تهران- ایرنا- مطالعات اخیر نشان می‌دهد استفاده طولانی‌مدت از آنتی بیوتیك، خطر بروز بیماری‌های قلبی و سكته مغزی را در زنان افزایش می‌دهد.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری یونایتدپرس، بیماری‌های عفونی همواره تهدیدی جدی برای سلامتی محسوب می‌شوند. كشف آنتی بیوتیك به منزله انقلابی در درمان بیماری‌های عفونی و كاهش مرگ و میر ناشی از آن است، ولی استفاده طولانی مدت از این منبع دارویی عوارض جانبی جدی به همراه دارد.
پیگیری وضعیت سلامت و دارویی 36 هزار زن در آمریكا به مدت هشت سال، نشان می‌دهد استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیك احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و سكته مغزی را افزایش می‌دهد.
این مطالعه كه به همت محققان دانشگاه تولین در نیو اورلئان صورت گرفته است، نشان می‌دهد زنان بالای 60 سالی كه دوماه یا بیشتر آنتی‌بیوتیك مصرف می‌كنند، نسبت به افرادی كه از آنتی بیوتیك استفاده نمی‌كنند، 32 درصد بیشتر در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارند. این آمار برای زنان 40 تا 59 ساله 28 درصد گزارش شده است. هنوز آماری مبنی بر ارتباط مصرف آنتی بیوتیك در زنان 20 تا 39 ساله و بیماری‌های قلبی گزارش نشده است.
این مطالعه بر روابط علت و معلولی اشاره ندارد و فقط ارتباط مصرف آنتی‌بیوتیك با بیماری‌های قلبی در زنان را تایید می كند.
شایع‌ترین دلایل استفاده از آنتی‌بیوتیك در زنان، عفونت‌های تنفسی و مجاری ادراری و مشكلات دندانپزشكی است كه باید تجویز آنتی‌بیوتیك با حساسیت بیشتری انجام شود.
محققان احتمال می‌دهند آنتی بیوتیك با اختلال در توازن جمعیت میكروبی روده و نابودی میكروب‌های مفید در افزایش التهاب و احتمال بروز بیماری‌های قلبی نقش دارد.
متخصصان به پزشكان توصیه می‌كنند تنها زمانی كه واقعا به آنتی بیوتیك نیاز است آن را تجویز كنند.
نتایج این مطالعه در نشریه European Heart منتشر شده است.
علمی **9259**1485