اروميه - ايرنا - رييس اداره امور اجرايي زكات آذربايجان غربي گفت: سال گذشته 348 ميليارد و 900 ميليون ريال زكات در استان جمع آوري شد كه 57 درصد بيشتر از مدت مشابه سال پيش از آن است.

جليل نوري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: به منظور ترويج فرهنگ زكات، يك‌هزار و 76 شوراي زكات در روستاهاي استان تشكيل شده و كميته امداد در تلاش است تعداد اين شوراها را در سال جاري افزايش دهد.
وي اضافه كرد: تبليغ، جمع آوري، هزينه و گزارش عملكرد از مهمترين وظايف شوراهاي روستايي زكات است.
وي اظهار داشت: در سال گذشته مهاباد با بيش از 51 ميليارد ريال مشاركت در پرداخت زكات، در استان پيشرو بود.
وي بيان كرد: سال گذشته 91 درصد از زكات جمع آوري شده براي فقرا و محرومان استان هزينه شد و 9 درصد باقي مانده به طرح هاي عام المنفعه در مناطق محروم روستايي استان اختصاص يافت.
وي ادامه داد: بهره گيري از تمام ظرفيت هاي استان جهت جمع‌آوري زكات، فعال كردن هرچه بيشتر شوراهاي زكات شهري و روستايي استان و هزينه كرد مناسب زكات جمع‌آوري شده در راستاي رفع مشكلات مددجويان و نيازمندان از مهم‌ترين اهداف حوزه زكات كميته امداد آذربايجان‌غربي در سال جاري است.
به گزارش ايرنا، زكات در آذربايجان غربي بيشتر به گندم، جو و كشمش و در برخي موارد به دام تعلق مي گيرد.
زكات در لغت به 2 معناي رشد و نمو و پاك آمده است؛ واژه زكات به سهمي اطلاق مي‌شود كه انسان از مال خود خارج مي‌كند و به فقرا مي‌دهد و به اين دليل است كه در پرداخت آن، اميد رشد و افزايش مال همراه با خير و بركت را دارد و موجب تزكيه و پاكي روح پرداخت كننده مي‌شود.
در قرآن كريم آمدن زكات در كنار نماز نشانه آن است كه رابطه با خداوند متعال از طريق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه اداي زكات برقرار مي‌شود.
همراهي اين‌ 2 به جهت اهميت ويژه آنهاست زيرا نماز در آيات قرآن كريم و روايات اسلامي از جايگاه خاصي برخوردار است و زكات نيز در دين اسلام در بعد اقتصادي و اجتماعي بسيار اهميت دارد.
گندم، جو، خرما، كشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردي است كه زكات به آنها تعلق مي گيرد.
8137/7129