به گزارش ايرنا، «محمدمهدي شهرياري» روز يكشنبه در همايش روز ملي شوراها با اشاره به اينكه ميزان صادرات از آذربايجان غربي در سال 1396 تنها به 460 ميليون دلار مي رسيد، بيان كرد: ميزان صادرات از اين استان طي سال 1397 از نظر وزني نيز 277 درصد بيشتر از سال 1396 بود.
وي با اعلام اينكه در دولت تدبير و اميد اقدامات مناسبي در حوزه عمراني استان انجام شده است، اظهار داشت: متاسفانه مشكلات در اين منطقه به اندازه اي است كه كارهاي انجام شده در سطح جامعه احساس نمي شود.
«شهرياري» با انتقاد از آمار مربوط به اشتغال زايي در كشور، گفت: آمارهاي بيكاري را چه در دولت گذشته و چه در دولت فعلي قبول ندارم و معتقدم وضعيت آنگونه نيست كه اعلام مي شود.
وي افزود: با توجه به كاهش تعداد افراد جوياي كار و افرادي كه درخواست استفاده از بيمه بيكاري دارند، برداشت مي شود كه نرخ بيكاري در آذربايجان غربي كاهش يافته است.
وي با اشاره به جذب نزديك به 117 ميليون دلار سرمايه گذار خارجي در آذربايجان غربي، اضافه كرد: در همين راستا براي 2 هزار و 500 نفر اشتغال ايجاد شده است.
وي همچنين از جذب سه سرمايه گذار بزرگ براي سرمايه گذاري در شهرك صنعتي شماره 3 اروميه خبر داد و اظهار داشت: ميزان سرمايه گذاري در تنها يكي از اين طرح ها بيش از 100 ميليون دلار خواهد بود.
«شهرياري» با نامناسب دانستن وضعيت اقتصادي در تحريم هاي اعمال شده عليه كشور، بيان كرد: همه تلاش خود را در جذب سرمايه گذاري و كاهش بيكاري در منطقه به كار گرفته ايم.
وي با اشاره به بارندگي هاي اخير در سطح كشور، گفت: خوشبختانه بارندگي هاي اخير سبب شد تا وضعيت مناسبي بر كشاورزي آذربايجان غربي حاكم شود و اميدواريم آثار آن در توسعه شاخص هاي زندگي مردم منطقه نمايان گردد.
وي با بيان اينكه هم اكنون نزديك به 1.3 ميليون تن سيب در آذربايجان غربي توليد مي شود، اظهار داشت: طبق مطالعات انجام شده توسط كارشناسان، در صورت اصلاح نوع آبياري و نوع كشت نهال ها در منطقه اين ميزان در وسعت زمين فعلي مي تواند به بيش از 3.5 ميليون تن در سال برسد.
«شهرياري» با بيان اينكه 35 درصد اقتصاد آذربايجان غربي به كشاورزي وابسته است، ادامه داد: قيمت هر كيلوگرم سيب در منطقه از چهار هزار ريال به 100 هزار ريال رسيده است كه نقش بسزايي در جبران محروميت روستانشينان خواهد داشت.
استاندار آذربايجان غربي همچنين وضعيت درياچه اروميه را مناسب ارزيابي كرد و گفت: ميزان آب درياچه اروميه در مقايسه با آغاز سال آبي جاري بيش از سه ميليارد مترمعكب افزايش يافته كه در نوع خود كم نظير است.
وي با اعلام اينكه روزانه نزديك به 50 ميليون مترمعكب آب وارد درياچه اروميه مي شود، اظهار داشت: اين ميزان آب به اين معني است كه روزانه به اندازه حجم سد «حسنلو» آب وارد نگين آبي آذربايجان مي شود.
وي ادامه داد: طرح هاي انتقال آب به درياچه اروميه تا پايان سال جاري به بهره برداري مي رسد و نقش بسزايي در رسيدن تراز اين درياچه به ميزان اكولوژيك خواهد داشت.
«شهرياري» در بين سخنان خود گريزي به معضل زمين خواري در منطقه نيز داشت و افزود: پرونده هايي خاص در رابطه با زمين خواري در شوراي تامين استان مطرح شد كه اعضاي شورا از شنيدن آن متعجب بودند.
