كرمان - ایرنا - هنرمند و نقاش آلمانی با اشاره به تاثیر پذیری از حافظ گفت: مطالعه اشعار این شاعر بزرگ روح و احساس انسان را از تعلقات دنیای مادی آزاد می كند و به پیشرفت های زیادی می رساند.

به گزارش ایرنا ،گونتر اوكر روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت نمایشگاه نقاشی كرنش به حافظ در كرمان افزود: اشعار حافظ ریشه دار و همین ریشه ها در خلق آثار مختلف تاثیر گذار هستند و ارتباط با اشعار حافظ سبكی روح را در من پدید می آورد.
وی با بیان اینكه از سن 20 سالگی با اشعار حافظ آشنا شده است تصریح كرد: شعرهای این شاعر در روح من نفوذ كرد و موجب خلق آثار هنری من شد و ریشه دار بودن شعر حافظ در آثار من تاثیر گذار بوده است.
این هنرمند و نقاش آلمانی اظهار داشت: در زمانی كه با اشعار حافظ آشنا شدم جنگ موجب فروریختن همه چیز و هنر شده بود و احساس كردم سیستم و حالت هنری خودم را عوض كنم و بیشتر به سمت شعر و احساس حركت كنم.
وی ادامه داد: من فكر می كنم شعر موجب آزادی روح و ارتباط با شعر احساس سبكی و آزادی را در انسان بوجود می آورد.
اوكر با اشاره به اینكه حافظ یك استاد بزرگ است تاكید كرد: آشنایی با اشعار این شاعر درون من كشفیاتی پدید آورد و باعث شد با افكار آزادتری ارتباط برقرار كنم و دنیای بهتری را پیدا كنم.
وی تصریح كرد: اشعار حافظ چنان قدرتی دارند كه برای وجود روح و ماندن در این كره خاكی لازم است و حس خودشناسی و ارتباط با خود را ایجاد می كند.
هنرمند و نقاش آلمانی بیان كرد: در آلمان كسانی كه اهل ادبیات هستند حافظ را می شناسند و این شاعر موجب شد تمدن آلمان پیشرفت كند.
وی افزود: احساس می كنم حافظ از دنیای ما چند قدم جلوتر بوده و علاقه مندی اشخاص به اشعار این شاعر روح را بازتر می كند.
اوكر با اشاره به برگزاری نمایشگاه كرنش حافظ تاكید كرد: این نمایشگاه نشان می دهد كه قدرت هنرمند در تاثیر پذیری از او تا چه حد است.
وی تاكید كرد: حافظ یك هنرمند بسیار بزرگ است كه توانسته با ادبیات ارتباط برقر كند كه شاید در گنجایش افكار ما نباشد.
هنرمند و نقاش آلمانی تصریح كرد: اگر بخواهیم حافظ را بشناسیم اشعارش انسان را به حدی می رساند كه از مسائل روزمره جدا می شود و نشاط در او بوجود می آید.
پنجم اردیبهشت ماه جاری موزه هنرهای معاصر صنعتی كرمان میزبان «گونتر اوكر» هنرمند معاصر آلمانی و تیم همراهش بمنظور نمایشگاه «كرنش به حافظ» است.
«گونتر اوكر» متولد 1930 در آلمان است كه سال 1960 با تشكیل گروه صفر جنبش هنر معاصر رقم می زند و موجب شكل گرفتن خاص هنر معاصر اروپا می شود.
نخستین نمایشگاه «گونتر اوكر» در ایران در جوار مرقد حافظ با عنوان «كرنش به حافظ» برگزار می شود و بعد از آن نمایشگاه تصمیم می گیرد تور ملی آثار را در ایران داشته باشد و تاكنون شهرهای شیراز، كرمان، تهران، كیش و مشهد برای برگزاری این نمایشگاه در نظر گرفته شده است.
80 اثر از هنرمند آلمانی از پنجم اردیبهشت تا سوم تیرماه در موزه هنرهای معاصر صنعتی كرمان به نمایش گذاشته می شود.
موزه هنرهای معاصر صنعتی كرمان در خیابان شریعتی چهار راه طهماسب آباد واقع شده است.
7437/ 5054