پكن- ایرنا- رئیس سازمان سرمایه گذاری و كمك های اقتصادی و فنی ایران كه برای شركت در اجلاس بین المللی 'كمربند - راه' به چین سفر كرده بود، گفت: این طرح فرصت بسیار خوبی برای جلب سرمایه گذاران بین المللی به ویژه سرمایه گذاران چینی به منظور مشاركت در طرح ها و پروژه های ایران است.

'سید علی محمد موسوی' روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: در همین راستا هیات ایرانی شركت كننده در این اجلاس با استفاده از این ظرفیت بسیار مهم، افزون بر 300 طرح و پروژه را برای جلب سرمایه گذاران چینی و خارجی در حاشیه این اجلاس ارایه و معرفی كرد.
وی با اشاره به اینكه چین از قبل در بسیاری از پروژه های كشور ما مشاركت داشته است اظهار كرد در این اجلاس نیز تعداد زیادی از پروژه در حوزه های حمل و نقل و انرژی به چینی ها معرفی شد.
رییس سازمان سرمایه گذاری جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نقش تاریخی ایران در راه ابریشم قدیم و همچنین ضرورت افزایش مشاركت ایران در طرح «كمربند - راه» یاداوری كرد ایران آماده استقبال از سرمایه گذاران چینی در حوزه های مختلف است.
موسوی از ظرفیت های سرمایه گذاری در ایران به عنوان فرصتی برای مشاركت سرمایه گذاران دو كشور یاد كرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از سرمایه گذاران تسهیلاتی را نیز در اختیار آنها قرار خواهد داد.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به برگزاری دومین اجلاس «كمربند - راه» در پكن گفت: مباحث اقتصادی و فرهنگی از مهمترین محورهای مذاكرات و مسایل مطرح شده در این اجلاس بین المللی بود.
موسوی گفت: بسیاری از كشورها از این ابتكار چین حمایت كردند و پروژه های خود را در این چارچوب تعریف نمودند.
وی گفت: هیات ایرانی هم كه به سرپرستی وزیر اقتصاد و دارایی در این اجلاس شركت كرده بود آمادگی جمهوری اسلامی برای مشاركت در این طرح را اعلام كرد.
دومین اجلاس بین المللی 'كمربند-راه' با حضور هیات هایی از 110 كشور از جمله جمهوری اسلامی ایران از روز پنجشنبه در پكن آغاز بكار كرد و تا دیروز (شنبه) ادامه یافت.
از سوی جمهوری اسلامی ایران سه هیات به سرپرستی 'فرهاد دژپسند' وزیر امور اقتصادی و دارایی، 'ناصر قاضی سراج' رییس سازمان بازرسی كل كشور و 'حداد عادل' عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در اجلاس بین المللی 'كمربند- راه' شركت كرده اند.
طرح «كمربند - راه» پیشنهادی مربوط به همكاری های اقتصادی بین المللی است كه شی جین پینگ در سال 2013 میلادی مطرح كرد.
در 6 سال گذشته حجم تجارت چین با كشورهای مسیر 'كمربند - راه' از 6 تریلیون دلار فراتر رفته و حجم سرمایه گذاری های انجام شده در این كشورها هم به 80 میلیارد دلار رسیده است علاوه بر این پروژه هایی كه در چارچوب این طرح به اجرا در آمده نزدیك به 300 هزار فرصت شغلی فراهم كرده اند.
این پروژه در ابتدا با سرمایه گذاری بیش از یك هزار میلیارد دلار توسط چین آغاز شد و تا مارس سال 2019 میلادی 125 كشور و 29 سازمان بین المللی 173 موافقت نامه همكاری با چین در این مورد امضا كرده اند.
رهبران 37 كشور، دبیركل سازمان ملل، مدیركل سازمان صندوق بین المللی پول و 5000 نماینده دیگر از كشورهای خارجی در این مجمع شركت دارند.
**آساق**1904**