلالی ادامه داد: مقابله و پیشگیری از تهدیدها در فضای مجازی و سایبری نیازمند عزم جدی تمامی دستگاه ها و كار علمی و تحقیقاتی مدون است.
عضو خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه نیز در این همایش علمی گفت: فناوری اطلاعات با توجه به پیشرفت های كنونی كه منجر به ایجاد كنترل بر بخش های تولیدی، اقتصادی و حمل و نقل شده؛ نیازمند توجه و نظارت بیشتر علمی و تخصصی است.
آیت الله محمدتقی پورمحمدی افزود: به بركت انقلاب اسلامی، جوانان برومند این آب و خاك و دانشمندان توانای كشورمان باید به جایی برسند كه علاوه بر دفاع در زمینه سایبری، قدرت تهاجمی و پاسخگویی به تهدیدات را نیز داشته باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه نیز با تاكید بر لزوم استفاده از ظرفیت های علمی دانشگاه ها در زمینه پدافند سایبری گفت: دانشگاه ها می توانند با پرورش نیروهای متخصص و توانمند علمی، آگاه سازی و علمی سازی مباحث در این زمینه نقش مهمی ایفا كنند.
محمدرضا ولیلو افزود: با بهره گیری از توان علمی و پژوهشی، اجازه نخواهیم داد دستاوردهای بزرگ علمی و اقتصادی كشور مورد هجمه های سایبری و تهدیدات خارجی قرار گیرد.
دبیر علمی این كنفرانس نیز با اشاره به ضرورت های برگزاری این رویداد علمی و پژوهشی گفت: این كنفرانس با همكاری دانشگاه آزاد اسلامی مراغه و انجمن علمی پدافند غیرعامل شمالغرب كشور در حال برگزاریست.
بابك پورقهرمانی افزود: در این كنفرانس علمی، 215 مقاله به دبیرخانه ارائه شده كه توسط 50 داور علمی از سراسر كشور مورد بررسی قرار گرفته و از این میان 157 مقاله پذیرش شده كه برخی از آنها به صورت سخنرانی و بقیه نیز به صورت مقاله و پوستر در این كنفرانس ارائه می شود.
وی اضافه كرد: در كنار این كنفرانس، كارگاه بررسی چالش ارزهای دیجیتال و تهدیدات سایبری در دانشگاه آزاد اسلامی مراغه در حال برگزاری است.
به گزارش ایرنا، دومین كنفرانس ملی پدافند سایبری به مدت یك روز به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی مراغه در حال برگزاری است.
شهرستان مراغه با حدود 263 هزار نفر جمعیت در 127 كیلومتری تبریز، مركز آذربایجان شرقی واقع است.
518/3077/7487