به گزارش ایرنا، این روزنامه افزود:
انتخابات ریاست جمهوری 2020میلادی در راه است و عده ای معدود برای نامزدی آن اعلام آمادگی كرده اند.
'جو بایدن' معاون رئیس جمهوری اسبق آمریكا پنجشنبه گذشته به طور رسمی اعلام آمادگی كرد و با این اعلام، میدان كارزار انتخاباتی 2020 هم رسما به جریان افتاد.
صف نامزدها بسیار متنوع است؛ از هر نوع استعداد و توانایی، تجربه و ایدئولوژی كه تصورش را بكنید در این میدان حاضر است. دغدغه ذهنی هر رای دهنده آینده نگر این است كه چه كسی بیشترین شانس را برای شكست دادن رئیس جمهور فاقد صلاحیت و زهرآگینی كه الآن درمسند كار نشسته دارد؟
اما پرسش اساسی این است كه بهترین راه قضاوت در مورد رئیس جمهوری آینده داده های انتخاباتی یا رقابت انتخاباتی نیست. جنسیت و جغرافیای محل ظهور نامزد هم نیست. بیاییم فارغ از همه این مرزبندی ها، بنشینیم و قضاوت كنیم؛ چه فردی می تواند بهترین رئیس جمهور باشد.
ما برای این سنجش یك سری معیارها را قائل هستیم.
نخست؛ تعهد به اصول و معیارها، رسوم و سنن، ارزش ها و دمكراسی. بهترین شخص منتخب، فردی خواهد بود كه متعهد به رعایت اصول 'گفت وگوی مدنی' و 'احترام به مخالفان' باشد.
فردی كه به ریاست جمهوری برگزیده می شود اعم از زن یا مرد، الزاما باید 'تنوع' در ملت را یك دارایی به حساب بیاورد، نه فرصتی برای تفرقه افكنی میان ملت و قربانی كردن و دشمن جلوه دادن آنان.
'كنار آمدن و سازش' باید در خدمت اصول باشد؛ نه بر ضد آن. دولت باید خدمتگذار ملت باشد و خدمتگذاران ملت باید حرمت نگاه داشته باشند. شأن و جایگاه قوای مقننه و قضائیه باید همسان باشد.
سازمان های مجری قانون، نهادهای اطلاعاتی و قوای مسلح باید شأن و شخصیت خود را فراتر از 'سیاست' بدانند.
بهترین نامزد؛ كسی است كه اهمیت این مهم را درك كند كه جهان نیاز دارد تا هرچه سریعتر جایگاه والای آمریكا به عنوان 'رهبر كل جهان' اعاده شود. اعاده این جایگاه نیازمند هماهنگی با متحدان دمكراتیك در كل دنیاست، از مكزیك و كانادا گرفته تا ژاپن و كره جنوبی و هند و همچنین اروپا.
آمریكا دارد به تدریج از خود سلب مسئولیت می كند و جهان به سال های دهه 1930 بازگشته است.
امروز كشورهای چین، روسیه، عربستان، ونزوئلا، و خیلی دیگر از كشورها؛ مظاهر حكمرانی 'مردان قدر قدرت' جهان اند. امروز این كشورها، نماد حصر آزادی بیان؛ آزادی اندیشه؛ آزادی اعتقادات و آزادی دین و مذهب هستند.
چند روز پیش از شروع جنگ جهانی دوم 'فرانكلین روزولت' رییس جمهوری اسبق آمریكا هشدار داده بود كه اگر 'مردان قدر قدرت' در جهان قدرت بگیرند؛ دنیا، 'یك دنیای خطرناك' خواهد بود.
امروز سلسله مردان قدرت؛ دایره قدرتشان را بسط داده و خود را مجهز به تكنولوژی مدرن كرده اند و مردمشان را دائما' زیر نظر دارند و آنها را در هر لحظه كنترل می كنند.
اتفاقا این شرایط نوین؛ بیشتر از هر زمان دیگر رهبری جهانی آمریكا را می طلبد. دنیا می طلبد كه آمریكا با عزمی راسخ تر از همیشه پرچمدار مبارزه برای دفاع از 'لیبرال دمكراسی' باشد. اما برعكس امروز آمریكا در خوش بینانه ترین ارزیابی؛ در این نقش از تحرك افتاده است.
اما موفقیت در عرصه رهبری جهانی فقط زمانی احراز شدنی است كه در داخل؛ پیشرفت هایی بدست آمده باشد.
بهترین كاندیدای ریاست جمهوری كسی است كه بهترین دیدگاه را برای اقتصاد آمریكا در قرن بیست و یكم داشته باشد؛ اقتصادی كه پویایی اش آنقدر رشد كند كه میوه های درختش كافی و عادلانه میان همه مردم تقسیم شود.
یك برنامه اقتصادی پسندیده؛ برنامه ای است كه در علوم، آموزش و پرورش و زیرساخت ها سرمایه گذاری می كند تا زمینه ساز رشد و پیشرفت باشد. این برنامه، برنامه ای است كه برای حقوق نسل های آینده احترام قائل است و نمی خواهد فقط برای یك مقطع كوتاه دل مردم را خوش كرده باشد.
احترام به آیندگان؛ نیازمند دادن یك پاسخ در خور به معضل 'تغییرات اقلیمی' نیز هست.
بهترین فرد منتخب؛ نامزدی است كه برای حقوق مشروع همه رای دهندگان حرمت قائل باشد. تبعیض های ناروا علیه قومیت ها و اقلیت ها و جنسیت ها كه در گذشته و حال روا داشته می شده است و می شود را بكلی ملغی كند. تضییع حقوق و ستمی كه انقلاب صنعتی بر گرده حقوق كارگر تحمیل كرده است را بزداید. حقوق مهاجران تابع قانون كه به ناحق به سایه رانده شده اند را اعاده كند.
نامزد منتخب، ضمنا باید این شعور و ادراك را داشته باشد كه گروههای مختلف جامعه، نیازها و آرمانهای متفاوت دارند. اما همه این مطالبات همپوشانی دارند و در سطح حقوق جهانی به فرصتهایی برابر تقسیم بندی می شوند.
اما این آرمان خواهی؛ عاری از خطر هم نیست.
در یك چنین حوزه وسیع نامزدها، هر كاندیدایی در هر شأن و مقامی؛ وقتی وارد گود رقابت می شود؛ به یكباره تمام آن منزلت فرو می ریزد.
هم اكنون بسیاری از نامزدها وارد گود رقابت شده اند. اما هیچكدام نمی توانند نظر تائید و تحسین ما را در همیشه ایام و در هر سیره و روش ممكن كه دارند، جلب كنند.
تقاضای ما از نامزدها این است كه به جای پرده دری از یكدیگر؛ قابلیت های خودشان را رو كنند. این مطمئن ترین راه برای یك انتخابات معقول در نوامبر 2020 خواهد بود.
اروپام**1591**2040
تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰
تهران - ایرنا - روزنامه واشنگتن پست روز شنبه با اشاره به ورود جو بایدن معاون اوباما به عرصه رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریكا نوشت:دغدغه ذهنی هر رای دهنده آینده نگر این است كه چه كسی بیشترین شانس را برای شكست دادن رئیس جمهور فاقد صلاحیت دارد.