شهرری- ایرنا- رئیس پایگاه نهم مبارزه با مواد مخدر تهران گفت: دامنه اعتیاد به مصرف ماده مخدر صنعتی گل در گذشته شمال پایتخت را شامل می شد، ولی امروزه مصرف این ماده مخدر در جنوب تهران رو به افزایش است.

به گزارش ایرنا، ماده مخدر و اعتیاد آور «گل» از گیاه شاهدانه تهیه می‌شود و مصرف آن آثار سوء جسمانی و روانی فراوانی به همراه دارد.
گل؛ بیشترین میزان مصرف را در بین جوان و نوجوان داشته كه مهمترین علت آن شادی های كاذبی است كه این ماده به همراه دارد.
سرهنگ حسین اردلان روز شنبه در گفت ‌‌و ‌گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تبلیغات كاذب مواد فروشان در مورد ماده مخدر گل سبب گرایش روزافزون نسل جوان و افراد به سمت این ماده مخدر شده است و مصرف این ماده صنعتی امسال در جنوب پایتخت 10 درصد افزایش یافته است.
وی تصریح كرد: برخی بر این باورند كه گُل اعتیاد آور نیست اما داده های علمی گویای این است كه مصرف كنندگان این نوع ماده مخدر بیش از سایر مواد مخدر اعتیادآور است.
اردلان اضافه كرد: دسترسی‎‌های آسان ازعلل گرایش جوانان جنوب پایتخت به این ماده است و جوانان بر اساس تبلیغات سوء معتقدند كه این ماده گیاهی بدون خطر است و همین موضوع سبب افزایش دامنه شده است.
وی بیان كرد: ماده «تتراهیدرو كانابینول» موجود در گل بر روی هورمون‌های عصبی فرد تاثیر گذاشته و او را دچار توهم و فراموشی می‌كند، ضمن اینكه میزان اعتیاد‌آوری این ماده مخدر 70 تا 80 برابر بیشتر از حشیش است.
رئیس پایگاه نهم مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ با بیان اینكه حافظه كوتاه مدت با مصرف گل از بین می‌رود و فرد خود را در یك فضای مجازی تصور می‌كند، عنوان كرد: گل به صورت مستقیم بر روی سلول‌های عصبی اثر می‌گذارد و كنترل ارادی را از مصرف كننده می‌گیرد.
وی با اشاره به اینكه ارتكاب جرائم خشن ارتباط مستقیم با مصرف گل داشته و فرد حتی ممكن است مرتكب قتل شود، گفت: عدم آشنایی اقشار مختلف جامعه، خانواده‌ها و حتی خود فرد مصرف‌كننده ازعوامل تاثیرگذار در پیشگیری از ماده مخدر گل است.
سرهنگ اردلان به اقدامات متعدد در راستای پیشگیری و كنترل ماده مخدر گل در بین جوانان اشاره كرد و افزود: كلاس های آموزشی در این زمینه برای خانواده ها، دانش آموزان، دهیاران و بخشداران در جنوب پایتخت برگزار می شود ولی كافی نیست.
وی اقدامات كنترل كننده را در كاهش مصرف ماده مخدر گل موثر دانست و عنوان كرد: مزارع جنوب پایتخت كه قابلیت پرورش ماده مخدر گل را دارند، كنترل و پایش می شود.
رئیس پایگاه نهم مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ خلاء قانون را از دیگر دلایل شیوع مصرف این ماده مخدر بیان كرد و گفت: مصرف كننده گل طبق قانون بیمار تلقی می شود و مجرم نیست، بنابراین پلیس نمی تواند با این فرد برخورد كند.
وی اضافه كرد: جایگاه این گونه بیماران در مراكز درمانی، بهداشتی و بیمارستان ها است و پلیس طبق قانون قادر به دستگیری این معتادان نیست.
سرهنگ اردلان عنوان كرد: اینگونه افراد را نمی‌توان به بیمارستان‌های سطح شهر انتقال داد و باید فضاهای خاصی برای رسیدگی و كنترل آنها پیش بینی شود.
وی با اشاره به اینكه برنامه ریزی و آینده نگری برای معتادین پس از بهبودی مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته است، گفت: فضایی برای اینگونه بیماران پیش بینی نشده تا درمان، كنترل و نظارت بر روی آنها انجام شود.
رئیس پایگاه نهم مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ افزود: رها كردن معتاد در سطح جامعه او را به یك دمل چركی تبدیل می كند چرا كه با درمان ریشه ای است كه این بیماران مداوا می شوند.
وی عنوان كرد: عدم برنامه ریزی مناسب و مراقبت های بعد از درمان موجب شده تا اماكنی در سطح پایتخت همچون هرندی، شوش و راه آهن به محل تجمع معتادان تبدیل شود.
رئیس پایگاه نهم مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ گفت: هم اكنون محلی برای بستری كردن این بیماران وجود ندارد و پلیس هم نمی تواند این بیماران را در بازداشتگاه نگهداری كند.
وی توصیه كرد: بهزیستی، بهداشت و درمان، آموزش عالی، دانشگاه های علوم پزشكی در كنار ستاد مبارزه با مواد مخدر باید ظرفیتی را برای جمع آوری معتادان در جامعه ایجاد كنند.
اردلان اظهار داشت: حرفه آموزی در مراكز ترك اعتیاد و همكاری دستگاه ها برای ایجاد اشتغال پس از بهبودی و خروج از این مراكز زمینه ای برای جلوگیری از بازگشت مجدد این افراد به اعتیاد می شود.
شهرستان ری (به مركزیت شهرری) با جمعیتی بیش از یك میلیون و 400 هزار نفر در جنوب استان تهران واقع شده است.
6003/1970