«شهرياري» در ادامه با اشاره به خسارت هاي ناشي از سيل در كشور طي روزهاي نخست سال جاري، گفت: ميزان خسارت وارد شده به كشور از سيل اخير بيش از 400 هزار ميليارد ريال برآورد شد در حالي كه ميزان بودجه عمراني كشور 600 هزار ميليارد ريال است و نزديك به نصف آن اختصاص مي يابد.
وي ساخت و سازهاي غيرمجاز را يكي از عوامل بروز سيل دانست و اظهار داشت: عزم جدي براي مقابله با ساخت و سازهاي غيرمجاز در اين استان وجود دارد و در همين راستا طي روز گذشته چندين واحد در مهاباد كه اقدام به احداث ساختمان در حريم رودخانه كرده بودند، تخريب شد.
استاندار آذربايجان غربي همچنين بر ضرورت انتقال دانشكده فني احداث شده در كنار شهرچايي اروميه تاكيد و بيان كرد: محل جديدي براي تاسيس اين دانشكده پيش بيني شده كه به زودي اطلاع رساني مي شود.
وي به لايروبي بيش از 74 كيلومتر از انهار و رودخانه هاي آذربايجان غربي در چهار روز نخست سال جاري اشاره كرد و افزود: امسال بيش از 140 كيلومتر از انهار و رودخانه ها براي جلوگيري از جاري شدن سيل لايروبي مي شود.
«شهرياري» در ادامه سخنان خود با اشاره به تحريم هاي ناجوانمردانه اعمال شده عليه كشور، بيان كرد: مردم در طول هشت سال دفاع مقدس با حمايت و پشتيباني از نظام، يك تنه در مقابل استكبار جهاني ايستادند و در جنگ اقتصادي نيز پيروز ميدان خواهند بود.
استاندار آذربايجان غربي با بي سابقه دانستن تحريم هاي اعمال شده عليه كشور، گفت: تك تك فعالان اقتصادي كه خواهان تجارت با ايران هستند، توسط دشمنان تهديد شده اند و با توجه به وضعيت فعلي، رشد اقتصادي در سال 1398 با چالش مواجه خواهد بود.
پيمان آرامون، سرپرست معاونت امور عمراني استانداري آذربايجان غربي نيز در اين همايش گفت: نظارت بر اجراي قانون، جلب مشاركت هاي مردمي و تلاش براي توزيع عادلانه ثروت در شهرها و روستا بايد از اولويت هاي شوراها باشد و شوراها از دخالت در امور اجرايي پرهيز كنند.
وي از شوراها خواست تا با تعريف طرح هاي موثر و اثرگذار در مناطق، توجه جدي به كاربري هاي مدنظر داشته باشند.
سرپرست معاونت امور عمراني استانداري آذربايجان غربي، مقابله با ساخت و سازهاي غيرمجاز را بسيار حساس دانست و اظهار داشت: شخص استاندار و وزارت كشور تاكيد ويژه اي براي مقابله با ساخت و سازهاي غيرمجاز دارند.
وي همچنين از مناسب نبودن وضعيت شهري براي ارائه خدمات و عبور و مرور معلولان گله كرد و توجه جدي مديريت شهري به اين موضوع را خواستار شد.
محمدرضا عليزاده امام زاده، رييس شوراي اسلامي شهر اروميه نيز تشكيل كميسيون هاي مشترك فرهنگي و گردشكري در شوراهاي اسلامي شهر و روستاهاي آذربايجان غربي را خواستار شد.
وي با انتقاد از آلوده بودن شوراها به اصراف گرايي، اظهار داشت: شوراها بايد اصلاح را از خود آغاز كنند.
وي اضافه كرد: موضوع اشتغال يكي از دغدغه هاي اصلي مردم منطقه است و اميدواريم خداوند متعال به دولت تدبير و اميد عمر طولاني بخشد تا موضوع اشتغال را رفع كند.
به گزارش ايرنا در پايان اين همايش برخي از اعضاي شوراهاي شهر و روستا در آذربايجان غربي به بيان نظرهاي خود پرداختند.
3214/3072
تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۹
اروميه - ايرنا - استاندار آذربايجان غربي با بيان اينكه ارزش صادرات از آذربايجان غربي در سال 1397 به بيش از يك ميليارد و 400 ميليون دلار رسيد، گفت: اين ميزان نسبت به سال ماقبل آن بيش از 167 درصد افزايش داشت.