مشهد- ايرنا- تفاهمنامه تعيين معين اقتصادي با هدف اجراي برنامه توسعه شهرستان سيلزده 'آق قلا' در استان گلستان روز شنبه طي مراسمي با حضور معاون رئيس جمهوري در امور زنان و خانواده و استاندار خراسان رضوي در مشهد به امضا رسيد.

بر اساس اين تفاهمنامه 'شوراي مشاركتهاي زنان مجمع خيران سلامت خراسان رضوي' به عنوان معين اقتصادي شهرستان آق قلا تعيين شد.
شهرستان 133هزار نفري آق ‌قلا در شمال استان گلستان و در كنار رودخانه گرگانرود، شامل دو بخش مركزي و وشمگير، پنج دهستان و ۷6 روستا فروردين ماه گذشته بخاطر وقوع سيل دچار خساراتي گسترده شد كه همچنان درگير آن است.
استاندار خراسان رضوي در اين نشست گفت: از آنجا كه خراسان رضوي به عنوان معين اقتصادي استان سيلزده گلستان و شهرستان آق قلا تعيين شده طبق اين تفاهمنامه در راستاي عمل به ماده 101 برنامه ششم توسعه، شوراي مشاركتهاي زنان مجمع خيران سلامت خراسان رضوي به عنوان معين اقتصادي آن شهرستان تعيين شده است.
عليرضا رزم حسيني افزود: طرح مثلث توسعه اقتصادي كه هم اكنون در خراسان رضوي در حال اجرا است در پي الگوي موفقي كه در استان كرمان با محوريت روستاي 'قلعه گنج' اجرا شد عملياتي شده است.
وي ادامه داد: با محوريت قرار گرفتن يكي از شركتهاي توسعه گراي بخش خصوصي، كمك گرفتن از سرمايه هاي مردم در قالب صندوق كارگشايي خرد و ارائه آموزش به مردم آن منطقه ثروتهاي بالقوه در قلعه گنج به فعليت رسيد، شاخصهاي امنيتي منطقه 70 درصد افزايش يافت و ميزان بيكاري از 27.6 درصد به شش درصد رسيد.
استاندار خراسان رضوي گفت: دولتها فقط قادر هستند زيربناها و زيرساختها را در منطقه ايجاد كنند لذا اين شركتهاي توسعه گرا هستند كه مسئوليتهاي اجتماعي خود را شناخته و براي توسعه هر منطقه تلاش مي كنند.
وي افزود: در صورتي كه يك مدير يا يك شركت توانمند مسئوليت توسعه منطقه را برعهده گيرد و مردم را در جهت بهره گيري از ثروتهاي آن منطقه و سرمايه هاي خودشان آموزش دهد همه شاخصهاي توسعه ارتقا مي يابند.
رزم حسيني ادامه داد: دولت ديوانسالار در جهان سوم قادر نيست به تنهايي مناطق را توسعه دهد چنانكه از ابتداي انقلاب اسلامي تاكنون زيرساختهايي نظير آب، برق و تلفن به دورترين مناطق و روستاهاي كشور گسترش يافته اما مردم رها شده اند و همين باعث شد كه روستاييان از فقر به حاشيه شهرها پناه آورند.
وي گفت: براي ساختن كشور به توانمندسازي شركتهاي توسعه گرا نياز است تا آنها با كمك مردم مناطق را بسازند چون هم اينك بخش قابل توجهي از نقدينگي كشور در دست شركتهاي توسعه گرا قرار دارد كه مي توانند با بهره گيري مناسب آن نقاط مختلف كشور را بسازند.
استاندار خراسان رضوي افزود: آستان قدس رضوي يكي از شركتهاي توسعه گرا است كه مسئوليتش فقط محدود به اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) نيست بلكه كل كشور ايران حرم رضوي است و بطور قطع حاشيه يك و نيم ميليون نفري مشهد زيبنده شهر امام رضا (ع) نيست.
وي همچنين بر توجه دولت به توانمندسازي بانوان تاكيد و بيان كرد: از سال 1395 تاكنون كه دولت آقاي روحاني مسئوليت اداره كشور را برعهده گرفته بيشترين ميزان مشاركت اقتصادي زنان طي 60 سال اخير در كشور رخ داده است. توانمندسازي زنان به ويژه در روستاها يكي از اولويتهاي دولت است و در اين راستا خراسان رضوي كه به عنوان معين اقتصادي استان گلستان تعيين شده با شوراي مشاركت زنان مجمع خيران سلامت خراسان رضوي تفاهمنامه امضا كرد تا به عنوان معين اقتصادي شهرستان آق قلا و توانمندسازي بانوان در جهت توسعه اقتصادي آن منطقه گام بردارد.
رزم حسيني همچنين گفت: زيورآلات زنان از ثروتهايي است كه مي توان از آن در جهت سرمايه گذاري براي اشتغال افراد بيكار هر خانواده بهره برد. در صورتي كه زيورآلات زنان خراساني با ارزش تقريبي 100 هزار ميليارد ريال در جايي سپرده گذاري شود مي تواند زمينه اشتغال 330 هزار جوان بيكار را فراهم كند.
معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار خراسان رضوي نيز در اين نشست گفت: تاكنون با 58 شركت توسعه گرا به عنوان معين اقتصادي در سطح اين استان تفاهمنامه براي 12 منطقه امضا شده است. همه اين تفاهمنامه ها به امضاي نمايندگان مجلس، ائمه جمعه، روساي دادگستري و فرمانداران رسيده اند.
علي رسوليان افزود: برخي از معينهاي اقتصادي در مرحله مطالعه و آموزش هستند و برخي ديگر كار را در مناطق خود تحت مسئوليشان كرده اند. به عنوان مثال هم اينك معين اقتصادي منطقه كاخك در شهرستان گناباد 18 هسته دامپروري و 18 هسته پوشاك را ايجاد كرده است.
وي ادامه داد: در كنار تفاهمنامه هايي كه با معينهاي اقتصادي مناطق خراسان رضوي به امضا رسيده 685 تفاهمنامه سرمايه گذاري نيز در حوزه شهرستاني منعقد شده تا طرحهاي اقتصادي با همكاري مردم و معين اقتصادي در هر شهرستان اجرا شوند.
1922/7489