پكن- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین «منافع مشترك مبتنی بر برد - برد» را مهمترین ویژگی پیشنهاد 'كمربند - راه' خواند و گفت: این پیشنهاد به طور موثر به ایجاد تاسیسات زیربنایی و رشد اقتصادی كشورهای مسیر كمك كرده است.

به گزارش ایرنا 'محمد كشاورز زاده' روز جمعه به مناسب گشایش دومین اجلاس بین المللی 'كمربند - راه' در پكن در گفت و گو با رادیو بین المللی چین در پكن افزود: برگزاری دومین مجمع همكاری كمربند و جاده نشانگر تفاهم مشترك و اطمینان كشورهای شركت كننده برای كمك به همكاری با منافع مشترك است.
وی گفت: به نظر من پیشنهاد كمربند و جاده كه در سال 2013 توسط 'شی جین پینگ' رییس جمهوری مطرح شد با اقبال خوبی رو به رو شده و زمینه لازم را برای توسعه روابط چین با كشورهای منطقه فراهم كرده است كه نمونه بارز آن را در برگزاری اجلاس دومین مجمع كمربند و راه می بینیم كه تعداد زیادی از كشورهای مختلف در این مجمع شركت خواهند كرد.
در 5 سال گذشته پس از مطرح شدن پیشنهاد كمربند و جاده، چین با بیش از 150 كشور و سازمان بین المللی بیشتر از 170 سند همكاری برای ایجاد مشترك كمربند و جاده به امضا رسانده است.
سفیر ایران در چین یكی دیگر از مهمترین مشخصات پروژه 'كمربند - راه' را تكیه آن بر اهداف برد - برد آن دانست و گفت: 'كمربند - راه' به دنبال برد - باخت نیست چین با توسعه زیرساخت كشورهای دیگر و افزایش رشد اقتصادی، می خواهد این پروژه را پیش ببرد كه این اقبال خوبی را برای كشورهای منطقه نشان می دهد.
كشاورز زاده تصریح كرد: كشورهای آسیایی به ویژه غرب آسیا، كشورهایی هستند كه نیاز به توسعه زیرساخت ها دارند و چین این توانمندی را دارد و به نظر می رسد كه با توجه به این كه چین دارای سابقه طولانی در ارتباط با كشورها است و از قدیم در زمان جاده ابریشم با كشورهای مسیر دارای روابط خوبی بوده با اقبال خوبی رو به رو شده است.
او گفت كه ایران، شرق و غرب را به یكدیگر متصل می كند و می تواند در اجرای پیشنهاد كمربند و جاده نقش مثبتی ایفا كند.
وی افزود: ایران به عنوان یكی از كشورهای مهم منطقه غرب آسیا و دسترسی اش به دریاهای آزاد و این كه بخشی از پروژه كمربند و جاده دریایی هم هست، می تواند زمینه بسیار خوبی برای توسعه روابط منطقه با چین باشد از طرف دیگر ایران با توجه به اینكه دارای منابع عظیم انرژی است و برای اجرای این طرح، انرژی یكی از مهم ترین فاكتورهای پیشرفت است، ایران و چین در این زمینه می توانند همكاری های خوبی داشته باشند.
وی همچنین گفت: ایران و چین به دلیل اینكه هر دو از كشورهای مهم و با سابقه دیرینه هستند، می توانند همكاری هایشان را در بخش های انرژی و زیرساخت و همین طور در ارتباطات زمینی، دریایی و هوایی فراهم كنند با توجه به امكاناتی كه ایران دارد خصوصا به دلیل جمعیت جوان و متخصصش برای اجرای پروژه كمربند و جاده هم می تواند موثر باشد.
سفیر ایران در چین با تاكید بر اینكه پیشنهاد كمربند و جاده با بسیاری از كشورها در ارتباط است و كشورها با تاریخ و تمدن های مختلف تنها با مد نظر قرار دادن پیش شرط احترام متقابل می توانند همكاری كنند و همكاری برابر یكی از ویژگی‌های مهم پیشنهاد كمربند و جاده است، ادامه داد: مسیر قدیمی جاده ابریشم كه بین ایران و چین بوده، زمینه ارتباط مردمی را فراهم كرده است و آن طور كه 'شی جین پینگ' درباره ارتباط مردم با مردم مطرح كرده است، به نظر می رسد كه زمینه را برای موفقیت این طرح فراهم می كند.
وی ادامه داد: مردم ایران نسبت به مردم چین احترام خاصی قائلند و چین دارای سابقه خوبی در بین مردم ایران است چین به عنوان یك كشور قدرتمند در منطقه كه توانسته در سال های اخیر پیشرفت های بسیار خوبی را كسب كند، هیچ وقت سابقه استعماری نداشته، ولی اكثر كشورهایی كه اكنون قدرتمند هستند، سابقه استعماری دارند.
كشاورز زاده ادامه داد: كشورهای غربی با استعمار كشورهای آفریقایی، آمریكای لاتین و حتی آسیایی توانسته اند ثروت اندوزی كنند ولی مردم چین این گونه نبوده اند مردم چین با تلاش خودشان توانسته اند كشور خود را به پیشرفت برسانند و این الگویی برای كشورهای آسیایی است كه بتوانند روابطشان را با چین گسترش دهند.
كشاورز زاده با اشاره به اتهامات برخی كشورها درباره پیشنهاد كمربند و جاده گفت: این اتهامات دارای اهداف ویژه سیاسی و اقتصادی است و با منافع مشترك و انتظارات مشترك كشورهای این منطقه مغایر است.
وی توضیح داد: كشورهایی كه این اتهامات را به چین وارد كرده اند، كشورهای خارج از منطقه، مخصوصا آمریكا و برخی از كشورهای غربی هستند كه سابقه خوبی در آسیا ندارند به نظر می رسد آن ها نگران این هستند با پیشرفت هایی كه در منطقه صورت خواهد گرفت مردم این كشورها دیگر نیازی به آن ها نداشته باشند، به همین دلیل این تبلیغات منفی را انجام می دهند.
او گفت: اهدافی كه این كشورها با طرح چنین اتهاماتی دنبال می كنند اهدافی صلح طلبانه نیست و با اغراض خاص سیاسی و اقتصادی صورت می گیرد و مطمئنا مردم منطقه كاملا آن را درك می كنند.
**آساق**1904**