سيد مهدي ميراشرفي شامگاه شنبه در حاشيه بازديد از گمرك بازرگان و در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در فاز اول 50 ميليارد ريال، در فاز دوم 200 ميليارد ريال و در فاز بعدي نيز مابقي اعتبار در اين طرح هزينه مي شود.
وي وجود مرزهاي كشور را يك ظرفيت عالي براي تجارت خارجي عنوان كرد و اظهار داشت: بهره مندي حداكثري از ظرفيت هاي مرزي ضروري است و ساماندهي مرزهاي كشور از جمله در آذربايجان غربي با همين هدف انجام مي شود.
وي به وجود برخي ناهماهنگي ها در مرز اشاره و تاكيد كرد: رانندگان براي صادرات و واردات در مرز بازرگان مشكلات زيادي در بخش لجستيكي دارند كه رفع آنها نيازمند ايجاد هماهنگي است.
وي با اشاره به اينكه گمرك ايران در بحث مديريت هماهنگ مرزي طبق ماده «12 قانون امور گمرك و بند ج ماده 35 رفع موانع توليد» مكلف به هماهنگي در مرزهاست، يادآوري كرد: با اجراي مديريت واحد مرزي و طبق برنامه ريزي هاي انجام شده مدت زمان كنترل كالاها در گمرك به حداقل مي رسد.
وي افزود: با كمك سازمان منطقه آزاد ماكو لجستيك و تيرپارك هايي در بازرگان ايجاد مي شود كه بايد از ظرفيت هاي اين سازمان به نحو احسن استفاده شود.
وي همچنين تبديل كنترل هاي ملموس و مزاحم مرزي به كنترل هاي غيرملموس و غيرمزاحم از طريق نصب تجهيزات مدرن را مورد تاكيد قرار داد و افزود: اكنون در مرز بازرگان تنها يك دستگاه ايكس ري فعال بوده و ماندگاري كاميون ها از سقف مجاز بيشتر است.
«ميراشرفي» با بيان اينكه يك دستگاه ايكس ري ساخت داخل نيز جهت راه اندازي منتظر كسب گواهينامه از سازمان انرژي است، اضافه كرد: با توجه به كشفيات خوب 2 سال اخير، يك دستگاه ايكس ري اهدايي از ژاپن به گمركات ايران نيز به زودي در بازرگان نصب مي شود.
رييس گمركات ايران گفت: با استقرار اين دستگاه و با كمك تجهيزات جديد RFID و دوربين هاي OSD، ماندگاري كاميون ها در اين مرز بايد به حداقل ممكن برسد.
وي اظهار داشت: در بعد همكاري بين گمركات كشورهاي همسايه در مرز بازرگان به دنبال ايجاد دروازه مشترك تجاري با تركيه بوده و به دنبال راه اندازي سيستم ET در تمامي گمركات دو طرف هستيم .
وي ادامه داد: اين عمل مي تواند در بحث تسهيل صادرات و واردات و ماندگاري كالاها و كاميون ها در مرز نقش موثري داشته باشد.
وي همچنين از وضعيت موجود گمرك بازرگان اظهار گلايه كرد و گفت: وضعيت موجود اين گمرك زيبنده اين دروازه ورودي كشور نيست.
به گزارش ايرنا، رييس گمركات ايران پس از ورود به منطقه آزاد ماكو از گمرك پلدشت، چشمه ثريا، پايانه صادراتي منطقه آزاد ماكو، بازارچه مرزي ساري سو و گمرك بازرگان بازديد بعمل آورد. «غلامرضا سليماني» مديرعامل سازمان منطقه آزاد ماكو، «رضا حسيني» معاون استاندار آذربايجان غربي، حسين شريف پور، نماينده مردم منطقه در مجلس شوراي اسلامي و ناظر گمركات استان در اين سفر معاون وزير و رييس گمركات كشور را همراهي كردند.
منطقه آزاد ماكو داراي حدود پنج هزار كيلومترمربع وسعت بوده و به تنهايي بيش از 75 درصد كل مساحت مناطق آزاد كشور را به خود اختصاص داده و دومين منطقه آزاد بزرگ دنياست.
اين منطقه در مجاورت كشورهاي تركيه و جمهوري آذربايجان قرار دارد و طول مرزهاي جمهوري اسلامي ايران در اين منطقه با اين كشورها به ترتيب 130 و 140 كيلومتر است.
7132/3072
تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۶
اروميه - ايرنا - معاون وزير امور اقتصادي و دارايي و رييس گمركات ايران با تاكيد بر ساماندهي مرزهاي كشور، گفت: 500 ميليارد ريال براي ساماندهي گمرك بازرگان در سه فاز هزينه مي شود.