تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۲

تهران - ايرنا- مديرعامل موسسه‌ خانه كتاب و سخنگوي سي و دومين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران بر لزوم آسيب‌شناسي جوايز حوزه‌ كتاب تاكيد كرد و گفت: اين امر سبب پرهيز از ارائه‌ كارهاي تكراري مي شود.

به گزارش روز جمعه گروه فرهنگي ايرنا از موسسه خانه كتاب، نيكنام حسيني پور در نشست «كتاب‌شناسي توصيفي آثار منتخب جشنواره‌هاي كتاب ايران در سال 97» از جمع‌آوري آثار منتخب جشنواره‌هاي كتاب ايران توسط اين موسسه خبر داد و افزود: اميدوارم اين كار مورد توجه اهالي كتاب و بخصوص اهالي رسانه قرار گيرد چراكه اصحاب رسانه بايد اين كتاب‌ و جشنواره‌ها را نقد محتوايي كرده و به بررسي آن‌ها بپردازند.
وي گفت: بيش از 25 جشنواره در ايران برگزار مي‌شود و با توجه به حجم توليدات كتاب كشور، رصد كتاب‌ها و كيفيت‌سازي آن‌ها دشوار شده و اين امر مسئوليتي را بر دوش جشنواره‌ها گذاشته ‎است. در سال‌هاي گذشته بحث كتاب‌شناسي، بحث مهم و تاثيرگذاري بود كه توسط مولفان و يا ناشران پيگيري مي‌شد.
وي ادامه داد: تمامي كتاب‌ها در جشنواره‌ها بررسي كيفيتي مي‌شوند و پس از انتخاب و برگزيده‌شدن توسط سازمان‌ها و نهادهاي دولتي حمايت مي‌شوند و از امتيازهايي چون ترجمه‌ آثار و اهداي بورسيه بهره مند مي شوند. اين اقدامات بايد صورت گيرد تا ما بتوانيم فرهنگ ايران را در ديگر قالب‌ها به كشورهاي ديگر صادر كنيم.
وي با بيان اينكه خانه كتاب در سال گذشته آثار منتخب جشنواره‌هاي كتاب ايران را جمع‌آوري كرد افزود: اميدوارم اين كار مورد توجه اهالي كتاب و بخصوص اهالي رسانه قرار گيرد چرا كه اصحاب رسانه بايد اين كتاب‌ و جشنواره‌ها را نقد محتوايي و بررسي كنند.
حسيني‌پور با اشاره به جمع‌آوري جوايز آثار برگزيده‌ كتاب ايران در خارج از مرزهاي ايران خاطرنشان كرد: شايد براي سال آينده جوايز آثار برگزيده‌ كتاب ايران در خارج از مرزهاي ايران نيز جمع‌آوري شود. البته در بخش معاونت فرهنگي و پژوهشي، پژوهش‌هايي صورت گرفته و اميدواريم به نتايج خوبي برسيم.
مديرعامل خانه كتاب همچنين ادامه داد: در اين دوره از جمع‌آوري كتاب آثار برگزيده‌ 35 جايزه در دوره‌هاي مختلف در بخش‌هايي همچون كودك و نوجوان، علوم انساني، جوايز ادبي و جوايز دوره‌ خصوصي بررسي شده‌است.
حسيني‌پور درخصوص آسيب‌شناسي جوايز حوزه‌ كتاب تاكيد كرد: اهداي جايزه در حوزه‌ كتاب، بايد آسيب‌شناسي شده تا از ارائه‌ كارهاي تكراري پرهيز شود.
وي همچنين يادآور شد: يكي از سياست‌هاي مهم ما، توجه به استان‌ها بود و ما سعي كرديم در برگزاري جشنواره‌ها، معيارهاي داوري، توليد، توزيع و نشر كتاب در استان‌ها به‌خوبي عمل كنيم و به گفته‌ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كه گفته‌اند؛ ايران فقط تهران نيست، عمل كرده‌باشيم.
مديرعامل موسسه خانه كتاب در پايان گفت: در طي اين سال‌ها كه جايزه‌ كتاب سال برگزار شده، ضرورت ايجاد مي‌كند كه ما باشگاهي براي برندگان جوايز داشته باشيم و تا برندگان جوايز كتاب سال از مزيت‌هاي بنياد ملي نخبگان بهره مند شوند.
سيدسعيد ميرمحمدصادق، پژوهشگر و معاون فرهنگي موسسه خانه كتاب نيز در اين برنامه گفت: يكي از فعاليت‌هاي مهم خانه كتاب، توليد كتاب‌هاي مرجع است تا مراجع كتاب‌شناسي اهالي كتاب و برنامه‌ريزان فرهنگي باشد. در حوزه‌ تاريخ فرهنگي نيز اين كتاب مي‌تواند مرجع خوبي باشد چراكه عملكردهاي 10 ساله را بررسي مي كند.
وي افزود: نياز به اين كتاب بسيار مبرم بود چراكه تنوع موضوعي بسياري در بخش‌هاي ملي، منطقه‌اي و خصوصي دارد و به نوعي مي‌تواند نقاط ضعف و قوت جوايز و جشنواره‌ها را بيان كند. البته براي سال آينده بايد بتوانيم برنامه‌ريزي و آينده‌نگري‌هايي را انجام بدهيم و رده‌ سني برندگان را در كتاب به‌درستي مشخص كنيم.
سي و دومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران با شعار «خواندن توانستن است» از 4 تا 14 ارديبهشت ماه در مصلي امام خميني (ره) برگزار مي‌شود.
فراهنگ**۳۰۰۹**۱۳۵۵ ** 9053